La granita dintre vechi si nou: Stilul retro in locuinta ta

12:08, 24 August 2010 publicat în Casa-Gradina

Fiind, in general, asociat cu stilurile secolului XX, stilul retro ofera o mare permisivitate in ceea ce priveste volumetria si paleta cromatica, putandu-va folosi de piesele vechi de mobilier, reconditionandu-le si punandu-le in valoare prin intermediul unora noi, realizate in stil contemporan.

Orice incapere, in momentul in care este amenajata, are la baza sa un stil decorativ, care ii confera unitate si personalitate. Aceste stiluri decorative si-au format propria identitate de-a lungul timpului, odata cu marile schimbari in arhitectura si in artele vizuale. De cele mai multe ori, atat elementele stilurilor arhitecturale precedente, cat si ale celor decorative sunt reinterpretate, acest lucru fiind vizibil si in prezent. Astfel, stilul retro propune alaturarea dintre vechi si nou si combinatiile armonioase dintre clasic si avangardist.

Acest tip de amenajare face apel la imaginatie si la curajul de a combina culorile vii si formele jucause. Fiind, in general, asociat cu stilurile secolului XX, stilul retro ofera o mare permisivitate in ceea ce priveste volumetria si paleta cromatica, putandu-va folosi de piesele vechi de mobilier, reconditionandu-le si punandu-le in valoare prin intermediul unora noi, realizate in stil contemporan.

Astfel, puteti obtine un decor unic, inedit, care sa se potriveasca personalitatii dumneavoastra. Intrucat ofera o mare libertate si nu exista un tipar standard pentru acest stil, in momentul in care doriti sa il atribuiti locuintei dumneavoastra, puteti concepe intreaga amenajare in jurul unui articol de mobilier sau a culorii preferate.

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Paleta cromatica este una indrazneata, punandu-si amprenta si asupra peretilor. Acestia din urma pot fi finisati in culori puternice, stralucitoare, precum galben intens, roz, albastru, verde, portocaliu sau tonuri de maro, pentru incaperile mici, insa, pentru a surprinde cel mai bine atmosfera specifica, optati pentru tapet cu modele geometrice, in culori excentrice.

In ceea ce priveste mobilierul, alegeti o canapea cu spatar jos, circulara sau cu o forma abstracta; in caz contrar, vechea canapea poate fi incadrata in noul decor, tapisand-o cu un material cu motive geometrice si decorand-o cu perne in culori excentrice. Taburetele si pufurile in forme ciudate nu trebuie sa lipseasca si nici masutele de cafea joase, cu forma circulara sau ovala.

Optati pentru accente metalice sau din mase plastice, creati compozitii cu ajutorul discurilor de vinil sau al margelelor. In general, mobilierul prezinta linii curbe, neregulate, iar corpurile de iluminat se remarca prin forma supradimensionata a abajurului si prin culoare. Frumusetea acestui stil consta in faptul ca puteti introduce elementele pop art, victoriene sau baroce din casa bunicii, conferindu-le un aspect nou.

Citeste si:
Masajul cervical, terapia care șterge efectele negative ale...
Masajul cervical, terapia...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri