Problema intre iubita si mama.

Buna seara

De ceva timp intre mine si iubita mea (cu care locuiesc) este o disputa foarte mare legat de mama mea. Imi reproseaza ca complotez pe la spate cu mama, dau din casa si primesc sfaturi cum sa o manipulez in favoarea mea. Mai nou ca mint si ca nu stie daca sunt atat de prost sau fac pe prostul.
Pe langa asta. Acum 3 ani inainte sa fim impreuna, am cumparat un apartament, o copie de la cheie am dat-o mamai mele pentru urgente sau probleme care ar putea aparea. Acum dupa 2 ani de relatie, iubita mea a inceput sa imi reproseze de ce mama are o copie a cheii, ca vine sa o spioneze si ca vine cand vrea. Stiu foarte bine ca nu ar face asta, altfel ar iesii scandal monstru si nu ne-am mai vorbii. Stie ca acea cheie este doar pentru urgente si atat, nu o invitatie in casa can vrea ea.
Acum. Eu sunt plecat de 10 ani de acasa, de 2 m-am intors in orasul natal. Cu mama nu am genul acela de relatie in care sa ma confesez tot ce am pe suflet, sa ii cer sfaturi la toate chestiile si sa vorbesc zi de zi cu ea la telefon. Vorbim la telefon o data la saptamana, ne vizitam cred ca o data pe luna. Nu ii zic nimic din ce se intampa la noi in casa si nu cer solutii la dispute ce apar in cuplu de la ea, pentru ca este posibil sa nu fie impartiala si atunci parerea ei nu va rezolva nimic.
Cred ca (si din ce mi-a spus ea) reprosurile si certurile care au loc acum sunt din faptul ca mama incearca sa ne ajute cum crede ea, ne mai aduce chestii, isi mai da cu parerea, nimic iesit din comun pentru un parinte din punctul meu de vedere. Am mai discutat cu mama si i-am explicat sa nu mai faca, sa ne lase pentru ca ne descurcam singuri si daca este nevoie vom apela la ea pentru un sfat. Bineinteles ca a functionat, dar tot mai arunca cate o parere despre chestii irelevante din punctul meu de vedere (o perdea, o cana, etc lucruri normale pentru o discutie cu cineva). E, lucrurile astea o dor pe iubita mea, se simte amenintata ca complotez cu mama si ca mama se baga intre noi.
Mai nou mi-a adus aminte ca acum niste timp a inteles ea dintr-o discutie, cand eram la ai mei, ca ei au spus subtil ca ea s-a mutat la mine sa profite de mine ca am apartament. O prostie din punctul meu de vedere. Adevarat este ca am renuntat de mult sa mai ascult toate prostiile alor mei pentru ca era o pierdere de energie, mai bine sa imi vad de viata. Cred ca si din cauza asta nu am vazut ceva, daca a existat.
In potriva parintilor pot sa spun ca aveau o buba in vocabulat si repetau : ai grija de baiatul nostru. M-am luat puternic de ei sa inceteze cu asta, pana la cearta, pentru ca acum are si o fata, daca nu ii convine de ea sa zica si nu o sa mai vina la ei. Nu conteaza ca nu se inteleg ei daca noua ne este bine, nu toata lumea trebuie sa se inteleaga. Din fericire chestia asta a trecut, nu se mai foloseste acea propozitie si au incetut sa tina la ea si sa o apere, ceea ce ma bucura.
Dar nu cred ca a trecut fara sa lase urme si a dus la toata nebunia de acum.
Voi ce credeti? Sunt absurd ca mama are inca o copie pentru casa? manipulat de mama? Se baga mama in relatia noastra?
Mi-ar prinde bine si o alta opinie pentru ca eu nu stiu cum sa mai procedez. Am promis ca voi lua cheia. Am sugerat sa mergem si sa discutam cu un consilier deoarece degenereaza in mai multe directii "discutiile" si nu mai stiu care sunt vina mea ca nu fac ce trebuie, vina ei sau altceva. Bineinteles ca nu vrea, este "destul de matura si inteleapta sa stie ce vrea" (din spusele ei).
garbo_501644
Postat pe 8 Februarie 2020 21:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
La ce duc reprourile ? 46 De la: garbo_2161 16 Iunie 2014 18:32
ce ati dori sa primiti din partea persoanei iubite,de Craciun? 6 De la: cri_cat 19 Decembrie 2011 11:20
De ce barbatii casatoriti cauta relatii extraconjugale? 458 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 11:37
sall 7 De la: mia79x 1 Iunie 2009 19:04
Oare ma poate intelege cineva? 63 De la: garbo_396741 9 Martie 2014 16:04
Setari Cookie-uri