Ne-am propus să îți oferim câteva tips & tricks care să te ajute să îți renovezi locuința cu un buget acceptabil.

Vara a început așa că ar fi momentul oportun pentru a pune în aplicare planurile de renovare pe care le-ai făcut în sezonul rece. În lunile călduroase zilele sunt mult mai lungi, așa că muncitorii pe care îi angajezi vor putea dedica mai mult timp operațiunilor de renovare. În plus, temperaturile mari vor face ca vopseaua, soluțiile de lipit și mortarul să se usuce mult mai repede și mult mai bine decât s-ar usca iarna, de exemplu.

Din când în când, cu toții avem nevoie de o schimbare în casa în care locuim și vestea bună e că nu ai nevoie de un buget colosal ca să reamenajezi. În cele ce urmează, ne-am propus să îți dăm câteva tips & tricks care să te ajute să îți renovezi locuința cu un buget acceptabil. Iată câteva lucruri pe care le-ai putea face:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Înlocuiește doar lucrurile esențiale

Dacă înlocuiești doar lucrurile esențiale vei reuși să împuști doi iepuri dintr-o singură lovitură: transformi și felul în care arată casa și rămâi, totodată, în limitele unui buget acceptabil. Perdelele, draperia, husele, cuverturile, tapițeria sau covoarele sunt elemente care, odată schimbate, vor face ca locuința ta să arate altfel. Și, dacă tot ești la acest capitol, ar fi bine să te ocupi tot în această etapă a reamenajării și de centrala termică și să o înlocuiești cu o versiune modernă. Ai putea alege, de exemplu, Ariston Clas One 24, cu un design italian și dotată cu conectivitate smart. O centrală cu funcții moderne te va ajuta să scazi factura la întreținere pe timpul iernii, și, în plus, se va integra mult mai elegant în peisaj.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Optează și pentru proiecte de tip Do It Yourself

Proiectele de tip DIY sunt foarte utile pentru că te ajută să recondiționezi sau să creezi obiecte fără să cheltuiești foarte mult. A putea să te ocupi singur de recondiționarea mobilei, de exemplu. O idee bună ar putea fi să aplici autocolant și să schimbi toate mânerele vechi cu unele noi, cu un design interesant. Ai putea chiar să încerci să dai o notă de culoare întregii case dacă alegi ca în cazul comodelor să folosești un autocolant diferit pentru fiecare sertar. Ce altceva mai poți schimba? Ai mai putea să vopsești mobila. E destul de simplu: după ce o cureți, aplici vopseaua în culoarea preferată și lași totul câteva zile la uscat. Și ce ai zice de vopsit mobila de bucătărie și scaunele în verde? Acesta ar putea fi un element care să învioreze întreaga încăpere.

Ocupă-te personal de tot ce poți învăța să faci singur

Anumite etape ale renovărilor pot fi la îndemâna oricui. Cu alte cuvinte, nu e nevoie să comisionezi o echipă de muncitori pentru întreg procesul. De exemplu, montarea unei baterii de baie e la îndemâna oricui. La fel stau lucrurile și când vorbim de furtunurile flexibile de la chiuvetă sau de montarea unor dulapuri suspendate (se poate face foarte ușor dacă ai o bormașină). Pe YouTube există o mulțime de tutoriale care te învață cum să faci lucrurile pe care nu le știi încă, iar asta te poate ajuta să economisești. În plus, în unele cazuri (precum vopsitul pereților, de exemplu) totul se poate transforma într-o activitate distractivă, mai ales dacă îi implici și pe cei mici.

Alege cu grijă locul de unde cumperi materialele necesare

Unele magazine pun la vânzare materiale la prețuri foarte mari, iar cauza ține, în mare, de brand și de prețurile astronomice afișate în showroom. Dacă te orientezi, însă, spre magazine care se axează mai mult pe comerțul online, vei observa că prețurile sunt mai accesibile. Astfel, banii pe care i-ai plăti în plus pentru produsele vândute la suprapreț din cauza brandului îi poți investi în etape ulterioare ale renovării sau în orice altceva dorești.

Pe lângă toate astea, ar mai fi ceva ce ai putea face: organizează temeinic totul. Atunci când faci liste și te ții cu sfințenie de ele, factura finală nu va putea depăși bugetul inițial.

Foto: By Monkey Business Images/Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri