Unii oameni se nasc timizi, altii devin pe parcurs din cauza experientelor de care au parte.
Unii oameni se nasc timizi, altii devin pe parcurs din cauza experientelor de care au parte. Timizii sunt cei care se inchid in ei si incearca sa lege cat mai putine legaturi cu lumea din jur. Dar aceasta nu este o solutie. Oricat de greu ar fi, trebuie sa alunge temerile si sa scape de aceasta povara. Ce-i de facut?

Gaseste-ti un hobby si afla tot ce e nou
Acest lucru te va ajuta sa intretii o conversatie si iti va inlesni relatiile cu cei din jur, mai ales cu persoanele care au aceleasi pasiuni ca si tine. Avand preocupari comune va fi foarte usor sa inchegi discutii si sa cunosti persoane noi. O alta modalitate este sa fii la curent cu tot ce este nou. Acest lucru il poti afla citind reviste, ziare sau urmarind emisiuni tv. Astfel eviti situatiile in care cei din jurul tau discuta si tu nu poti interveni, pentru ca nu stii despre ce este vorba.

Zambeste des
Zambetul denota bunavointa, intelegere si deschidere. Zambetul este cel care te scoate din situatii jenante. Atata vreme cat zambesti, nimeni nu va urmari sa-ti vaneze greselile, ci iti va zambi.

Intra in contact cu alte persoane
Poti incepe de la discutii banale in locuri banale fara sa te astepti ca aceste discutii sa conduca la prietenii adevarate. Dar vei observa la un moment dat ca vei intalni oameni care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine, cu aceleasi interese ca ale tale. Secretul consta in faptul ca nu trebuie sa te izolezi si sa stai retrasa intr-un colt.

Sustine-ti parerile proprii
Parerea ta este la fel de buna ca si a celorlalti asa ca nu te gandi de doua ori inainte de a o spune. Ca sa te aprecieze, oamenii trebuie sa te cunoasca si pentru asta trebuie sa-ti cunoasca parerile, sa afle ce fel de persoana esti. Daca iti vei argumenta pareile vei vedea ca au un efect magic. Si nu te gandi ca este posibil ca parerea ta sa nu fie inteleasca. Vei gasi oameni care sa gandeasca exact ca tine, iar daca iti vei argumenta parerile de fiecare data, drumul spre reusita va fi mult mai scurt.

Paraseste rolul de victima
Poate unii nu te ajuta sa te integrezi, dar o parte mare de vina o ai si tu pentru ca te complaci in aceasta stare. Este greu sa-ti infrangi timiditatea, dar nu imposibil. Este bine sa stii ca nimeni nu apreciaza persoanele care se autovictimizeaza asa ca cel mai indicat este sa-ti pui in valoare calitatile.

Gandeste pozitiv
Daca ai impresia ca ceilalti nu fac gafe sau nu se tem de nimic, te inseli. Este bine sa stii ca toti oameni au temeri si trec prin emotii intense in anumite momente ale vietii. Diferenta este ca unii oameni se lasa coplesiti de aceste temeri pe cand altii isi pastreaza increderea si optimismul. Nimic din ceea ce poti face sau spune nu poate fi catastrofal.

Autor: Psiholog Loredana Ionascu
Sursa: Psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri