Jurnalistii americani de la ABC au pus la cale un experiment care portretizeaza violenta domestica si reactiile oamenilor atunci cand astfel de evenimente se intampla in spatiul public. Ce au descoperit ei: "Femeile imbracate sexy si-o merita!"

Cel putin asa au aratat reactiile oamenilor filmati cu o camera ascunsa si martori ai unei inscenari in care actori profesionisti jucau scena unei agresiuni.

Este vorba despre show-ul de televiziune “What Would You Do?” (Tu ce ai face?), bazat pe fapte reale, care incearca sa aduca in atentia publica serioase probleme de etica. Experimente sociologice sunt televizate pentru a arata cum se comporta oameni obisnuiti in diverse situatii. Ce fac clientii unui restaurant atunci cand sunt pusi in fata unei scene foarte dure: un barbat isi agreseaza verbal si fizic prietena, iar femeia poarta urmele mai vechi ale agresiunilor?

Publicatia online pentru femei Jezbel comenteaza experimentul realizat de catre ABC. Jurnalistii au folosit mai multe variabile pentru a arata comportamentul oamenilor atunci cand o femeie alba este agresata sau atunci cand o negresa este agresata de prietenul ei. Situatia nu s-a schimbat deloc, iar oameni care isi luau cina intr-un local au avut reactii de-a dreptul emotionante, sarind in ajutorul femeilor agresate, fara sa tina seama de culoarea pielii lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Situatia nu a mai fost aceeasi in momentul in care experimentul filmat cu camera ascunsa a adus in discutie o noua variabila: imbracamintea. Atunci cand aceeasi actrita a fost imbracata intr-o tinuta mai “provocatoare” (vorbim despre haine chiar potrivite pentru o iesire sambata seara, subliniaza site-ul pentru femei Jezbel), nimeni nu a incercat sa le salveze pe cele doua femei agresate. Clientii restaurantului s-au plans staff-ului ca sunt deranjati, iar unii dintre ei au trecut la presupozitii rautacioase, cum ca femeia batuta ar fi de fapt prostituata si ca intr-un fel "isi merita bataia".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri