Dr. Nicoleta Preda si Dr. Elena Butoi sunt cele doua bursiere nationale ale programului UNESCO - L'Oreal 'Pentru femeile din stiinta', editia II - 2011. Ele au primit aceste premii in cadrul unei frumoase ceremonii axata pe sloganul 'Lumea are nevoie de stiinta. Stinta are nevoie de femei!'.

Programul „For Women in Science” lansat de L'Oréal in parteneriat cu UNESCO in urma cu 13 ani a fost primul gest international prin care se aduce o recunoastere reala femeilor implicate in cercetarea stiintifica. Spre bucuria noastra, de doi ani de zile, acest program are si o caracteristica nationala. Femei extraordinare din Romania primesc un sprijin consistent ce le poate ajuta sa isi desfasoare activitatile de cercetare.

Dr. Nicoleta Preda si Dr. Elena Butoi sunt premiantele din acest an. Ele au primit doua burse de cercetare: prima, pentru o lucrare din domeniul Chimiei (anul 2011 fiind anul International al Chimiei) iar cea de-a doua, pentru o lucrare din domeniul Stiintelor Vietii. Bursele, in valoare de 42.000 de lei (RON) fiecare, le vor ajuta sa deruleze activitati de cercetare in cadrul unei institutii de profil din Romania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu
  • Nicoleta Preda, castigatoare a bursei nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”,
    Sectiunea Chimie

Nicoleta Preda a castigat bursa la Sectiunea Chimie cu un proiect care vizeaza obtinerea de noi materiale compozite, cu posibile aplicatii in dezvoltarea de senzori si cataliza. Activitatea de cercetare va fi desfasurata in cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM). La cei 35 de ani, Dr. Nicoleta Preda are peste 40 lucrari publicate in reviste de specialitate.

“Cercetarea stiintifica poate oferi o sansa reala de afirmare profesionala pentru tinerele din Romania. In acest context, bursa nationala UNESCO – L’Oréal reprezinta o oportunitate importanta in dezvoltarea unor noi competente profesionale pentru tinerele care isi desfasoara activitatea in domeniul cercetarii stiintifice”, a declarat Dr. Nicoleta Preda.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România
  • Elena Butoi, castigatoare a bursei nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta” Sectiunea Stiintele Vietii
Proiectul castigator la Sectiunea Stiintele Vietii propus de Elena Butoi analizeaza rolul celulelor si moleculelor inflamatorii in accelerarea aterosclerozei, cauza principala de mortalitate in tarile dezvolate, inclusiv Romania (65%). Rezultatele pot contribui la o abordare inovativa in tratamentul aterosclerozei. Activitatea de cercetare va fi desfasurata in cadrul Institutului de Biologie si Patologie Celulara “Nicolae Simionescu”.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri