2 Decembrie 2014 publicat în Animalutze 1 share-uri

Cunoaste-le nevoile inainte de a te decide sa-ti iei unul

Facilitati-le procesul de naparlire

Puneti in terariu crengi si pietre care sa-i ajute sa naparleasca. Adaugati si un vas cu apa pentru a le permite hidratarea si a facilita desprinderea pielii. Procesul de naparlire incepe progresiv de la cap spre coada si dureaza 1-2 saptamani. La finele acestui proces pielea se desprinde intr-o singura bucata. Naparlirea este normala si ajuta sarpele sa cresca si sa scape de parazitii de pe piele.

Nu-i deranjati cand naparlesc

Inainte de naparlire ochii sarpelui devin laptosi si se opacifiaza. Pentru ca vederea este in ceata sarpele se simte mai vulnerabil si prezinta o oarecare agresivitate in perioada de naparlire. Deci in aceasta perioada este bine sa evitati contactul cu aceste animale si sa le oferiti intimitate. Serpii prefera sa fie lasati in pace si multi dintre ei refuza hrana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Cereti sfatul unui consultant de specialitate sau a unui medic veterinar

Nu ezitati sa cereti sfaturi de la specialisti. Acestia va pot invata cum sa manipulati un sarpe, cum sa comunicati cu el si cum sa recunoasteti daca are probleme de sanatate.

Chiar daca sunt animale mai neobisnuite pentru rolul de animale de companie, abordati serpii cu multa seriozitate si studiati foarte bine nevoile de ingrijire ale acestora.

de Anca Ivan - Specialist Animax


Foto int: Sarpe de lapte, Shutterstock

Foto homepage: Sarpe, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri