Vrei o casă ca în reviste, dar, oare, este posibil așa ceva fără un buget imens și o echipă de designeri în spate? Sigur că da! Ai nevoie, însă, să-ți lași creativitatea să te surprindă și să te cuprindă și să te avânți pe tărâmuri necunoscute, fiind gata să înveți și să explorezi.

Dacă vrei să-ți amenajezi casa într-un stil grozav, fără să investești sume exorbitante, ia-ți un caiet de notițe și înarmează-te cu răbdare. Alege, din stilurile următoare, pe cel care ți se potrivește cel mai bine și...spor la treabă.

Stilul italian

Asemănătoare cu filosofia franțuzească „joie de vivre”, cea italiană pune accentul pe confort, opulență și autenticitate. Dacă vrei să aduci în casa ta o astfel de atmosferă, ia în considerare lemnul masiv, finisajele strălucitoare, culorile nude, amestecate cu unele în nuanțe puternice și decorațiuni din plin. Italienilor le place să pună în evidență totul cu ajutorul candelabrelor, al culorilor vii și puternice, al oglinzilor, deci păstrează în minte aceste elemente, când te gândești la decorarea casei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Stilul nordic

Stilul nordic și-a făcut loc printre cele mai iubite variante de amenajare interioară și nu este nicio surpriză, ci, dimpotrivă. Din cauza iernilor lungi, nordicii au desăvârșit arta de a sta mult în casă, iar mobilierul lor reflectă asta din orice unghi ai privi. Canapelele sunt generoase, fotoliile invită la relaxare, pernele decorative sau păturile abundă și plantele sunt și ele prezente peste tot.

Stilul englezesc

Sofisticat și sobru, dar, mereu, gata să-și primească oaspeții. Așa ar putea fi descris stilul englezesc. Dacă este vorba de living, accentul cade pe bibliotecă, tapet sau contrastul dintre uși și acesta. De exemplu, dacă te întrebi cu ce asortăm ușile de interior, acest stil ridică la rang de artă îmbinarea armonioasă a diverselor tipuri de lemn. Canapelele sunt, adesea, de câte două locuri, măsuțele sunt atotprezente, la fel ca și servantele, pe care englezii pun mare accent. Și, pentru că acest stil îmbină utilul cu esteticul, rezultatele sunt, de mult ori, spectaculoase.

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare?

Stilul minimalist

În minimalist, accentul cade pe utilitate și pe linii cât mai precise. Nu este loc de multe detalii, ci de lucrurile cu adevărat importante. De ce să avem multe obiecte de decor sau prea multe cărți când le putem citi în format electronic, fără să umplem o bibliotecă întreagă cu volume pe care, poate, nu le va mai citi o altă persoană. Cromatica este, de asemenea, simplă, din maxim 3 culori, toate deschise sau în tonuri neutre.

Stilul art deco

Inventat în anii 1920-1930 în spațiul anglo-saxon, art deco era etalonul luxului și a rămas un stil de amenajare, în pas cu moda. Ferestrele și ușile caselor mobilate în stil art deco sunt duble, mari, într-un stil franțuzesc mai puțin sofisticat. Paleta cromatică îmbină culorile neutre cu unele îndrăznețe precum turcoazul, auriul și argintiul sau chiar vișiniul. Liniile sunt paralele, simetrice, foarte bine gândite și organizate pentru a impresiona.

Cum să alegi componente pentru baia ta Vrei să petreci Paștele în Grecia? Iată cele mai bune oferte Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Stilul pe care îl alegi casei tale spune multe despre modul tău de viață, pasiuni, dar și cum îți petreci timpul liber. Ia în calcul aceste variante, când îți decorezi locuința, și niciunde nu te vei simți mai bine ca acasă.

Sursa foto: Photo by Helen Thomas on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri