19 Februarie 2010 publicat în Lifestyle 1 share-uri

In functie de graficul bioritmic ne putem imbunatati capacitatile intelectuale, fizice sau psihice, putem traversa mai usor perioadele dificile si epuizante sau puteam afla care sunt acele perioade de randament maxim. Intr-un cuvant, ne putem folosi de potentialul energetic optim al organismului fara a-l aduce la epuizare.

Ciclul emotional (28 zile)– este cel care ne afecteaza in mod direct sistemul nervos. Perioada pozitiva (ascendenta) a acestui ciclu dureaza 14 zile si este o perioada creativa si productiva, perioada in care sunt incarcati cu energie pozitiva, iar abilitatile creatoare ating cote maxime. Acest interval de doua saptamani este prielnic competitiilor, performantelor in public sau acelor activitati care se bazeaza pe cooperare, pe coordonarea intre persoane (spre ex. brainstormingurile sau activitatile in echipa). Perioada negativa a acestui ciclu dureaza de asemenea 14 zile si se manifesta in plan emotional prin predispozitia spre nervozitate, spre starile negative, prin tendinta de a fi mai agresiv, trist, pesimist, iritabil decat in mod obisnuit, prin lipsa de vitalitate, ambitie sau vointa, prin manifestari energetice scazute. Este indicata in aceasta perioada mai multa atentie in relatiile cu ceilalti.

Ciclul intelectual ( 33 zile) – ne afecteaza capacitatea noastra de intelegere, adaptabilitate, logica, ratiune si concentrare. Perioada pozitiva care dureaza 16 si 1/2 zile este considerata a fi un timp favorabil studiului, planificarii, asimilarii cunostintelor, examinarii si luarii de decizii. Perioada nefasta, cea care tine 16 si 1/2 zile nu este tocmai momentul ideal pentru a lua hotarari obiective, pentru a pune in aplicare planuri, pentru a asimila informatii, pentru activitatile creatoare, pentru cele care ne solicita capacitatea de analiza si sinteza. Se recomanda ca in aceasta perioada sa efectuati activitati de rutina sau repetitive.

Zilele critice – Exista si o perioada de timp in care in care graficul bioritmic face trecerea de la perioadele pozitive la cele negative, de la perioadele ascendente la cele descendendente, iar in aceasta perioada sistemul nostru functional trece prin fluctuatii neregulate. In aceste puncte critice suntem mai mult ca niciodata predispusi accidentelor, disputelor, conflictelor, gesturilor si actiunilor impulsive, necugetate, nerationale, mai suspectibili greselilor sau pierderilor de memorie.

Despre felul in care se poate calcula bioritmul personal sau gradul de compatibilitate bioritmica (emotionala, intelectuala, fizica sau chiar sexuala) cu o anumita persoana vom discuta intr-un articol viitor.

Foto fr si main: By magic pictures /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri