30 August 2012 publicat în Cultura 32 share-uri

Care au fost ultimele cuvinte ale unor femei cu adevarat remarcabile? Te invitam sa facem o incursiune in istorie si sa descoperim ce au rostit 18 femei celebre aflate in fata unui fenomen care nu iarta pe nimeni - moartea.

Regina Elisabeta I a Angliei (1533 –1603): "Toate bunurile mele pentru o clipa de timp.”

Maria Antoaneta (1755 - 1793), regina Frantei – In timp ce se indrepta spre ghilotina, Maria Antoaneta l-a calcat din greseala pe picior pe calaul sau. “Imi pare rau, nu a fost in mod intentionat”, i-a spus regina calaului.

Foto: Marie Antoinette - Wikipedia

Coco Chanel (1883 –1971), o celebra creatoare de moda a secolului XX: “Vezi, uite asa murim”.

Anne Boleyn (1501 – 1536), a doua sotie a lui Henric al VIII-lea al Angliei - “Calaul este, cred, foarte priceput; iar gatul meu este foarte subtire"

Frida Kahlo (1907 – 1954) , artist pictor – “Sper ca plecarea este fericita si sper sa nu ma mai intorc niciodata.”

Foto: Frida Cahlo - cwww_ukberri_net

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Joan Crawford, actrita (1905 –1977) – Joan Crawford catre menajera ei care a inceput sa se roage cu voce tare: “La naiba.. Sa nu cumva sa il rogi pe Dumnezeu sa ma ajute”.

Emily Dickinson, poeta (1830 –1886 )– “Trebuie sa ajung, ceata se ridica”.

Edith Louisa Cavell (1865 –1915) - infirmiera britanica si patriota ucisa de un detasament german: “Asa cum stau acum, zarindu-l pe Dumnezeu si eternitatea, realizez ca patriotismul nu este suficient. Nu trebuie sa am pic de ura sau amaraciune fata de cineva.”

Foto: Edith Cavell - Wikipedia

Madame de Pompadour (Jeanne-Antoinette Poisson, marquise de Pompadour, a trait intre 1721-1764). Este doamna a curtii franceze si metresa a regelui Ludovic al XV-lea, avand o puternica influenta politica in Franta acelei vremi – Se spune ca inainte de a muri, Madame de Pompadour l-a invocat pe Dumnezeu spunandu-i “asteapta o clipa”. Apoi a aplicat in graba putin ruj de-a lungul pometilor.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Foto+foto homepage: Madame de Pompadour, via Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri