15 Aprilie 2016 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Iata cateva modificari pe care le poti face in locuinta ta pentru a-i conferi o atmosfera pozitiva:

Locuinta noastra trebuie sa fie o oaza de liniste, in care sa ne reincarcam bateriile dupa o zi stresanta la birou. Exista nenumarate greseli de amenajare, sau pur si simplu obiceiuri ale noastre care ne umplu casa de energii negative. Din fericire, insa, exista si cateva modalitati prin care le putem combate.

Iata cateva modificari pe care le poti face in locuinta ta pentru a-i conferi o atmosfera pozitiva:

Include in casa cele 5 elemente esentiale din Feng-Shui

Cele cinci elemente de care oamenii sunt influentati sunt focul, pamantul, metalul, apa si lemnul, iar imbinarea lor reprezinta tocmai secretul pentru a aduce energii pozitive intr-o incapere, se arata intr-un articol publicat pe Huffington Post.

Nu este deloc greu sa le incluzi in locuinta ta, unele exista deja in designul casei, insa este important sa existe si un echilibru intre ele. Prea mult dintr-un singur element poate crea un efect invers si poate bloca circulatia energiilor pozitive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Fiecare dintre aceste elemente are o semnificatie proprie. Lemnul simbolizeaza evolutie, crestere, pamantul reprezinta gandirea rationala, metalul te va ajuta sa ai claritate in gandire si determinare, iar apa este intuitia. Focul reprezinta pasiunea, iar in casa el este simbolizat de razele soarelui, care trebuie sa patrunda din abundenta in locuinta ta.

Fiecare element poate fi introdus in casa cu modificari care nu implica nici prea mult deranj si nici cheltuieli prea mari. Lambriul din lemn, amplasat in holul casei, va conferi acestuia caldura si va face pe oricine iti calca pragul sa se simta binevenit. Aplicarea unui lambriu de lemn nu este nici scumpa si nici complicata, iar in cateva ore incaperea este transformata complet. Poti gasi pe acest site cateva modele accesibile, care te vor duce cu gandul la frumusetea naturii si care se pot combina cu usurinta cu orice element de design dintr-o incapere.

Achizitionarea unei fantani ZEN iti va asigura necesarul de apa in locuinta si nu este nici foarte costisitoare. In plus, este un obiect decorativ deosebit, care va face din livingul tau un spatiu din care nimeni nu va mai dori sa mai plece. In ceea ce priveste includerea pamantului, cu simpla achizitie a unor ghivece cu plante poti sa-l aduci cu usurinta in casa ta. Opteaza pentru un bambus de apartament sau pentru un bonsai.

Cromatica este mai importanta decat crezi

Unele culori iti pot aduce o multime de beneficii daca sunt folosite in camerele potrivite. Conform Realty Today, fiecare culoare isi are locul si menirea ei, iar daca le cunosti, poti atrage energiile pozitive in casa si in viata ta. Nu trebuie neaparat sa schimbi culoarea peretilor, desi cu produsele moderne si acest lucru a devenit foarte usor; este suficient sa cumperi obiecte decorative de o anumita culoare.

Galbenul, fie o nuanta puternica, fie una pala, este perfect pentru bucatarie. Bucataria este o camera in care familia petrece o mare parte a timpului, unde se pregatesc bucatele, iar galbenul este culoarea pe care o recomanda specialistii in feng shui pentru aceasta incapere. Rosul este culoarea pe care ar trebui sa o folosim in dormitor pentru mai multa intelegere in cuplu. Poti achizitiona o lenjerie de pat sau o cuvertura de aceasta culoare, pentru a te bucura de energiile pe care ea le confera camerei.

La birou, asigura-te ca ai mereu ceva verde - un tablou, o statueta sau o rama de fotografii. Este culoarea care te va ajuta sa cresti si sa te dezvolti din punct de vedere profesional. In plus, ea iti va da o mana de ajutor la capitolul creativitate, asa ca orice problema isi va gasi rapid o rezolvare ingenioasa.

Luminozitatea, esentiala pentru a atrage energiile pozitive

Lumina este energie, iar ea ar trebui sa patrunda in orice coltisor al casei. Daca ferestrele nu iti permit acest lucru, apeleaza la surse de lumina precum veiozele sau lampadarele, pe langa lustra principala, amplasata in mijlocul tavanului. Este important ca lumina sa atinga si locurile intunecate din casa.

Lumina este cea mai puternica manifestare a energiei, iar ea influenteaza in mod decisiv energia unei case, scrie Rodika Tchi, expert Feng-Shui, intr-un articol publicat pe abouthome.com. Ea mai scrie ca iluminarea inteligenta reprezinta cheia pentru a amenaja o casa dupa aceste principii. Opteaza pentru lumina calda, in locul celei reci, daca vrei sa ai o atmosfera foarte primitoare in casa.

Esti interesata de principiile Feng-Shui? Care sunt regulile pe care le-ai aplicat in propria casa pentru a te bucura de mai multa energie pozitiva?

Sursa foto: creativecommons.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri