Dacă locuința ta nu este foarte spațioasă, nu înseamnă că nu o poți amenaja într-un mod plăcut și confortabil. Nici măcar nu este nevoie să renunți la design, căci există piese de mobilier și accesorii potrivite oricărui tip de casă.

În prezent, tot mai multe persoane aleg apartamente de dimensiuni reduse, încercând să adopte un stil de viață minimalist. Producătorii de mobilă s-au adaptat tendințelor actuale, astfel că poți decora o casă mică într-un mod fabulos.

Iată care sunt cele 5 piese de mobilier esențiale pentru o casă de mici dimensiuni:

1. Dulăpiorul pe colț

Acesta te va ajuta să economisești spațiu semnificativ și, totodată, să îți depozitezi în interior toate lucrurile de care ai nevoie.

Poziționarea pe colț a mobilierului este extrem de avantajoasă, spre deosebire de amplasarea dulapului de-a lungul peretelui. Vei crea loc suficient pentru haine sau alte obiecte, în timp ce pereții vor rămâne mai liberi și vor da impresia de mai mult spațiu.

Poți adopta această soluție atât pentru dormitor, cât și pentru sufragerie sau chiar bucătărie.

2. Noptiera pe măsura spațiului

Când vine vorba despre amenajarea isteață a unei case mici, secretul este proporționarea corectă. Cu alte cuvinte, dacă dormitorul tău nu dispune de foarte mult spațiu, nu cumpăra un pat imens, un dulap cu patru uși și o noptieră uriașă.

În schimb, dacă vrei să-ți amenajezi un dormitor mic în cel mai eficient mod, fă măsurători precise înainte să cumperi orice și orientează-te către obiecte proporționate armonios.

O noptieră nu trebuie să fie mare, pentru a-și îndeplini scopul. Poți alege una de dimensiuni reduse, însă care dispune de sertare sau uși.

Astfel, vei putea depozita cărțile preferate, crema de față și alte obiecte în interiorul noptierei, și nu doar pe suprafața acesteia.

3. Dulapul dispus pe verticală

Dacă nu ai aflat până acum despre acest truc de design, este momentul să o faci. Cu cât folosești mai mult spațiu pe axa verticală, cu atât camerele vor arăta mai spațioase și mai ordonate.

De aceea, investește într-un dulap înalt, dar ceva mai îngust. Vei putea poziționa hainele pe care le folosești zilnic la un nivel ușor de accesat, în timp ce hainele pentru sezonul îndepărtat vor sta minunat pe rafturile de sus, fără să te încurce.

4. Băncuțe cochete în living

Livingul este zona în care îți petreci cel mai mult timp alături de membrii familiei și de oaspeți. De aceea, chiar dacă ai o locuință mică, este important să creezi cât mai mult spațiu în sufragerie.

Poți face asta înlocuind clasicul model voluminos de canapea cu una de tip bancă. Aceasta are perne mai puțin pufoase și o structură dreaptă, fără detalii complexe și alte accesorii.

Alege o canapea într-o nuanță veselă și vei vedea cum livingul prinde viață și pare mai mare, în același timp.

5. Măsuța de cafea minimalistă

Pe vremuri, masa din sufragerie era mai mare, fabricată din lemn masiv și lăcuit.

Pe măsură ce au trecut anii, trendurile în materie de design interior au evoluat și au apărut pe piață măsuțe de cafea din ce în ce mai mici, minimaliste, funcționale și de-a dreptul adorabile.

Dacă îți place să fii la curent cu moda, trebuie neapărat să încerci o măsuță de cafea rotunda, cu baza în formă de C. O astfel de masă minimalistă este suficientă pentru a ține două cești de cafea, o carte sau o vază cu flori.

 Este una dintre cele mai noi tendințe și este perfectă pentru locuința ta.

În final, orice piese de mobilier ai alege, asigură-te că acestea sunt potrivite camerei în care dorești să le poziționezi și designului interior pe care îl adopți. Respectând aceste reguli, vei obține o casă spațioasă, indiferent de dimensiuni.

Sursa foto homepage: Vivre


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri