Exista insa cateva modalitati prin care te poti asigura ca alimentele se vor mentine proaspete si gustoase pentru mai mult timp. Iata sfaturile noastre:

Majoritatea dintre noi obisnuim sa ne facem cumparaturile in weekend pentru ca in timpul saptamanii nu mai avem timp sa trecem pe la supermarket. Din pacate insa, alimentele cumparate in weekend rareori se pastreaza la fel de gustoase pana la finalul saptamanii, ceea ce ne face sa aruncam multa mancare sau sa nu ne mai bucuram de savoarea adevarata a unor alimente. Si spatiul pentru depozitare devine o problema cand incarcam prea mult frigiderul.

Desi suntem europenii cu unul dintre cele mai mici venituri pe cap de locuitor, paradoxal, ne numaram si printre cei care arunca cele mai mari cantitati de mancare anual. Statisticile efectuate la nivelul tarii noastre arata ca 5 milioane de tone de mancare ajung la gunoi. Este o risipa nationala enorma, insa daca stam bine si ne gandim, si la nivelul fiecarei familii s-ar putea reduce cheltuielile daca am putea mentine alimentele proapete mai multa vreme, astfel incat ele sa nu ajunga la cos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Exista insa cateva modalitati prin care te poti asigura ca alimentele se vor mentine proaspete si gustoase pentru mai mult timp. Iata sfaturile noastre:

Spatiul din frigider este organizat pe zone specifice fiecarui tip de aliment

Noile generatii de frigidere, precum sunt acestea, sunt mult mai destepte decat ai putea crede. Fiecare compartiment din el este gandit pentru un anumit tip de alimente, iar pentru a le pastra mai multa vreme, trebuie neaparat sa stii cum sunt impartite aceste zone.

Pe usa frigiderului, cea pe care punem de obicei sticlele, ouale si diverse sosuri, trebuie sa fie asezate alimente care nu au de suferit din cauza fluctuatiilor de temperatura. Ori de cate ori deschizi frigiderul, alimentele care intra cel mai mult in contact cu caldura sunt cele de pe usa.

De asemenea, trebuie sa stii ca in spatele rafturilor temperatura este mult mai scazuta, asa ca acolo este locul perfecte pentru alimentele cu un termen de valabilitate mai scazut. Rafturile situate cel mai jos au si temperatura cea mai mic, fiind locul potrivit pentru mancarurile gatite.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Locul in frigider in functie de aliment

Acum ca ai aflat ca frigiderul tau are temperaturi diferite in functie de zone, trebuie sa stii si ce alimente se depoziteaza pe fiecare dintre ele, astfel incat sa organizezi mai bine spatiul si sa ai suficient loc pentru toate.

  • Fructele proaspete (mango, ananas) piureurile de fructe si legumele conservate la borcan se pastreaza pe raftul de sus al frigiderului
  • Locul potrivit pentru mancarea gatita ramasa neconsumata este raftul de jos, chiar deasupra sertarelor
  • Laptele se pastreaza mai bine daca sunt depozitate in spatele rafturilor
  • Sticlele de vin se tin pe raftul de pe mijloc, cel destinat special sticlelor
  • Ouale ar trebui depozitate pe raftul din mijloc, si nu pe usa, asa cum majoritatea dintre noi obisnuim sa o facem
  • Carnea si branzeturile se tin in partea de la mijlocul frigiderului
  • In sertarul ever-fresh din partea de jos a frigiderului se pastreaza perfect legumele (conopida, varza, castraveti, ardei) in acest fel tin pana la 30 de zile
  • Al doilea sertar de jos este locul perfect pentru fructe – pepene, mere, lamai
  • Ketchupul, mustarul si alte sosuri se tine pe rafturile de pe usa
  • Congelatorul este perfect pentru a pastra legumele mai mult timp. Acestea nu-si vor pierde calitatile nutritive. O analiza citata de The Daily Mail a scos la iveala faptul ca unele legume sunt chiar mai bune daca sunt congelate.

Ce pastram in frigider si ce nu

O greseala pe care multe dintre noi o facem este depozitarea in frigider a produselor care nu ar trebui sa stea acolo si umplerea lui, in mod inutil. Spre exemplu, stiai ca rosiile rezista mai bine si sunt mai gustoase daca le tii intr-un cos, pe blatul din bucatarie? Acestea isi pierd savoarea daca sunt pastrate la frigider si salatele tale nu mai sunt la fel de gustoase, noteaza Harold McGee in cartea „On Food and Cooking”. Nici bananele, dovleacul, ceapa si cartofii nu ar trebui tinute in frigider.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

De cealalta parte, lamaile, pe care majoritatea dintre noi le tinem intr-un bol pe blat rezista de patru ori mai mult daca sunt tinute in frigider. Daca vrei sa folosesti sucul de lamaie, pune fructul scos din frigider intr-un castron cu apa calda, il vei stoarce mult mai usor, reusind sa storci mai mult suc. Si in cazul fructelor de avocado locul cel mai potrivit este frigiderul.

In ceea ce priveste painea, in cazul careia obiceiurile difera – unii dintre noi o tinem in frigider, altii intr-un dulap din bucatarie – recomandarea este ca ea sa fie tinuta la temperatura camerei. Daca alegi sa o pui in frigider, ea se va usca mai repede.

Untul de arahide sau mierea se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei. In schimb, crema de ciocolata odata desfacuta trebuie tinuta la frigider.

Niciodata nu trebuie sa tii in frigider cosmetice! Cremele de corp, parfumurile si lacurile de unghii nu se pastreaza mai bine daca le tii acolo si au recipientele pline de microbi pe care cu siguranta nu-i doresti in apropierea mancarii tale. Produsele cosmetice se pastreaza la temperatura camerei, in dulapul din dormitor.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Stiai despre aceste reguli? Tu cum pastrezi alimentele proaspete, ce tii la frigider si ce tii pe blat?

Sursa foto: creativecommons.org, Hepta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri