Calendarul Haab contine 19 semne zodiacale mayase ce reprezinta miscarea zilelor de-a lungul unui an. Multe dintre intelesurile si simbolistica acestora sunt bazate pe aspecte importante ale culturii Maya – vremea, jaguarul, cele patru “directii” (punctele cardinale) si astronomia.

Pop – 26 iulie – 14 august

Semnificatie: Jaguar, Capitan, Pamant Moale

Cei nascuti sub semnul Pop sunt lideri naturali. Atat jaguarul, cat si capitanul sunt pozitii de putere in Maya antica. Persoanele Pop pot directiona si ilumina oamenii din jurul lor, pastrandu-si in acelasi timp propria sensibilitate si raspunzand cu compasiune la nevoile semenilor. Sunt deci mentori extraordinari si foarte logici in gandire. Ei isi amplifica energiile printr-o legatura stransa cu Mama Pamant.

Wo’ – 15 august – 3 septembrie

Semnificatie: Cer negru, Jaguar negru, Furtuna neagra, Broasca

Oamenii care s-au nascut sub semnul Wo’ sunt foarte asemanatori cu cei nascuti in Ch’en si Sak’. La fel ca si Ch’en, ei isi incarca energiile si isi gasesc intelepciunea atunci cand Soarele nu este pe cer. Impart animalul totemic cu Sak’ – broasca. Sunt persoane mistice care cauta iluminarea spirituala si vor trece cu usurinta de la un nivel de constiinta la altul. Au o sete nemarginita pentru cunoastere si o calmitate iesita din comun.

Sip – 4 septembrie – 23 septembrie

Semnificatie: Cer rosu, Furtuna rosie, Caprioara, Cerb

Cei nascuti in acest semn imprumuta caracteristici de la elementele Foc si Apa. Animalul totemic ce ii influenteaza si le da energie este cerbul. Caprioara simbolizeaza gratia lor si legatura pe care o tin in permanenta cu natura. Sip sunt persoane care se adapteaza la orice mediu si influenteaza foarte usor oamenii din jurul lor. Culoarea lor norocoasa este rosul.

Sotz’ – 24 septembrie – 13 octombrie

Semnificatie: Liliac, Peste, Inceputul Iernii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri