Calendarul Haab contine 19 semne zodiacale mayase ce reprezinta miscarea zilelor de-a lungul unui an. Multe dintre intelesurile si simbolistica acestora sunt bazate pe aspecte importante ale culturii Maya – vremea, jaguarul, cele patru “directii” (punctele cardinale) si astronomia.

Pax – 22 mai – 10 iunie

Semnificatie: Puma, Abur, Sageata, Toba

Animalul totemic al celor nascuti sub semnul Pax este jaguarul. Acesta are o simbolistica importanta in cultura mayasa, reprezentand autoritatea. Principala calitate a nativilor este deci abilitatea lor de a-i conduce pe ceilalti. De asemenea, ei poseda un simt al umorului foarte bine dezvoltat si sunt plini de imaginatie.

Kayab – 11 iunie – 30 iunie

Semnificatie: Broasca testoasa, Zeita Lunii

Cei nascuti sub acest semn vor cauta intotdeauna sensul profund al acestei vieti, spiritualitate si iluminare. Animalul lor totemic este broasca testoasa, vietate cu semnificatii antice, ce reprezinta intelepciunea Pamantului. Persoanele Kayab iubesc muzica in care reusesc sa se regaseasca sau care ii relaxeaza si ii ajuta sa isi limpezeasca gandurile.

Kumk’u – 1 iulie – 20 iulie

Semnificatie: Bob, Crocodil, Intuneric, Itzamna (zeul ploii si al plantelor)

Oamenii nascuti sub semnul Kumk’u sunt dualisti. Ei poseda intelepciunea de a intelege si diferentia binele si raul, lumina si intunericul. Animalul lor totemic este crocodilul, fapt ce ii face niste supravietuitori calculati si rabdatori. Sunt stabili si longevivi. Nu le place schimbarea, dar totusi cand aceasta are loc in viata lor, nu sunt deloc afectati. Sunt persoane diplomate, capabile sa rezolve in mod natural orice conflict.

Wayeb’ – 21 iulie – 25 iulie

Semnificatie: 5 zile ghinioniste, Zeul Pamantului, Fantasma, Zilele care lipsesc

Acest semn al zodiacului mayas este foarte special deoarece se intinde pe o durata de doar cinci zile, fata de celelalte care dureaza 20. Vechii mayasi erau de parere ca in perioada 21 – 25 iulie echilibrul natural este afectat. Totusi, cei nascuti sub acest semn nu sunt persoane ghinioniste, asa cum pare la prima vedere. Mai degraba, ei au o puternica legatura cu celelalte lumi si taramuri. Acestia sunt inzestrati cu o perceptie extrasenzoriala puternica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri