Multi dintre noi nu au fost invatati sa ia decizii intelepte la serviciu sau in viata personala. Poti beneficia de folosirea unui sistem ce combina gandirea logica cu intuitia? Puneti aceste intrebari adaptate din cartea Dr. Spencer Johnson: DA sau NU.
4. M-am gandit destul?

Acorda-ti ceva timp pentru a fii constient de ce s-ar putea intampla in cel mai bun/ rau caz si ce ai face in fiecare dintre cazuri. Cum ar fii pentru tine? Rezultatul chiar al unei decizii are efectul de domino asupra ta si a celorlalti. Vietile noastre sunt conturate de deciziile de zi cu zi.

5. Ce spune decizia mea despre credintele mele?

Se spune ca suntem ceea ce credem. Credintele cele mai importante formeaza imaginea personalitatii tale—identitatea ta. Ele definesc parerea ta despre tine si iti influenteaza deciziile prin subconstient. Credintele sunt in mare alegeri pe care le-am facut de mult si le-am uitat. Deciziile tale iti oglindesc gandurile si sentimentele personale; ele arata (tie si celorlalti) cum te vezi pe tine si lumea. Uitandu-te la tiparul deciziilor din trecut, iti poti identifica credintele limitate care stau in calea luarii unor decizii intelepte. Daca nu esti capabil sa iti vezi adevarul propriu, intraba-i pe cei din jur ce vad sau ia-ti un antrenor pentru a te ajuta.

6. Cum se incadreaza aceasta decizie in scopul sau misiunea mea personala?

Daca ai declarat ca iti vei trai viata pe baza integritatii, de exemplu, pune-ti intebarea: aceasta decizie pe care o voi lua se adauga la “contul” meu de integritate? Verifica congruenta dintre ceea crezi si ce faci cu adevarat. A stii clar cine esti si ce valori sustii te va ajuta sa iei decizii mai bune.

7. Am incredere in intuitia mea?

Intuitia este ghidul tau personal care te ajuta sa descoperi ce este bine pentru tine. Pentru a o accesa, determina ce parere ai despre decizia ta. Pentru cei mai multi oameni cea mai buna modalitate sa faca asta este sa stea tacuti, sa inchida ochii si sa patrunda inauntrul lor. Fii deschis intelepciunii corpului tau. Esti calm sau ingrijorat? Daca te simti stresat sau confuz ca rezultat al concentrarii asupra acestei decizii, intelepciunea ta interiora iti spune ca probabil lucrul acela nu este bun pentru tine. Pe de alta parte, daca te simti linistit sau inspirit, aceasta este validarea pentru a continua. Gandeste-te la un momenbt in care ai luat o decizie de success si aminteste-ti cum te-ai simtit. Lasa-ti intuitia sa iti fie profesor.

8. Imi pun egoul deoparte si ascult?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri