26 Ianuarie 2022 publicat în Casa-Gradina 10 share-uri

Se pare că anul acesta ne vom regăsi, din nou, acasă, în ce mai mare parte a timpului. În acest context, confortul și calitatea textilelor de interior capătă o importanță aparte.

Tendința s-a stabilizat, desigur, de-al lungul ultimilor doi ani datorită pandemiei, însă anul acesta, mai mult ca oricănd, vom observa câteva trăsături recurente, cum ar fi casa- refugiu natural, locul în care ne simțim în siguranță, un spațiu de regenerare. Bonami.ro îți dezvăluie toate detaliile pentru a alege cele mai potrivite țesături pentru casa ta.

Textilele devin naturale atât prin prisma țesăturilor, cât și a culorilor. Formele sunt amorfe, moi, pufoase, pentru a conferi confortul suprem.

O metodă interesantă de prelucrare este stonewashing: Bumbacul stonewashed se deosebește de bumbacul finet prin moliciunea și elasticitatea fibrelor imediat după ce a fost scos din cutie și nu abia după câteva spălări. De asemenea, datorită prespălării, se elimină și riscul de a intra la apă. Pe lângă caracterul practic, au și un aspect casual care aduce un aer relaxat în dormitor.

Așternuturile din bumbac sunt rezistente, permit o bună aerisire, reglând temperatura și împiedicând transpirația. În timp ce vara sunt răcoroase, iarna sunt călduroase, de aceea te vei trezi odihnit în orice anotimp.

Beneficiile bumbacului pot fi apreciate și atunci când discutăm despre prosoape- capacitatea de absorbție, moliciunea și durabilitatea sunt de neegalat.

Culorile vor fi, desigur, cele întâlnite în natură- ocru, roșu cărămidă, albastru marin, galben muștar, verde iarbă sau bej. Tonurile pastelate rămân prezente datorită versatilității și luminozității create în orice interior.

Interioarele au un aspect aerisit, minimalist, funcțonalist, conferind căldură și invitând la odihnă, liniște și retrospecție.

Pe de altă parte discutăm în continuare despre sustenabilitate în producție, care, mai mult decât un trend, a devenit o condiție sine qua non a industriei. Bumbacul produs ecologic, inul, sau fibra de bambus înlocuiesc fibrele sintetice.

* Foto si informații oferite de Bonami


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri