Sunt o mulțime de soluții ca spațiul tău intim, în ciuda faptului că nu este generos, să fie extrem de primitor și călduros.

Confortul unui dormitor nu trebuie să depindă neapărat de dimensiunile sale. Sunt o mulțime de soluții ca spațiul tău intim, în ciuda faptului că nu este generos, să fie extrem de primitor și călduros. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să faci unele modificări în dormitor care îți vor permite să eficientizezi spațiul de care dispui și să te bucuri de mai multă relaxare. Odată ce ți-ai ales mobila de dormitor potrivită spațiului din casa ta, există câteva schimbări pe care ar trebui să le iei în calcul.

10 idei de amenajare pentru dormitoarele de mici dimensiuni:

1. Culori deschise pentru mai multă lumină

Culorile deschise vor da de fiecare dată impresia de spațiu mai generos într-o cameră. Alege o vopsea albă pentru pereții dormitorului tău sau nuanțe deschise de culori, dacă te temi ca nu cumva camera ta să se transforme într-un salon de spital.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

2. Pune patul în colțul camerei, pentru mai mult spațiu

Majoritatea dormitoarelor au patul așezat pe centru, dar acest lucru pare destul de greu de făcut în cazul în care nu ai un spațiu prea mare și vrei totuși să dormi într-un pat generos. Cea mai bună soluție este să muți patul la colțul unui perete. Poți folosi două plăci elegante de finisare pentru părțile patului care vor sta lipite de perete.

3. Nu folosi o ramă a patului voluminoasă

Mai ales atunci când vorbim despre un spațiu mic, e bine să eviți un pat cu ramă voluminoasă. Aceasta va mânca mult prea mult din spațiul camerei și nici nu va avea o utilitate aparte.

4. Minimalismul poate fi o soluție

În ultimii ani, stilul minimalist de design interior a fost tot mai preferat, indiferent de spațiul din apartament. Acesta poate fi însă foarte util atunci când vorbim despre o casă mai mică. Mergi pe un stil simplu în care e esențial să reduci mobilierul la strictul necesar.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

5. Folosește oglinzi pentru a da impresia de spațiu mai mare

O oglindă mare, spectaculoasă, în dormitorul tău, va oferi senzația unui spațiu mult mai mare și mai aerisit. Este doar o iluzie optică în realitate, dar una care funcționează de minune.

6. Poți folosi spațiul de sub pat ca spațiu de stocare

Nu trebuie să îți încarci dormitorul cu prea multe rafturi și dulapuri, dacă spațiul nu îți permite. Un pat cu ladă pentru pături, perne, plapumă și lenjerie te va ajuta să eficientizezi la maximum spațiul din dormitor.

7. Gândește în plan vertical

Cea mai bună cale de a folosi cât mai eficient spațiul dintr-o cameră mică este să gândești totul în plan vertical. Dacă ai copii, paturile suprapuse pot fi excelente, iar dacă ai nevoie de un birou, el poate fi încorporat într-un mobilier de perete cu dulapuri și șifonier. În acest fel nu vei mai încărca toată camera.

10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag 10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece

8. Fii creativă cu un tapet

Doar pentru că este mic, nu înseamnă că dormitorul trebuie să fie și plictisitor. Un tapet spectaculos care să îmbrace doar un perete din cameră poate oferi un aer surprinzător de plăcut dormitorului tău.

9. Montează rafturi în dormitor

Rafturile pot fi o cale excelentă să obții mai mult spațiu pentru depozitarea lucrurilor personale într-un dormitor de mici dimensiuni. Poți astfel să-ți faci un loc dedicat parfumurilor, altul pentru cărți și un raft pentru fotografiile dragi cu familia.

10. Pune etajere în colțurile moarte din cameră

Multe apartamente au colțuri moarte, cu țevi, care nu pot fi utilizate pentru obiecte mari de mobilier. Acolo poți monta o etajeră făcută pe comandă, ca să îmbrace elegant colțul și să transforme acea bucată din dormitor într-un spațiu util.

10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume De purtat: 10 fuste cochete cu aspect satinat pentru această primăvară!

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Photographee.eu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri