Dr. Nicoleta Preda si Dr. Elena Butoi sunt cele doua bursiere nationale ale programului UNESCO - L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta', editia II - 2011. Ele au primit aceste premii in cadrul unei frumoase ceremonii axata pe sloganul 'Lumea are nevoie de stiinta. Stinta are nevoie de femei!'.

“Am fost impresionata de programul „Pentru femeile din stiinta” lansat de L’Oréal si UNESCO, de scopul programului de a incuraja urmarea vocatiei in domeniul stiintei si de a recunoaste realizarile profesionale ale femeilor cercetator din intreaga lume”, a declarat castigatoarea de anul acesta a sectiunii Stiintele Vietii.

De asemenea, UNESCO – L’Oréal au acordat si un Premiu special al juriului Cristinei-Raluca Mihaila, etnolog/cercetator stiintific la Institutul de Etnografie si Folclor "Constantin Brailoiu", pentru proiectul "Frumusetea in mentalul popular - de la formula magica la cosmetica traditionala romaneasca".

Juriul celei de-a doua editii a programului a fost format din reprezentanti L’Oréal Romania si ai institutiilor partenere ale programului: Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, Academia Romana si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Lansat oficial in Romania la sfarsitul anului 2009, programul de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru Femeile din Stiinta” recunoaste si incurajeaza activitatea tinerelor cercetatoare din tara noastra, avand ca unic scop promovarea activitatii de cercetare si sustinerea acelora care doresc sa paseasca pe acest drum.

Castigatoarea primei editii a Programului de burse nationale „UNESCO - L’Oréal, „Pentru Femeile din stiinta” este Dr Ruxandra Jurcut. Proiectul propus anul trecut a vizat realizarea primului studiu populational din Romania de screening genetic al factorilor trombofilici la pacienti tineri care sufera un infarct miocardic acut sau alte evenimente trombotice.

Editia a treia a Programului de burse nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” va fi lansata in toamna acestui an.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Programul „For Women in Science”, la nivel international

Lansat in 1998 de L’Oréal si UNESCO, programul „For Women in Science” a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetator a fost recunoascuta la nivel international, prin acordarea unor premii dedicate. Astazi, premiile acordate la nivel international sunt doar un element al unui program mult mai amplu, care incurajeaza urmarea vocatiei in domeniul stiintei si recunoaste realizarile profesionale ale femeilor cercetator din intreaga lume.

Cititi despre laureatele acestui an, in articolul Garbo: Cele mai remarcabile cercetatoare din lume.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri