Secrete de frumusete din Tara Soarelui Rasare: Cele mai neobisnuite produse japoneze de infrumusetare

Japonezii s-au nascut cu un cult pentru frumusete, pentru perfectiune, pentru purificare, s-au nascut avand in sange pasiunea de a descoperi. Ce obisnuiau femeile japoneze de altadata sa faca pentru frumusetea lor? Ce fac femeile japoneze de astazi pentru frumusetea lor? Iata cateva dintre cele mai bizare tratamente si produse de infrumusetare din Tara Soarelui Rasare:

Atunci cand dorinta de frumusete preia controlul, industria produselor cosmetice si spiritul inventator trebuie sa se conformeze. Japonia este una dintre tarile cu o cultura impresionanta si o traditie fascinanta in cultivarea si intretinerea frumusetii. Japonezii s-au nascut cu un cult pentru frumusete, pentru perfectiune, pentru purificare interioara si exterioara, s-au nascut avand in sange pasiunea de a descoperi, de a inventa. Am invidiat de multe ori femeile asiatice pentru tenul lor impecabil, parca sculptat din portelan, pentru fata gingasa, parul intins si drept, pentru zambetul enigmatic si perfect. In spatele lor se afla insa anumite secrete de frumusete mai mici si mari. Unele dintre acestea au fost date in vileag, altele se pastreaza in continuare cu strasnicie, iar altele noi, sunt pe punctul de a starni curiozitatea celor din jur. In Japonia insa, standardele de frumusete au fost dintotdeauna ridicate, iar tratamentele si produsele de infrumusetare care mai de care mai incitante si neobisnuite. Asadar... ce obisnuiau femeile japoneze de altadata sa faca pentru frumusetea lor? Ce fac femeile japoneze de astazi pentru frumusetea lor? Daca ti-am starnit curiozitatea, iata cateva dintre cele mai bizare tratamente si produse de infrumusetare japoneze:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!


Uguisu no Fun – Masca faciala cu excremente de privighetoare


Cercetatorii au descoperit ca excrementele unei anumite specii de privighetoare -uguisu- contin o enzima numita guanina ce are rolul de a albi pielea si de a o lumina, reducand in acelasi timp petele si ajutand la vindecarea arsurilor produse de soare. Ingredientul acesta, oricat de ciudat si respingator ar parea, are o indelungata traditie in arta infrumusetarii, intrucat gheisele traditionale si cei care performau kabuki (un stil de teatru japonez) il foloseau pentru indepartarea stratului dens de machiaj si curatarea tenului. De asemenea, vechii calugari il intrebuintau pentru a-si trata si vindeca pielea capului expusa la soare. Initial, inainte de a fi utilizate, excrementele de privighetoare erau uscate prin expunerea la soare. Astazi insa, excrementele de uguisu sunt sterilizate cu ajutorul luminii ultraviolete. Produsul final se gaseste sub forma de pudra care se poate amesteca cu apa si se aplica pe suprafata tenului ca masca regeneratoare, hranitoare si purificatoare, indicata mai ales tenului gras. In Japonia, se comercializeaza si creme de fata continand excremente de privighetoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri