17 Decembrie 2021 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Este vremea colindelor, a turtei dulci, a cadourilor și, mai ales, a decorațiunilor. Indiferent că stai la casă sau la bloc, Crăciunul este sărbătoarea când vrei să răspândești bucurie și să transmiți magia acestei perioade prin crearea unui decor festiv.

Luminile, ornamentele sclipitoare și țesăturile fine te vor ajuta să transformi locuința într-un spațiu cald, primitor și plin de farmec. Și, chiar dacă pare un proiect dificil, dacă aplici sfaturile noastre, vei reuși să compui o atmosferă de sărbătoare.

Adaugă culori specifice Crăciunului

Fie că este vorba de achiziționarea unor lenjerii de pat, cu motive de Crăciun, fie că schimbi fețele de pernă ale canapelei și mergi pe culori vibrante, precum roșu sau verde, încorporarea nuanțelor festive te va inspira în crearea unui decor de poveste. Crăciunul înseamnă verde smarald, roșu rubin și alb imaculat, așadar, indiferent unde alegi să introduci aceste culori, locuința ta va arăta cu adevărat minunat.

Agață decorațiunile preferate

Dacă bradul este deja plin cu globuri și ornamente, atunci nu îți fie teamă să agăți prin casă anumite decorațiuni pe care efectiv le iubești. Spre exemplu, șiragul de conuri de brad va arăta incredibil de bine dacă alegi să-l prinzi de un calorifer din oțel. Știm că aceste radiatoare se încălzesc destul de tare, oferind căldura de care ai nevoie în zilele geroase de iarnă, iar orice altceva în afară de conuri și-ar putea pierde din frumusețe. De asemenea, poți opta pentru decorarea ferestrelor cu ghirlande sau chiar mici figurine, precum Moș Crăciun, elfi sau reni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

„Împodobește” mesele și scaunele

Mereu ai grijă ca sufrageria și dormitorul să fie armonios decorate pentru Crăciun, dar ce facem cu bucătăria și baia? Dacă în baie poți cumpăra prosoape roșii și aurii și un covor pufos și verde, în bucătărie ai posibilitatea să adaugi câteva piese de veselă roșii și verzi, iar scaunele să le îmbogățești cu o mică ghirlandă de brad, pe care să o prinzi de spătar. De asemenea, nu uita să cumperi o față de masă festivă, fie un model simplu, fie unul cu imprimeuri, pe care să pui un aranjament cu lumânări roșii.

Accesorizează cu luminițe

Luminile sclipitoare fac parte din arsenalul obligatoriu pentru un decor perfect de Crăciun. Nu doar că vei crea puțină strălucire și vei contura acea senzație de sărbătoare, dar le poți lăsa pe multe dintre ele chiar și pe parcursul anului. Luminile au capacitatea de a înfrumuseța rapid orice încăpere și să-i ofere eleganță și căldură.

Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Folosește-te de textile

Păturile și pernele sunt elementele de decor care schimbă rapid și fără un buget de mare anvergură întreaga estetică a locuinței. În dormitor, mizează întotdeauna pe minimum patru perne, îmbrăcate în „haine” festive, iar în sufragerie adaugă cât mai multe accesorii de acest gen. Alege culori precum roșu, verde și alb și caută huse inedite cu fulgi de zăpadă, reni sau brazi. În plus, completează totul cu pături din materiale moi și elegante, precum catifeaua, subliniind astfel frumusețea sărbătorii.

Creează aroma perfectă

Mirosul de Crăciun este inconfundabil și îl poți aduce cu ușurință în casa ta cu ajutorul lumânărilor sau al unor difuzoare de aromă. Caută în amintirile tale din copilărie și adu-ți aminte de apetisantul miros de scorțișoară și turtă dulce, de vanilie, mandarine și portocale. De asemenea, dacă nu ai găsit produsul ideal, încearcă să-l creezi chiar tu. În puțină apă, pune condimente, precum scorțișoară, adaugă fructe proaspete și lasă-le să fiarbă pentru câteva minute. După ce s-a răcit, toarnă totul într-o sticlă cu pulverizator și folosește ca odorizant de cameră.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Nu uita de celebra coroniță de brad, ce poate sta agățată pe ușa de la intrare. O poți completa cu beteală, funde roșii, dar și cu ornamente din portocale sau mesaje scurte pentru oaspeții tăi.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri