Povestea mașinilor de cusut, așa cum le cunoaștem în zilele noatre, începe cu inventatorul Isaac Meritt Singer.

Născut în 1811, acest industriaș american este cel care a adus numeroase și semnificative îmbunătățiri mașinii de cusut, aducând-o la forma și funcționalitatea de astăzi. În 1851 Isaac M. Singer obține brevetul pentru prima mașină de cusut funcțională și înființează firma M. SINGER & COMPANY. Aceata este redenumită SINGER MANUFACTURING COMPANY, în 1853, și pune la vânzare prima mașină de cusut cu tehnologie modernă de coasere, la prețul de 100 dolari.

Singer începe să comercializeze mașini pe scară largă, în toată lumea, și atinge 3 milioane de produse vândute în 1913. Un alt punct de referință este anul 1975, când SINGER devine producătorul primei mașini de cusut electronice. În prezent sunt folosite pe scară largă atât în mod profesional cât și de amatorii care doresc un electrocasnic de calitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Avantajele pe care le are achiziționarea unei mașini de cusut SINGER sunt numeroase și vei găsi aici câteva informații care să te ajute să iei o decizie, dacă te gândești să cumperi acestă mașină.

Întrebarea, dacă să optezi pentru o mașină electrică sau mecanică nu mai este valabilă, mai repede se pune întrebarea dacă să alegi una electrică sau una electronică? Cele manuale sau cu picior sunt dorite mai mult ca piese de decor, ce dau un farmec încăperilor, cu toate că multe sunt funcționale.

Mașinile de cusut electrice sunt opținuni ideale pentru uzul personal, fie că îți place să o folosești ca hobby, fie că ai o mică afacere în care este utilă.

  • Ușurință în utilizare, chiar dacă ești începător, aceste mașini sunt construite cu gândul la clientul care o folosește. Așa că design-ul, modul de dispunere a butoanelor, dimensiunile și greutatea, toate sunt gândite pentru a simplifica procesul de coasere și manevrabilitatea, în general. Pedala electrică, ce acționează automat mașina, se acționează cu piciorul, astfel că ai mâinile libere, pentru a lucra materialul. Piciorușul se schimbă printr-o singură manevră, dispunerea aței pe suveică s-a simplificat, la fel și montarea aței superioare pe mașină.
  • Preț scăzut pentru o calitate ridicată, așa că este o investiție care se amortizează repede, chiar dacă o folosești doar pentru uz personal. O mașină de cusut pentru începători poate avea de la 6 programe și este mai mult decât suficientă pentru a realiza articole de îmbrăcăminte, diverse piese pentru gospodărie sau pentru a repara eventualele defecte apărute în țesături.
  • Consum mic de electricitate, mare parte dintre tipurile existente pe piață având o putere în jurul valorii de 70W sau chiar mai puțin.
  • Funcții multiple care îți stau la dispoziție pentru a realiza cele mai diverse tipuri de cusături, cum ar fi: cusătură dreaptă, în zig-zag, butonieră, coasere nasturi sau fermoar, surfilat, broderie și multe altele.

Mașinile de cusut electronice sunt destinate celor pasionați de croitorie, cu un nivel de cunoștințe intermediar sau avansat. Pe lângă avantajele unei mașini electrice mai beneficiezi și de alte avantaje considerabile:

  • Automatizarea acestor produse le-a transformat în aparate profesionale, care îți oferă acces la mult mai multe tipuri de cusături, cum ar fi un model de mașină de cusut cu 250 cusături încorporate. Există modele care dispun de afișaj electronic și unele la care se face ușor trecerea de la modul de coasere la cel de brodare.
  • Salvarea modelelor de cusături este o opțiune de care poți beneficia la unele tipuri, o caracteristică foarte utilă pentru orice croitor. Poți crea secvențe de cusături unice, pe care le poți salva pentru o coasere ulterioară, chiar după oprirea mașinii.
  • Extra funcții pe care le ai la dispoziție, cum ar fi: realizarea automată a nodului, introducerea aței în ac, control electronic pentru coasere, masă extensibilă, tăierea automată a aței, posibilitatea de utilizare ac dublu, reglare lungime cusătură, conectare prin cablu USB, etc.

Indiferent de modelul pe care îl preferi, mașina de cusut SINGER este alegerea care îți garantează cel mai bun raport calitate/preț oferită de cel mai experimentat producător.

Sursa foto: Photo by J Williams on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri