Află care sunt alternativele naturale pe care le poţi folosi în locul odorizantelor, pentru a avea o casă şi o maşină frumos mirositoare

După o curăţenie temeinică a casei sau a maşinii, îţi doreşti că acestea să aibă şi un miros plăcut, motiv pentru care apelezi deseori la odorizante, care pot masca mirosurile neplăcute, prin prezenţa parfumurilor sintentice. Cu toate acestea, odorizantele de cameră şi maşină pot fi periculoase atunci când sunt folosite în spaţii închise, deoarece conţin substanţe chimice şi toxice, care pot dăuna sănătăţii copiilor, adulţilor şi femeilor însărcinate. Află care sunt alternativele naturale pe care le poţi folosi, în locul odorizantelor, pentru a avea o casă şi o maşină frumos mirositoare, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine.

Atât odorizantele de maşină, cât şi cele pentru casă, conţin substanţe chimice precum acetonă, fenol, benzen, propan sau formaldehidă, extrem de dăunătoare pentru sănătate. Dacă aceste substanţe sunt inhalate, vor ajunge la nivelul plămânului şi în sânge, provocând următoarele reacţii: dermatite alergice, senzaţie de sufocare, greaţă, vărsături, dureri de cap sau tuse severă. Alternativele de mai jos pot fi folosite cu încredere în locul odorizantelor de cameră şi maşină:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

1. Foloseşte produse de curăţat non-toxice

Pentru a avea o casă curată şi o maşină în care tot timpul miroase frumos, nu trebuie neapărat să foloseşti un odorizant, care doar acoperă mirosurile neplăcute, fără să le îndepărteze. Astfel, descoperă care sunt factorii care provoacă mirosurile neplăcute şi foloseşte produse de curăţat non-toxice pentru a-i îndepărta. Poţi opta pentru produsele de curăţenie bio, care sunt realizate doar din ingrediente organice, cu ajutorul cărora poţi curăţa în profunzime baia, bucătăria sau dormitorul, fără a dăuna sănătăţii tale şi a întregii familii.

Aceleaşi produse pot fi folosite şi pentru maşină, deoarece sunt non-toxice şi antialgerice, care curăţă scaunele în cel mai natural şi eficient mod cu putinţă. În acest fel, vei reuşi să îndepărtezi mirosurile neplăcute care nu dăunează mediului sau sănătăţii tale, prin folosirea detergenţilor şi a săpunurilor naturale, ce conţin doar ingrediente organice.

2. Aeriseşte cât mai des

Chiar dacă ţi se pare o soluţie prea simplă pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din casă sau din maşină, din momentul în care le vei aerisi cât mai des, vei descoperi că reprezintă una dintre cele mai eficiente alternative la odorizantele de cameră. Atunci când vine vorba de aerisirea camerelor, nu trebuie să ţii cont de vremea nefavorabilă! Deschide ferestrele chiar şi atunci când plouă sau ninge pentru cel puţin 30 de minute în timpul dimineţii, pentru ca aerul rece să inunde camerele, îndepărtând orice miros neplăcut.

Este indicat să aeriseşti şi la prânz, mai ales după ce găteşti în bucătărie dar şi înainte de culcare, pentru un somn mai liniştit. În ceea ce priveşte maşina, nu uita să deschizi geamurile des, mai ales atunci când ai de parcurs un drum lung sau când obişnuieşti să fumezi în timp ce conduci.

3. Foloseşte uleiuri esenţiale

Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, prin crearea unui mediu relaxant, este recomandat să foloseşti uleiuri esentiale, o alternativă sănătoasă pentru tine şi cei care te înconjoară. Aceste uleiuri esenţiale te ajută să igienizezi orice spaţiu, prin intermediul unor soluţii naturale, sigure şi foarte eficiente, fiind nişte alternative ideale la odorizantele clasice.

Majoritatea uleiurilor esenţiale au şi proprietăţi antimicrobiene, antiseptice şi antifungice, motiv pentru care pot fi folosite cu succes pentru dezinfectarea diverselor suprafeţe. Pe lângă gradul lor ridicat de eficienţă, uleiurile esenţiale degajă un miros plăcut, care parfumează locuinţa sau maşina. În funcţie de proprietăţi, uleiurile esenţiale pot elimina bacteriile, pot dezinfecta rufele şi igieniza baia, pentru o locuinţă impecabilă.

Pe lângă aceste avantaje, uleiurile esenţiale te ajută să economiseşti, deoarece sunt foarte concentrate şi se utilizează doar în cantităţi mici, aşa cum se indică pe ambalaj. În funcţie de preferinţe, poţi opta pentru uleiuri esenţiale de lămâie, ceai verde, lavandă, portocală sau mentă, care vor parfuma întreaga locuinţă.

4. Creează singur un odorizant de cameră şi maşină

Pentru a evita folosirea odorizantelor care conţin substanţe chimice, poţi face acasă astfel de produse, pentru ca locuinţa ta să miroasă frumos. Vei găsi numeroase reţete de preparare a acestor odorizante, din plante, flori, lămâi sau beţişoare de scorţişoară, care sunt naturale şi nu prezintă niciun pericol pentru sănătate. În plus, bicarbonatul de sodiu are un număr mare de utilizări, fiind foarte eficient şi ca absorbant de mirosuri neplăcute.

Astfel, vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, uleiurile esenţiale preferate şi un borcan mic de sticlă, cu găuri în capac. Nu trebuie decât să umpli borcanul cu bicarbonat de sodiu şi să adaugi uleiul esenţial, folosind aproximativ şase picături, pentru o lingură de bicarbonat. Ulterior, vei aşeza borcanul în camere sau în maşină, iar când amestecul începe să se întărească, îl poţi schimba, formând o nouă compoziţie.

5. Curăţă eficient casa şi maşina

De obicei, cele mai eficiente soluţii în îndepărtarea mirosurilor neplăcute ţin de folosirea unor produse pe care le ai în casă, pentru a face curat. Aspiratorul, mopul şi apa în care vei adăuga câteva picături de oţet pot fi aliaţii tăi de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din casă sau maşină. Nu trebuie decât să îţi rezervi câteva minute pe zi, pentru ca spaţiile în care faci curat să îşi păstreze prospeţimea şi mirosul plăcut.

Pentru a evita folosirea odorizantelor care conţin substanţe chimice dăunătoare pentru mediu şi sănătate, alege să le înlocuieşti cu uleiuri esenţiale, cu produse de curăţare non-toxice şi nu în ultimul rând, nu uita să aeriseşti! Toţi aceşti factori vor contribui la curăţenia casei şi la un miros plăcut, în fiecare zi.
Foto homepage: By Monika Wisniewska/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri