28 Iulie 2021 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Astăzi vrem să vorbim despre greșelile pe care le facem cu toții sau le-am făcut vreodată la spălarea hainelor.

Poți amesteca haine albe și colorate? La ce temperatură să setezi apa? Îndepărtarea petelor strică hainele? Trebuie să atârni hainele imediat ce ciclul de spălare se termină? Îți explicăm în următoarele rânduri cum să speli rufele perfect.

Spalarea hainelor la masina de spalat nu este cea mai grea sarcină din lume. Dar poate fi adesea obositoare. Și să nu mai vorbim despre călcat. Asta pentru că, de obicei, ne invadează lenea atunci când trebuie să ne ocupăm de aceste treburi casnice.

Astăzi vrem însă să vorbim despre greșelile pe care le facem cu toții sau le-am făcut vreodată la spălarea hainelor. Cele mai frecvente greșeli sunt rezultatul improvizației și al grabei, punând o mulțime de haine de toate felurile în același timp, indiferent dacă sunt albe sau colorate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Deși pare anacronic, adevărul este că această selecție anterioară de articole de îmbrăcăminte ajută ca spălarea să se realizeze în cel mai bun și mai rapid mod. Alegerea activă între programele de spălare și uscarea cât mai curând posibil sunt alte două măsuri care ajută la spălarea și la îngrijirea mai bună a hainelor.

Iată cele mai frecvente greșeli:

Nu tratezi petele înainte de spălare. Dacă de obicei nu pui la spălat haine pline de pete, atunci acest lucru este evident. Dar dacă există de obicei surprize, ar trebui să tratezi pata înainte de a o spăla în mașina de spălat. De asemenea, căldura folosită atunci când usuci îmbrăcămintea ar putea să seteze pata și mai mult. Cel mai bine este să folosești un agent de îndepărtare a petelor sau detergent concentrat înainte de a introduce hainele în tambur. Apoi reglează la temperatură ridicată (conform etichetei, desigur, nu vrem să se micșoreze).

Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Supraîncărcarea mașinii de spălat. Ceva foarte obișnuit, obiceiul de a pune cât mai multe haine pentru a nu fi nevoit să pui mai multe mașini de spălat. Dezavantajul este că, în timpul spălării, hainele trebuie să se poată deplasa liber în tambur, astfel încât mașina de spălat să își poată efectua acțiunea mecanică. Dacă îl umpli prea mult, probabil va trebui să speli hainele de două ori pentru că petele nu vor ieși. De unde știu dacă pun prea multe haine înăuntru? Multe mașini de spălat te anunță când se întâmplă acest lucru, dar poți verifica oricând asigurându-te că există o mână de spațiu liber între haine și vârful tamburului.

Nu clasifici hainele. De multe ori luăm toate hainele murdare și le punem în mașina de spălat, amestecând haine de culori și țesături foarte diferite. Cel puțin separă hainele colorate de cele albe pentru a evita decolorarea. Pentru o spălare mai eficientă, este recomandat să clasifici articolele de îmbrăcăminte în funcție de temperatura de spălare recomandată de eticheta lor: cele cu apă rece, cele care necesită apă caldă (30º) și cele care utilizează apă fierbinte (60º).

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Amesteci lenjeria cu restul hainelor. Aici intră în joc magia șosetelor: când pui o mașină de spălat cu 6 perechi de ciorpi și una iese desperecheată. Ei bine, cel mai bine este să pui cele mai mici articole de îmbrăcăminte într-o pungă de plasă.

Nu folosești cantitatea adecvată de detergent și balsam. Detergentul trebuie utilizat în cantitatea potrivită, în funcție de cât de murdare sunt hainele și de cât de dură este apa. Dacă este puțin, hainele nu se vor spăla bine. Dacă întreci limita, produsul în exces poate lăsa pete și reziduuri în rufe, plus că arunci bani degeaba. Urmează instrucțiunile producătorului cu privire la cantitățile de detergent și balsam de rufe de utilizat.

Abuzezi de înălbitor. Este un produs agresiv pentru țesături și pentru mașina de spălat. Dacă îl folosești în mod regulat, hainele tale se vor deteriora mai repede. În plus, există multe alternative pe piață fără el.

Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Speli în apă complet rece. Este o opțiune excelentă de economisit, dar apa rece tinde să împiedice acțiunea detergentului. În general, toate țesăturile admit o temperatură de 30° C, ceea ce este ideal pentru o spălare bună.

Exagerezi cu rotirea. Învârtirea la viteze mari poate deteriora țesăturile unor articole de îmbrăcăminte. Folosește viteză mare numai pentru articolele de îmbrăcăminte din bumbac. Pentru țesăturile amestecate sau sintetice, este suficientă o centrifugare mai ușoară.

Nu golești mașina de spălat imediat după spălare. Dacă programezi mașina de spălat, fă-o astfel încât sfârșitul ciclului să coincidă cu ora de sosire acasă. Dacă îți lași hainele în tambur mult timp după spălare, este foarte probabil ca acestea să capete un miros umed neplăcut și să devină foarte încrețite.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită ORA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, din 2 aprilie, la Metropola TV Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Sursa foto: Photo by engin akyurt on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri