22 Mai 2013 publicat în Social 160 share-uri

Asociatia Femeilor din Italia care a initiat proiectul 'Te iubeste Mama', ne face cunoscut un studiu elaborat de catre Comisia Europeana si care arata concluzii triste cu privire la copiii romani.

In Europa, 500.000 de copii traiesc fara parintii lor plecati la munca in strainatate. Ei provin din tarile Europei de Estca Polonia si Romania. Sociologii i-au numit pe acesti copii, „orfani albi”. In mod evident, aceasta stare de fapt conduce la consecinte psihologice grave, care ii afecteaza pe copii.

Am stat de vorba cu Silvia Dumitrache, presedinta Asociatiei femeilor din Italia, experta in acest domeniu, care ne spune ca problema principala este despartirea de mame. "Care este primul pas pe care ar trebui sa il faca adultii din Romania pentru a schimba situatia zecilor de mii de copii care sufera?"

„Primul pas? Sa isi asume responsabilitatile si sa ceara acelasi lucru de la autoritati”, spune Silvia Dumitrache, presedinta Asociatiei Femeilor Romane din Italia. Si parintii sunt fragili. Ei sufera la randul lor pentru ca sunt victime ale unui sistem bolnav”, mai atrage atentia Silvia Dumitrache.
 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

E important ca, si cu privire la aceasta problematica, sa cerem mai mult de la autoritati: „Ei sunt functionari publici platiti din bani publici pentru a face treburile tarii in folosul cetatenilor.”, declara Silvia Dumitrache pentru Garbo.ro.

Statisticile despre tara noastra arata ca un roman din sase este plecat la munca in strainatate. 750.000 de copii din cei 5 milioane de copiii ai Romaniei au experimentat macar o perioada din viata lor cum este sa traiesti cu macar un parinte plecat la munca in strainatate. Organizatia L'Albero della Vita afirma ca, in afara celor 350.000 de copii abandonati de parinti, alti 400.000 de minori romani s-au confruntat, cel putin o data in viata, cu problema lipsei parintilor.

Astfel, in total, din cei aproximativ cinci milioane de copii romani, 750.000 au fost afectati mai mult sau mai putin de plecarea unuia sau ambilor parinti in strainatate...

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri