Mirodeniile, pe langa calitatile medicinale, au capacitatea de a schimba total gustul mancarii. In cele ce urmeaza, iti prezentam 5 plante aromatice, pe care le poti creste in interior, la ghiveci, pentru a te putea bucura de proprietatile lor.

Tarhonul este o alta planta aromatica care poate fi crescuta la ghiveci, recoltandu-se la inceputul verii. Acesta are tulpina dreapta, ramificata si frunze lanceolate, puternic parfumate si creste sub forma de tufa, avand o inaltime medie de 60 cm. Tarhonul are nevoie de un sol usor, bine drenat si trebuie sa fie udat des, in special in timpul verii. Acesta se va amplasa intr-un loc insorit, ferit de curenti si se inmulteste prin butasi, care se planteaza toamna.

Calitati medicinale: Tarhonul se recomanda in special persoanelor care prezinta tulburari digestive, acesta regland functia gastrica si ajutand la asimilarea substantelor nutritive. Totodata, datorita calitatilor sale, este potrivit si in cazul bolilor de rinichi sau de ficat si al gastritelor, balonarilor, constipatiilor sau chiar al insomniilor.

Menta

Menta este o planta perena populara, cu o raspandire larga, a carei inaltime este cuprinsa, in functie de specie, intre 60 si 90 cm. Aceasta prefera un sol afanat, permeabil, al carui pH atinge valori intre 5 si 7, si trebuie udata des, in special in prima jumatate a perioadei de vegetatie, avandu-se in vedere faptul ca aceasta este atacata de rugina daca este irigata preponderent prin aspersiune.

Menta incepe sa vegeteze inca de la inceputul primaverii, cand temperatura este in jurul celei de 5 grade. Aceasta planta este o mare iubitoare de lumina si prefera o temperatura cuprinsa intre 18 si 20 de grade.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Digestie ușoară după o masă copioasă România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Calitati medicinale: Menta prezinta proprietati antiseptice, antiinflamatorii si astringente si diminueaza acneea, fiind folosita sub forma de ulei. De asemenea, se recomanda durerilor de cap, crampelor menstruale, stresului, tulburarilor intestinale, sinuzitei, cat si in cazul halenelor si al problemelor gingivale.

Salvie

Salvia este o planta erbacee, de provenienta din regiunile mediteraneene, fiind cunoscuta pentru florile sale intens colorate. Aceasta poate ajunge pana la inaltimea de 60 cm si infloreste in timpul verii. Prefera locurile insorite, insa nu tolereaza temperaturile foarte ridicate, in vreme ce, in ceea ce priveste solul, singurul aspect de care trebuie sa tii cont este ca acesta sa fie bine drenat si sa il fertilizezi primavara.

Calitati medicinale: Este recomandabil consumul salviei, intrucat este un bun remediu pentru inflamatiile cavitatii bucale, halene, amigdalita, hipertensiune arteriala, afectiuni ale stomacului, tonus sexual scazut, bronsita, hipertensiune arteriala. De asemenea, salvia este o bogata sursa de antioxidanti, iar cu ajutorul ei se poate preveni tromboza.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri