9 Mai 2012 publicat în Animalutze 27 share-uri

Dewey. Pisoiul din biblioteca unui mic oras cucereste lumea - O poveste universala despre dragoste, speranta si prietenie.

Comunicat de presa

O poveste universala despre dragoste, speranta si prietenie.

„Cu Dewey, veti rade si veti plange.“ - New York Post

„O poveste emotionanta... Nu numai portretul unui motan minunat, ci si o scrisoare de dragoste adresata bibliotecarilor.“ - Publishers Weekly

Seducatoare, plina de viata si duiosie, aceasta poveste despre supravietuire, loialitate si iubire este un studiu de neuitat asupra felului admirabil si misterios in care animalele si bibliotecile imbogatesc umanitatea.“ - Booklist

Vicki Myron

Dewey. Pisoiul din biblioteca unui mic oras cucereste lumea

Patruzeci de saptamani in fruntea listei de bestselleruri a ziarului New York Times. Carte tradusa in peste treizeci de limbi si vanduta in peste un milion de exemplare. In curs de ecranizare, cu Meryl Streep in rolul lui Vicki Myron.

Ce impact poate sa aiba un animal asupra unei comunitati? Cate vieti poate el sa influenteze? Cum a fost posibil ca un pisoi abandonat sa transforme o biblioteca in centrul lumii, sa salveze un mic oras american si sa devina faimos?

Intr-o dimineata friguroasa de ianuarie, Vicki Myron, directoarea Bibliotecii Publice din orasul american Spencer, descopera un pisoi de numai cateva saptamani in cutia de recuperare a cartilor. Supravietuind in mod miraculos noptii geroase, motanelul este adoptat de angajatii bibliotecii, spatiul acesteia devenind noua lui casa. Nu dupa multa vreme, se dovedeste ca prezenta lui are un impact covarsitor asupra comunitatii. Dewey Citestemaimulte Carti, cum a fost numit in urma unui concurs, reuseste sa-i incante pe vizitatorii tot mai numerosi ai bibliotecii cu atentia, caldura si mai ales cu cel de-al saselea simt prin care stie de fiecare data cine are nevoie cel mai mult de el. Biblioteca si motanul ei devin punctul de convergenta pentru locuitorii orasului, greu incercati de criza economica din anii ’80.

Si faima lui Dewey creste…

Vicki Myron s-a nascut intr-o ferma din apropierea orasului Spencer din statul Iowa. La treizeci si patru de ani, dupa o casatorie ratata si probleme de sanatate traumatizante, si-a luat licenta summa cum laude la Mankato State University si a urmat un masterat la Emporia State University. Din douazeci si cinci de ani cat a lucrat la Biblioteca Publica din Spencer, douazeci a fost directoarea institutiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri