Mai devreme sau mai târziu, dormitorul celui mic va cunoaște transformări specifice vârstei, de aceea îți venim în întâmpinare cu câteva sfaturi de amenajare.

Orice părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său. Atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului celui mic, provocarea de a găsi echilibrul perfect între confort și funcționalitate este una uriașă. Copiii au nevoie de o suprafață extinsă pentru joacă, de o zonă de studiu, de un loc de odihnă și de spații pentru depozitare. Practic, dormitorul reprezintă universul în care aceștia se simt în largul lor, în care experimentează lucruri noi sau petrec timp alături de prieteni. 

Camera copilului este totodată și un proiect în continuă evoluție deoarece gusturile acestuia se schimbă pe măsură ce crește. Un adolescent își va pune propria amprentă în spațiul său personal, iar ideile tale vor fi estompate de preferințele lui. Mai devreme sau mai târziu, dormitorul celui mic va cunoaște transformări specifice vârstei, de aceea îți venim în întâmpinare cu câteva sfaturi de amenajare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Idei de amenajare a dormitorului în funcție de vârstă

Camera pentru bebeluși este unul dintre spațiile destinate copiilor, care sunt cel mai simplu de amenajat. Aceasta trebuie să aibă un decor minimalist din care să nu lipsească pătuțul, un dulăpior pentru haine, o comodă și masa pentru schimbat copilașul. Micuțul depinde integral de tine, motiv pentru care toată amenajarea ține de preferințele tale. Până la vârsta de 5 ani, poți decora camera după bunul plac, însă ulterior, nevoile celui mic se schimbă semnificativ.

Copiii cu vârste cuprinse între 5-6 ani devin mult mai curioși, înțeleg cărțile, jocurile, muzica și pe cei din jurul lor. Aceștia au nevoie de mobilier adaptat înălțimii lor pentru a-și asigura singuri lucrurile, cu depozitare individuală pentru cărți și jucării și mult spațiu de joacă. La vârsta de 6-7 ani, micuții încep să citească și să scrie. Așadar, în dormitorul lor trebuie adăugat un birou cu scaune și zone pentru așezarea cărților, a creioanelor și a pixurilor.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

După vârsta de 7 ani, copiii își îmbunătățesc abilitățile și vor avea nevoie de un spațiu dedicat pasiunilor lor sau cu rafturi și cutii speciale, pentru a-și așeza diferitele colecții. Aceștia încep să își exprime personalitatea, acceptă regulile, au responsabilitatea întreținerii camerei lor și dorința de a o modifica așa cum își doresc. Între 9-11 ani, vorbim de o perioadă de dezvoltare și maturizare, iar copiii au mai multe responsabilități și nevoi. Camera lor trebuie să includă dulapuri mai mari pentru haine, mobilier rezistent și ușor de curățat, oglinzi și zone pe care copiii să și le personalizeze în funcție de visurile lor.

Alegerea tematicii și a culorilor potrivite pentru designul dormitorului

În amenajarea camerei copilului, trebuie să te asiguri că acesta va avea parte de toate condițiile pentru o dezvoltare armonioasă. Culorile din dormitorul său trebuie să fie plăcute și relaxante, însă nu folosi mai mult de trei nuanțe pentru decorul încăperii.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

În cazul bebelușilor, culorile pastel sunt cele indicate deoarece au efect relaxant. Până la vârsta de 7 ani, poți merge și pe o paletă de nuanțe mai tari, dar după 9 ani este recomandat să alegi culori mai calde. Este indicat ca piesele de mobilier să fie în nuanțe deschise, precum crem, bej, alb, ivoire, iar în restul dormitorului să se folosească nuanțe de roz, oranj, turcoaz, albastru, verde, galben sau roșu.

Tapetul cu imprimeuri inspirate din desene animate sau stickerele cu diferite modele sunt, la rândul lor, binevenite în dormitorul unui copil. Ține cont însă de faptul că preferințele copiilor se schimbă foarte repede și, astfel, dacă optezi pentru o tematică cu Spiderman sau prințesa Elsa, micuții se vor plictisi repede de acestea. Ia în calcul un decor general și câteva motive care să îi includă pe eroii lor preferați într-un anumit moment.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Selecția celor mai potrivite piese de mobilier

Ai la dispoziție o mulțime de modele de dormitoare pentru copii la cel mai bun preț, astfel încât să alegi piesele de mobilier potrivite. Nu uita faptul că,  pe măsură ce copilul tău crește, nevoile sale vor fi diferite. Încearcă să folosești spațiul din dormitorul său cât mai eficient și să îl decorezi cu piese de mobilier multifuncționale.

Paturile modulare cu sertare integrate și dulap reprezintă o soluție adecvată într-o cameră de copil. Etajerele, rafturile sau corpurile suspendate sunt recomandate pentru utilizare în dormitorul celor mici, mai ales că aceștia au nevoie să își afișeze cărțile, colecțiile de figurine sau medaliile de la diverse activități. Alege un birou care să nu ocupe prea mult loc în cameră, dar suficient de spațios pentru a nu-i crea vreun disconfort celui mic. Ca să îți fie mai ușor, încearcă să organizezi dormitorul copilului tău pe trei zone, respectiv cea de joacă, cea pentru odihnă și cea de lucru.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Idei de amenajare a camerei pentru doi copii

Dormitorul pentru doi copii trebuie să includă aceleași obiecte ca și pentru unul singur, doar că aproape totul este la dublu. Dacă cei mici sunt apropiați ca vârstă, identifică preocupările și interesele lor comune pentru a obține un design ideal. Provocarea este mai mare atunci când trebuie să amenajezi o cameră pentru o fetiță și un băiețel.

Într-o încăpere dedicată ambilor copii, este important să delimitezi spațiul fiecăruia și să nu creezi o aglomerație la comun. Jucăriile, preferințele și gusturile lor trebuie să fie clar delimitate, adesea folosindu-se chiar o bibliotecă, un raft sau un perete fals pentru a separa zonele celor doi.

 În dormitorul lor, copiii au nevoie de intimitate, confort și relaxare. Atât timp cât spațiul este gândit corect și amenajarea este specifică vârstei sale, cel mic va fi încântat de camera sa.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Ține cont de preferințele copilului tău și creează o zonă interesantă și originală în care să se simtă întotdeauna liber!

Sursa foto:  www.mobilakoncept.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri