Dacă te-ai întrebat vreodată cât de des ar trebui să speli seturile de lenjerii de pat pentru a respectă regulile de igienă și a te bucură din plin de sănătate, verifică întotdeauna ceea ce spun specialiștii. Aceștia îți oferă un răspuns concludent, demn de urmat, ce este bazat pe explicații foarte clare.

Intervalul de timp în care ar trebui să schimbi lenjeria de pat depinde de o serie de factori. Experții recomandă că schimbarea asternuturilor să se facă o dată pe săptămână. Studiile arată că un procent de 90% dintre cei care schimbă seturile de lenjerii de pat în acest fel se bucură de un somn mult mai bun și un plus de sănătate.

Care sunt factorii care influențează frecvența schimbării lenjeriei de pat?

Specialiștii au demonstrat faptul că așternuturile acumulează foarte multe particule, cum ar fi celule moarte și acarieni, iar acestea influențează în mod negativ starea de sănătate.

Persoanele care sunt mai sensibile la praf sau suferă de anumite alergii, la fel că și cele care au vreo infecție, sunt predispuse să murdărească așternuturile, de aceea trebuie să schimbe lenjeria o dată la 3 zile sau chiar zilnic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cât de des este prea des? Relațiile intime în cuplu Hipnoza -cel mai vechi si natural mod de vindecare cunoscut de om. Afla totul despre aceasta arta de la Gina Veverita, Trainer Hipnoterapie Fetița care nu știa cât este de specială te așteaptă în acest weekend la Târgul de Carte Gaudeamus

De asemenea, iubitorii de animale care obișnuiesc să doarmă cu un câine sau o pisica în pat trebuie să țînă cont de acest lucru și să spele lenjeria mai des. În caz contrar, se pot expunediferitelor riscuri și pot dezvoltă anumite afecțiuni. În plus, dacă aceste lenjerii de pat nu sunt curățate in mod regulat, se vor spală mult mai greu, deoarece apar pete inestetice, care sunt mai dificil de îndepărtat.

De ce să speli lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămâna?

O lenjerie murdară te face să intri în contact cu fungi, bacterii, reziduuri de animale, dar și alte particule cum ar fi: transpirație, secreții corporale și celule de piele moartă.

Chiar dacă acestea nu reprezintă cauzele unor boli grave, se poate întâmplă să te îmbolnăvești.

Copilul tău se confruntă cu bullying-ul la școală? Iată o carte care l-ar putea ajuta! Cât de profitabile pot fi afacerile din mediul online, față de cele similare din offline? Interviu cu o mămică puternică și iubitoare: ”A fi diferit nu înseamnă a fi mai prejos. Costurile terapiilor unui copil cu Autism depășesc 8000 lei!”

Ce probleme de sănătate pot apărea dacă nu schimbi așternuturile la timp?

Dacă ai pielea mai sensibilă și dormi în lenjerii de pat care nu sunt schimbate la timp și nu sunt curățate în mod adecvat, pot apărea eczeme sau se poate declanșa o boală de piele, numită dermatită de contact.

Dacă suferi de astm sau ai vreo alergie, aceste boli se pot agrava. Foarte multe persoane prezintă diverse alergii, iar așternuturile murdare reprezintă mediul perfect pentru a le declanșa. În plus, acestea pot transmite infecții, iar cei mai sensibili le pot contacta destul de ușor.

Nu este deloc o noutate că acarienii se hrănesc cu celule moarte de piele, dar pentru unii este o noutate faptul că pot apărea milioane de acarieni pe lenjeriile neschimbate și nespălate corespunzător.

Mai mult decât atât, aceste lenjerii de pat nu își pot păstra aspectul estetic în timp și vor părea vechi și neîngrijite încă de la primul contact vizual.

Alexandru Sauciuc- “Medicul veterinar este un ”vindecător” pentru animal, dar și un psiholog pentru proprietarul animalului.” Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Cum îți hidratezi corect pielea și ce conțin cele mai bune creme hidratante?

Așadar, nu trebuie să treci cu vederea toate aceste aspecte pentru a beneficia de un plus de sănătate. Dacă îți place să ai un dormitor îngrijit și să-ți pui în evidență patul, este indicat să-l schimbi cel puțin o dată pe săptămâna cu articole de calitate, cu un design plăcut.

O camera care are un aspect îngrijit atrage întotdeauna atenția și impresionează prin elegantă și stil. Pe site-ul PatulMeu.ro găsești o gama extrem de variată delenjerii de pat la prețuri promoționale.

Foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri