Jurnalistii americani de la ABC au pus la cale un experiment care portretizeaza violenta domestica si reactiile oamenilor atunci cand astfel de evenimente se intampla in spatiul public. Ce au descoperit ei: "Femeile imbracate sexy si-o merita!"

“Judecand dupa tinuta femeilor, daca aceasta este mai sexy, oamenii sunt din ce in ce mai putin dispusi sa intervina. Ei considera ca femeia aceea isi merita soarta si nu vor interveni in cazul in care devin martorii unei agresiuni, iar victima este imbracata mai provocator”, a declarat pentru ABC, o specialista in studiul fenomenului social al violentei domestice.

Jezbel comenteaza abordarea nestiintifica si spectaculara a acestui episod din “What Would You Do?”, subliniind ca poate nu este un lucru chiar atat de bun sa iti fortezi publicul sa asiste la episoade de rasism sau violenta domestica si ca data viitoare cand vor fi martori la astfel de intamplari, oamenii vor interveni doar de teama ca sunt poate, televizati. In comparatie cu modul in care mass-media din Romania transmite insa problemele de violenta domestica, prin stiri senzationale care nu au nimic de-a face cu o mustrare de natura etica, jurnalistii americani s-au dovedit chiar foarte bravi, in abordarea subiectului.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Foto: Hepta.ro

Foto front: captura ABC News

Un articol de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri