Cea mai mare provocare din punct de vedere al spațiului mic este baia, dar există soluții practice la care poți apela cu încredere.

De câte ori ai lăsat ca lipsa spațiului din locuință să îți influențeze deciziile și să te convingă să îți anulezi orice intenție de îmbunătățire a casei tale? Chiar și atunci când suprafața este redusă, trebuie să știi că există nenumărate soluții ca să te bucuri de o casă așa cum îți place ție. Până la urmă, căminul tău este un loc intim, în care trebuie să te simți în siguranță și extrem de relaxată. Și pentru că am adus vorba despre spații mici, de cele mai multe ori cea mai mare provocare din acest punct de vedere este baia, care trebuie ca de fiecare dată să răspundă mai multor probleme, atât de necesitate, cât și de igienă și design. Poate părea complicat la prima vedere să le îmbini pe toate, dar există soluții practice la care poți apela cu încredere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Cum să-ți renovezi baia dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție:

Scapă elegant de electrocasnicele mari

De foarte multe ori, chiar și o baie de dimensiuni medii ajunge să se transforme într-un spațiu extrem de înghesuit din cauza electrocasnicelor mari. O mașină de spălat rufe și un uscător vor face ca orice baie, chiar dacă este generoasă, să piardă extrem de mult spațiu. Ceea ce poți face în primul rând este să îți iei o mașină de spălat cu program de stoarcere și uscător, iar astfel vei scăpa un obiect electrocasnic mare. În al doilea rând, mută mașina de spălat din baie. Poți încerca să o integrezi pe un hol sau poate iei una incorporabilă, pe care să o montezi elegant sub blatul de la bucătărie, mascată în mobilă. În acest fel vei câștiga și la capitolul general de design al casei, iar baia ta va deveni mai spațioasă.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Alege inteligent mobilierul de baie

Odată ce ai stabilit care este spațiul final din baia ta, este timpul să cauți mobilierul care se încadrează perfect în ceea ce ai tu nevoie. Primul lucru de la care trebuie să pleci este găsirea unui lavoar perfect pentru ceea ce poți folosi în baie, fie că vrei unul pe colț, unul montat pe un blat sau unul încastrat. În funcție de lavoarul pe care îl preferi, poți să alegi și restul mobilierului, care poate oferi un aer mai modern în baia ta, altul mai clasic sau poate chiar o idee de nonconformism.

Poți renunța la cadă

În mod ideal, o zi lungă de muncă ar trebui să se încheie într-o cadă plină cu spumă în care să te relaxezi pentru o oră. De foarte multe ori însă, această imagine este doar una la care aspiri, dar pentru care nu ai niciodată timp. Dacă ți se întâmplă mereu să te mulțumești doar cu un duș rapid, ca să mai scutești din timp, atunci în mod clar ar trebui să elimini cada din baie și să te mulțumești fie cu o cabină de duș clasică, fie să îți montezi un perete fix din sticlă securizată și să îți faci un spațiu elegant pentru duș din gresie și faianță.

Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști!

Montează un calorifer portprosop

Pentru un spațiu împărțit mai eficient și pentru un plus de design, poți alege să montezi în baie un calorifer tip portprosop. Te va ajuta să îți usuci mai ușor prosoapele și va arăta mult mai bine decât un calorifer vechi. În plus, poate fi integrat mai ușor în baie.

Pune spații de depozitare în puncte cheie din baie

Un lucru este cert. Ai nevoie de spații de depozitare în baie, chiar dacă nu ai foarte mult loc pentru ele. Poți obține acest lucru dacă alegi să îți montezi un dulap de colț, deasupra vasului de WC, pentru a obține maximum dintr-o zonă din baie care nu este oricum foarte eficientă. De altfel, gândește mereu pe verticală și vezi care sunt punctele din baie care nu te vor deranja dacă alegi să montezi un suport sau un dulap.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Folosește lumină puternică și oglinzi mari

Ultimul sfat este în realitate unul care te va ajuta să dai impresia de mai mult spațiu, nu neapărat să obții mai mult spațiu. Folosește în baie o lumină puternică și rece din tavan și ai grijă să mai ai o sursă de lumină în dreptul oglinzii. De asemenea, pentru că tot am ajuns la oglindă, încearcă să îi maximizezi suprafața. Lumina puternică și o oglindă masivă vor da impresia de mult mai mult spațiu în baie.

Foto homepage: Imagine de midascode de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri