O culoare aparte, ce este greu de utilizat in amenajarile interioare, este rosul. Folosit in cantitati mari, nu numai ca poate da nastere unor stari de anxietate, dar incaperea astfel decorata risca sa fie asociata cu kitsch-ul. Pentru a evita un asemenea rezultat, se recomanda folosirea rosului in dozaje reduse, regasindu-se, in general, in accesorii sau piese decorative.

Puneti in valoare intregul ansamblu prin intermediul taburetelor sau a unui fotoliu. Acesta din urma si canapeaua nu trebuie sa faca parte din acelasi set, rezultatul fiind unul nonconformist si spectaculos, in acelasi timp. Chiar daca se recomanda incaperilor spatioase, canapeaua poate fi si ea in aceasta culoare, insa obtineti un echilibru cromatic, decorand-o cu perne albe, cu diverse imprimeuri.

Avand in vedere faptul ca rosul este o culoare vibranta, iar canapeaua este de dimensiuni mai mari, este de preferat ca aceasta piesa de mobilier sa fie realizata din material textil si nu din piele.

Alegeti una cu influente minimaliste, cu spatar si manere joase, eventual cu modele florale.

Partizanii combinatiilor de alb si negru pot amplasa pe perete polite rosii sau pot opta pentru corpuri de depozitare contemporane, cu sertare rosii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

O alta metoda de a aduce aceasta culoare in livingul dumneavoastra o constituie corpurile de iluminat, in timp ce vasele decorative, ramele sau lumanarile vor accentua intregul decor.

Aceasta culoare puternica si stimulanta poate fi folosita si in interiorul bailor, optand pentru mobilier sau pentru pereti rosii, si in locul de luat masa. Pentru bucatarie, puteti alege corpuri de depozitare rosii si masa si scaunele albe ori transparente sau puteti finisa peretele pe care este amplasata mobila cu placi decorative mozaicate rosii, putandu-va folosi imaginatia si crea propriul model. Indiferent de incaperea care urmeaza a fi decorata, trebuie retinut faptul ca aceasta culoare trebuie folosita cu masura, pentru a nu obtine o imagine coplesitoare.

Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri