25 Ianuarie 2022 publicat în Casa-Gradina 38 share-uri

Cea mai frumoasă perioadă a anului continuă să ne surprindă atât cu ninsorile, cât și cu temperaturile foarte scăzute. Drumurile de iarnă pot fi pline de provocări, așadar este important să te asiguri că mașina ta este pregătită pentru orice situație. Pe lângă kit-ul de urgență pe care trebuie să-l ai obligatoriu în automobil, mai sunt câteva aspecte cărora este necesar să le oferi o atenție sporită.

Verificarea frecventă a cauciucurilor

Știm că primul pas pe care trebuie să-l faci înainte de începerea iernii este să schimbi anvelopele mașinii și să instalezi unele potrivite sezonului, dar te-ai gândit că, din când în când, este important să le faci o evaluare? Indiferent ce automobil ai, fie că este un golf 5 gti sau o mașină de teren, observă dacă roțile sunt umflate și fii atent la semnele de uzură.

Spre exemplu, uită-te la suprafața benzii de rulare, limita legală a adâncimii fiind de 4 mm. De asemenea, examinează dacă există umflături, crăpături, tăieturi, deformări și o presiune inadecvată.

Spală mașina frecvent pe timpul iernii

Sarea, gheața și nisipul de pe drumuri nu sunt deloc prietenoase cu caroseria mașini și, în timp, pot cauza probleme grave. Din păcate, multe persoane sunt de părere că nu este necesar ca în anotimpul alb automobilul să fie spălat foarte des. Recomandarea noastră este ca acesta să fie curățat la maximum două săptămâni astfel încât să te bucuri cât mai mult timp de un vehicul perfect funcțional. În plus, această îngrijire te va ajuta să economisești sume semnificative de bani, nefiind nevoit să mergi la service pentru a repara caroseria.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ghid pentru alegerea mobilierului interior Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Folosește o ceară specială

Un astfel de produs ar trebui folosit pe tot parcursul anului, dar dacă nu ești adeptul unei asemenea soluții, atunci măcar iarna ar trebui să iei în considerare aplicarea unei astfel de protecții. Ceara va avea grijă ca vopseaua să fie protejată de factorii externi, cum ar fi noroiul, gheața, sarea și chiar acele pietricele care sunt aruncate de alte mașini când te afli în spatele lor. Toate cele enumerate creează mici orificii, iar umezeala care pătrunde duce la apariția ruginii.

Examinează bateria

Capacitatea bateriei mașinii scade atunci când temperaturile sunt destul de joase. Așadar, asigură-te că totul este funcțional și apelează la serviciile unui profesionist pentru a inspecta cablurile și bateria. De asemenea, este esențial să te asiguri că este complet încărcată și în stare bună, iar aceste aspecte le poate verifica doar un specialist.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Acoperă mașina cu o husă

Dacă mașina ta nu beneficiază de un loc de parcare acoperit, atunci este esențial să investești într-o husă special concepută pentru protecția împotriva vremii recii. În plus, un astfel de element te va ajuta să pregătești mai repede mașina de drum în diminețile geroase și vei reduce uzura cauzată de răzuirea gheții.

Controlează garniturile de la portiere

Nu doar cauciucurile nu trebuie să fie uzate, ci nici garniturile de la portiere. Dacă acestea nu mai etanșează bine, va fi frig în mașină și interiorul va fi foarte greu de încălzit. Mai mult, din cauza umezelii, există posibilitatea ca ușa să înghețe și să fie extrem de dificil de deschis. Așadar, se impune înlocuirea lor dacă observi că elementele din cauciuc sunt rupte sau puternic zgâriate.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

În plus, ai grijă ca rezervorul cu lichid de parbriz să fie mereu plin pentru că geamurile mașinii sunt foarte expuse la murdărie și sare în această perioadă a anului. Tocmai de aceea, rezervorul și ștergătoarele trebuie să funcționeze bine. Ai în vedere să cumperi produse care rezistă la temperaturi foarte mici astfel încât lichidul de parbriz să nu înghețe.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri