Dureri fizice și psihice anii la rand..

Bună ziua tuturor!Mam hotărât sa va scriu poate pt faptul ca am nevoie de încurajări și sfaturi de la voi.Mam căsătorit de mica ,de la 17 ani cu un baiat aceeași vârstă. Acum am 33.Am făcut o fetita împreună pe care nu și-a dorit-o dar eu fiind o femeie independenta nu am ținut cont de ceea ce vrea el.Vreau sa va spun și va rog sa ma credeți ca nu exagerez cu nimic,la început în primul an a fost lapte și miere și restul de 15 a fost un animal și continua sa fie în continuare. Am fost bătută,înșelată la tot pasul ,eu am fost ceea care a adus mereu banii în casă,eu tot..Fetita mia crescut-o mama pana la vârsta de 7 ani ,pana sa dus el și a luat-o pt ca eu sa ma întorc la el (îl parasisem).Sa folosit de fetita mea ca eu sa nu plec în lume și sa îl las.A și reușit sa ma tina lângă el datorita faptului ca nu am vrut ca fetita mea sa sufere..Eu lucrând mai mereu pt ca el nu a muncit o zi din viata lui ,nu stăteam prea mult cu fetita iar el ii baga în cap tot felul de prostii. Ea sa atașat de el și pt ca el făcea mereu pe victima fata îl credea,eu am vrut mereu sa par în ochii copilului ok..pe mine ma văzut o femeie mai puternica pt ca am vrut ca ea sa nu vadă suferinta mea.Acum are 13 ani,a început sa vadă realitatea..tatăl ei este închis acum pt conducere fără permis un an și 4 luni.Deja un an a executat...nici pușcăria nu la schimbat.Eu îl țin și acolo financiar și absolut orice are nevoie și ma înjură și nu știe nici măcar sa spună un mulțumesc...Fetitei mele ii e mila de el asa îmi spune.Vreau sa plec în lume sa uit de tot,nu mai vreau sa știu niciodată de el.Nu știu cum sa fac..eu lucrez în Elveția acum.Fata e cu mama.Ma duc la 2 luni jumate mereu acasă. Nu pot sa o iau momentan cu mine ca nu am situația stabila încă. La mama nu pot sa o las ca iar o sa vina sa o ia..Va rog sa îmi dați un sfat sau sa ma încurajați,nu va imaginați cat nevoie am ..Va mulțumesc tuturor pt timpul acordat!
garbo_6129
Postat pe 8 Aprilie 2016 04:49
Sa te incurajam sa...ce ? Sa suferi in contiuare ? Sa induri bataile si injuraturile ? Sau sa te sfatuim sa-l parasesti ? Asta trebuia sa o faci demult, dar daca pana acum nu te-ai trezit la realitate, nu stiu cum te-ar putea ajuta niste sfaturi . Cu alte cuvinte, ti-ai dat demult cu capul de pragul de sus si daca inca tot nu l-ai vazut pe cel de jos inseamna ca esti oarba.
Vrei sa pleci in lume ? Si unde ma rog e "lumea" aia ? Zici ca esti plecata in Elvetia....Deci ?
Rotty
Postat pe 8 Aprilie 2016 08:01


Exista divortul ! Nu-i placut dar mai neplacut e sa ramai legata de el chiar cu o panza de paianjen ce e... ! La el ma rafer. Tot esti plecata de langa el, fetita poti s-o vizitezi si fara nici o legatura cu el, practic, esti libera sa-ti alegi unde si cum sa-ti continui viata ta si a fetei. Da-l dracului. Ce, e singurul barbat pe lumea asta ? Nu cred ca mai ai sentimente pentru el, asa ca asta trebuie sa faci: sa-l indepartezi naibii de langa tine si din viata ta. Sunt milioane de exemple ca al tau pe lumea asta unde vrei sa pleci. Si singura rezolvare este sa te indepartezi de oricine care iti face viata amara sau neplacute. Gata cu laptele si mierea... acum ai carbuni in jur asa ca treci pe alta pista. Si cu cat mai repede cu atat mai bine pentru tine ! Succes !
barboneli
Postat pe 8 Aprilie 2016 08:54
Mulțumesc frumos!Ai dreptate..de asemenea cuvinte aveam nevoie.Sunt o persoana singura și crescuta de mama mea cu mentalitatea aceea veche ca trebuie sa stai lângă bărbat sa suferi și sa rabzi ca ai un copil.Dar simt ca nu mai am forță. Vorba aceea "mai bine te înțelegi cu un strain".Sa îți dea Dumnezeu sănătate și numai bine
garbo_6129
Postat pe 8 Aprilie 2016 14:34
Bună. Da mi-aș dori sa pot pleca în lume alături de fetita mea.Doar o mama poate înțelege ce pot sa spun eu.Din păcate multe femei sunt în situația mea .Apartamentul în care sta el este pe numele meu și ma dat afara cu tot cu fata.Cand am fost la politie plangand cu fetita de mana nu au făcut nimic.Mau trimis sa stau la hotel și sa ma duc în instanta sa ii fac evacuarea .Dar mulțumesc lui Dumnezeu ca mi-am permis sa ma duc sa dorm la hotel dar oare cate femei sunt chinuite și dorm pe strada alături de copii?Suntem niște femei maltratate atât fizic cat și psihic,ajungem în depresie și nu ne mai dam seama ce e bine pt noi și nu avem curajul sa facem un pas spre binele nostru,de aceea avem nevoie de persoane ca voi sa ne deschidă ochii și sa ne încurajeze,sau măcar sa vedem o luminita cat de mica la capătul tunelului.Multumesc pt răspuns!
garbo_6129
Postat pe 8 Aprilie 2016 14:43


Ma bucur ca te-am ajutat sa-ti deschizi ochii... cu ocazia asta vad si culoarea lor... ! Vad ca ai inteles bine lectia si abia asteptam sa vedem rezultatele. Chestia aia cu apartamentul pe numele tau, nu prea o inteleg, nu cunosc legile de la voi (am auzit ca exista dar nu prea se tine cont de ele...) dar daca ceva e pe numele tau, indiferent daca e apartament, CEC, masina sau un catel... asta inseamna, pentru mine, ca ESTE AL TAU ! Deci tu trebuie sa-l arunci pe ala afara, nu el pe tine. Dar, am spus de la inceput, trebuie sa divortezi de el, o treaba grea mai ales cu avocat bun luat de el... tu esti plecata si castigi painea si nu ai timp asa mult sa te ocupi si de chestile astea murdare, dar cu un avocat bun care sa te ajute si cineva din familie, poate obtii repede dreptul tau de femeie libera. Aici nu stiu ce sfat sa-ti dau, pentru ca nu cunosc situatia cu drepturile omului in general si a femeilor maltratate in special. Daca obtii divortul, atunci poate ca trebuie sa impartiti si ceva din bunurile voastre comune, poate casa nu daca e pe numele tau, asta nu mai cunosc cum e. Dar in restul boarfelor si a altor lucruri din casa, e mai simplu, tu iei ventilatorul si el ia prelungitorul... o tigaie tu, doua dupa ceafa, el...si asa mai departe ! Chestile astea tot prin tribunal se rezolva, cred ! Indiferent cum faci, trebuie sa scapi de balastul asta. Multa bafta si putere !
barboneli
Postat pe 8 Aprilie 2016 15:54
"Ma bucur ca te-am ajutat sa-ti deschizi ochii... cu ocazia asta vad si culoarea lor..."

Zau ? Si ce culoare au ?

Rotty
Postat pe 8 Aprilie 2016 19:19
Bună Rotty!Sa ști ca mesajul ei a avut un puternic impact pozitiv asupra mea..De ce ești răutăcioasa?Putem înțelege multe printre cuvinte..Asta e problema majoritara,multi sunt cei care știu sa judece și putini cei care sunt alături lângă aproapele nostru ,de multe ori fiind de ajuns o vorba buna la momentul potrivit. Îți mulțumesc ca mi-ai citit povestea dar cel puțin dacă o faci încearcă sa te pui pentru o secunda în locul persoanei respective și hai sa încercăm sa fim buni ....morala nu servește la nimic ,în schimb o incurajare e binevenita oricând. O seara plăcută îți doresc!
garbo_6129
Postat pe 8 Aprilie 2016 20:02
Da din păcate politia la noi nu își prea face treaba la noi, din cauza ca sunt prost plătiti ,
în tarile mai dezvoltate .unde ppolițiștii sunt bine plătiți,, au salarii mari, ei își fac bine meseria,
ingerasulluptor1
Postat pe 8 Aprilie 2016 20:25
De la: Rotty, la data 2016-04-08 19:19:31"Ma bucur ca te-am ajutat sa-ti deschizi ochii... cu ocazia asta vad si culoarea lor..."

Zau ? Si ce culoare au ?



Ei si tu acuma... parca nu ma stiai ca-s "spiritual", m-am luat de propozitia asta si am glumit ! Dar daca nu spui la nimeni, iti spun ce culoare au: caprui inchis !
barboneli
Postat pe 8 Aprilie 2016 20:29
Incurajari,cu mare drag,precum si un sfat,insa de tine depinde sa ai curaj si putere pentru a ti schimba viata.Daca nu ai curaj pentru tine,macar pt fetita ta,trebuie sa creasca frumos,intr un mediu cu liniste si aspecte pozitive.
Casca ochii,ia ti inima in dinti si fa cumva sa iti fie bine! Doar tu poti face asta! Multa intelepciune si curaj,toate au un final!
Schmetterling
Postat pe 8 Aprilie 2016 20:32
Buna!
Cateodata lucrurile sunt mult mai simple decat par. Fa primul pas, vorbeste cu un avocat. Restul le rezolvi pe parcurs. Importanta e fetita ta, dar zici ca a inceput sa isi dea seama de cate ceva. Nu ii mai da bani lui, tu esti puternica,deci fo!oseste-ti puterea pentru a iti fi mai bine tie si copilului tau, iar tatal ei va invata sa recunoasca adevarul, pe care il stie, acela ca nu merita un loc in viata ta.
Gandeste cum si incearca.
Deliaaa
Postat pe 8 Aprilie 2016 21:22
De la: garbo_6129, la data 2016-04-08 20:02:25Bună Rotty!Sa ști ca mesajul ei a avut un puternic impact pozitiv asupra mea..De ce ești răutăcioasa?Putem înțelege multe printre cuvinte..Asta e problema majoritara,multi sunt cei care știu sa judece și putini cei care sunt alături lângă aproapele nostru ,de multe ori fiind de ajuns o vorba buna la momentul potrivit. Îți mulțumesc ca mi-ai citit povestea dar cel puțin dacă o faci încearcă sa te pui pentru o secunda în locul persoanei respective și hai sa încercăm sa fim buni ....morala nu servește la nimic ,în schimb o incurajare e binevenita oricând. O seara plăcută îți doresc!



Daca nu mi-am inceput postarea cu "draga mea" si nu te-am "periat", nu inseamna ca sunt rautacioasa. Mai citeste o data mai atenta. Zi buna si inteleapta sa-ti dea D-zeu :)
Rotty
Postat pe 9 Aprilie 2016 08:50
Ati putea scrie o carte de succes , cu titlul: Cum sa facem alegeri proaste
O femeie s-a dus la doctor, plina de vanatai. Acesta o intreaba:
-Te-a batut barbatul tau?
-Nu. Am stat pe traversarea pietonala.
-Si a venit sotul si te-a batut.
-Doctore dumneata ai un fix cu bataia. A trecut un tir.
garbo_1713
Postat pe 10 Aprilie 2016 09:50
Bună!
Am trecut și eu printr-o situație similară, doar că am fost in pielea fetei tale, așadar îți pot scrie din perspectiva copilului. Tatăl meu a fost si este un alcoolic, mama a încercat să îl aducă pe calea cea bună timp de 12 ani. O vedeam pe mama zilnic suferind, iar pe la vârsta de 9-10 ani i-am pus întrebarea "De ce nu divorțezi de tata?". Multe femei gândesc că dacă se despart de tată, copilul va suferi. Nimic mai fals. Din contră, iti faci si ție un serviciu, si copilului. Iti spun, copilul simte și înțelege tot. E adevărat că poate fi influențat f ușor, dar chiar și așa, e capabil să înțeleagă.
Revenind la povestea mea, mama n-a avut posibilitatea să plece de lângă el mai devreme, nu ii permitea salariul să ne întrețină pe amândouă și nici n-a avut susținere. A divorțat de el, a obținut custodia mea, au fost câțiva ani mai grei, dar in final a fost cea mai bună decizie pentru amândouă.
Așadar, divorțează de el, obține custodia fetei, și fă tot posibilul să o iei cu tine in Elveția. Interesează-te ce ajutor poți obține de la stat fiind mama singură cu un copil. Crede-mă, peste câțiva ani copilul tău iți va mulțumi pentru decizia luată.
l0r3
Postat pe 10 Aprilie 2016 11:33
Mulțumesc mult pt răspuns!E foarte interesanta opinia ta pt mine.Fetita mea mia spus de multe ori pana acum sa îl iert și dacă mai face la fel sa îl las.Incep sa vad într-adevăr cum fetita mea nu e fericita și ca e sătulă de certurile noastre și bătăi. Și el bea lam dus la medic ,ia dat pastile anti alcool dar se făcea ca le bea și le arunca .Am încercat orice sa fie bine pt familie dar vad ca dacă nu pin punct într-adevăr îmi distrug copilul.Repet ca fata a fost manipulata de el psihic ca pe mine sa ma vadă cea vinovata și el victima. Eu nu am vorbit deschis cu ea ,acum când sa făcut mai mare de aproape un an ,acum are 13 face luna asta ,am început sa ii spun cum sta realitatea și ca eu nu mai pot sa sufăr lângă el nici măcar dacă mi-o cere ea.Vreau sa ii ofer o viata linistita copilului meu și știu ca singura soluție ca sa scap de el este sa îmi iau fata sa o duc departe. Ma rog la Dumnezeu sa îmi dea putere sa fac pasul asta și sa îmi găsesc liniștea de care am nevoie.
garbo_6129
Postat pe 10 Aprilie 2016 12:01
ICOANA
- Miriam Kumar (10.04.2016) -

Eu, pentru tine, am fost… doar clipa, un nimic,
ce l-ai l-ai zvârlit în flăcări, în nemiloasa ghenă
iar, astăzi, când mă cauţi, ce-aştepţi ca să îţi zic
când, tu, mi - ai dat iubirea, ca hrană, la o hienă?!...
Te-ai bucurat, atunci, şi te mai bucuri, încă,
de suferinţa cruntă ce mi-a cuprins făptura,
nu crezi că, din durere, se poate naşte stâncă,
ci, spui că mă iubeşti, unde ascuns-ai ura?...

Din ochii tăi cei tulburi săreau săgeţi de foc
cu care mă împroşcai în fiece secundă,
m-ai ars pe-întregul trup şi... în suflet, într-un loc,
de unde nu mai pleacă, simt încă a lor undă.
Regretele târzii, nici ele nu-s regrete,
ci, remuşcări ascunse ce răbufnesc sporadic,
în tine e doar teamă... de bani, o mare sete
de care, încă suferi, nu vezi cât eşti de jalnic!...

Mi-ai spus, atunci, în noapte, când ţi-am aflat secretul
şi, când, fără să ştiu, ţi-am poposit în prag,
că a iubi, se poate, dar, mai întâi, bugetul...
De bani, dacă ai parte, prinzi şi de proastă drag!...
Acea cale întoarsă mi-a fost doar început
de drum plin cu durere, trădare, suferinţă,
am înţeles, târziu, chiar dacă a durut,
că adevărul nostru n-a fost decât... sentinţă.

M-ai condamnat, deodată, la moartea făr’ de moarte,
în mâna mea ai pus trei lumânări dar... stinse,
ca să nu văd cărarea, nici tren, nici a’ lui roate
iar trenul... m-a lovit, n-avea faruri aprinse!...
M-au pus într-un vagon, de călători sau marfă,
încotro s-a îndreptat, n-avea vreo importanţă,
bucăţi zburau din mine, cu sunete de harfă,
când sufletu-mi, arzând, era, şi el, o zdreanţă!...


Ci, într-o dimineaţă, când se trezeau copacii,
când şapte ghiocei zâmbeau, gingaş, spre soare,
m-au luat, încet, de mână, şi mi-au şoptit, săracii,
că vine primăvara dar, şi pe ea, o doare...
Mi-au spus pe îndelete, în câteva cuvinte,
că, din a mea durere, s-a plămădit o stea,
să îmi îndrept privirea, spre cer, să iau aminte,
să nu mai plâng degeaba, să plângă numai ea!...

Am vrut să mângâi steaua, să-i dau o sărutare,
să simt cum arde focul, din mine sar scântei,
am înţeles, atunci, că, dacă am răbdare,
la tine, vor ajunge, şi-i arde... pân’ la zei!...
Vei cere îndurare, vei vrea să fii iertat,
în flăcări infinite îţi vei afla sfârşitul,
tu, alegând arginţii, pe zei ai mâniat,
eu, am rămas un suflet ce-atins-a infinitul!...

Şi zeilor, şi lunii, le mulţumesc mereu
că m-au urcat în tren, bucată cu bucată,
zdrobită, cum eram, în mine, Dumnezeu,
a pus, din nou, viaţă,… a mai suflat o dată!
Aşa că, înţelege, eu sunt doar o icoană
la care, în genunchi, ai drept să te închini,
o cruce-ţi sunt, şi-ţi sunt coroană…
În spate, tu o duce, te înţeapă în ai săi spini!...


garbo304885
Postat pe 10 Aprilie 2016 12:09
Te inteleg perfect. Tatal meu la fel, incerca sa ma intoarca impotriva mamei, doar ca el n-a realizat ce legatura puternica aveam eu cu mama. Ea a vorbit sincer si deschis cu mine intotdeauna, si orice imi spunea el, eu o intrebam pe mama. Si crede-ma, chiar daca aveam 9-10 ani, eram capabila sa inteleg. Fata ta e mult mai matura tocmai pentru ca a vazut atatea.

Tu poate crezi ca nu intelege, dar in momentul in care vei discuta cu ea, vei realiza cat de multe stie. Trebuie sa o privesti ca pe un adult, si trebuie sa fii sincera cu ea tot timpul, indiferent care este adevarul.

Tatal ei a dezamagit-o de prea multe ori si nu mai poate suporta dezamagiri si din partea ta. Discuta cu ea cat mai mult, chiar daca o faceti la telefon sau internet. Distanta e intr-adevar un impediment, dar nu trebuie sa te distantezi emotional de ea nici o clipa. Trebuie sa ii fii si mama, si prietena.

Cat despre sotul tau...trebuie sa accepti ca nu se va schimba. Un om trebuie sa isi doreasca sa schimbe ca sa reuseasca. Din ceea ce imi spui, el nu a miscat un deget sa se schimbe. Tu ai facut totul, dar problema nu este faptul ca tu nu ai facut tot ce ti-a stat in putinta sa fie bine, problema este ca el nu face nimic in privinta asta, nu isi doreste sa se schimbe.

Copilul il iarta, pentru ca il iubeste, ii este tata la urma urmei si e normal. Dar va veni o zi in va spune stop. Mama mea nu mi-a interzis nici o secunda sa pastrez legatura cu el, mi-a spus doar sa am grija. Ca sa continui ce am scris in mesajul anterior, ea a divortat cand aveam 11 ani, dar am reusit sa plecam de langa el abia cand aveam 13-14 ani. Dupa ce ne-am mutat, mai vorbeam cu tatal meu din cand in cand la telefon, si am discutat cu el de multe ori situatia, pana cand pe la 18 ani am spus stop. Omul asta nu se va schimba niciodata, omul asta nu imi face bine psihic, nu e o persoana care ma ajuta sa evoluez, i-am oferit atatea ocazii sa imi demonstreze contrariul, asadar nu il mai vreau langa mine. Acum am 22 ani, n-am mai vorbit cu el de la 18 ani, nu pot spune ca il urasc, ci doar imi este indiferent.

Fata ta va fi fericita in momentul in care te va vedea pe tine fericita. Iar daca asta inseamna fara el alaturi, ea va spune ok. Ea are nevoie de liniste si intelegere, si doar tu i le poti oferi daca iei deciziile corecte.

Un rezumat:
Vorbeste cat mai mult cu fata ta despre orice, si fii sincera cu ea, indiferent de adevar.
In momentul in care vei divorta, si veti pleca de langa el, nu ii interzice sa mai vorbeasca cu el. Va realiza singura ca nu ii face bine si va rupe singura legatura.
Fata ta trebuie sa stie tot timpul ca indiferent ce se va intampla, ea se poate baza pe tine si ca o vei sustine neconditionat.
l0r3
Postat pe 10 Aprilie 2016 13:13
De la: garbo_1713, la data 2016-04-10 09:50:33Ati putea scrie o carte de succes , cu titlul: Cum sa facem alegeri proaste
O femeie s-a dus la doctor, plina de vanatai. Acesta o intreaba:
-Te-a batut barbatul tau?
-Nu. Am stat pe traversarea pietonala.
-Si a venit sotul si te-a batut.
-Doctore dumneata ai un fix cu bataia. A trecut un tir.


"La dentist
Medicul intreaba o pacienta:
- Si de cand au inceput sa va cada dintii ?
- Imediat dupa nunta... "

barboneli
Postat pe 10 Aprilie 2016 17:17
Mulțumesc!Chiar mi-au dat lacrimile.Mult adevăr zice
garbo_6129
Postat pe 11 Aprilie 2016 02:50
Bună I0r3!Mulțumesc mult pt ca mi-ai răspuns iar.Vroiam sa te întreb..cum te-ai simțit în momentul în care ai plecat de lângă tatăl tău cu mama ta?Tea afectat într-un fel despărțirea lor?Dar acum la vârsta asta ai rămas afectata de situația asta?Eu mam gândit și as vrea sa îmi duc fetita la psiholog...crezi ca ar fi o idee buna?Îți mulțumesc pt timpul acordat și ca ma ajuți sa înțeleg și din punctul de vedere a fetei mele situația ca pana la urma de ea ma interesează
garbo_6129
Postat pe 11 Aprilie 2016 02:55
Domnule Barboneli, iertati-ma ca va intreb:
-Dvs. beti?
-Nu.
-Fumati?
-In nici un caz.Ce e drept, mai scot aburi pe gura cand este frig.
-Stiti ca datorita calitatilor Dvs. pe care le-ati enuntat ati putea fi un factor pozitiv si ati putea salva o femeie inlacrimata de lacrimile alea care o inunda in mod regulat din cauza -nu stim din ce cauza -dar fenomenul este mentionat de cand Eva a muscat din mar si a ramas stirba.
-Asa este.
-Atunci de ce nu o faceti?
-Pentru ca sunt insurat.
garbo_1713
Postat pe 11 Aprilie 2016 19:15
Cum poti fi independenta la 17 ani?????
Ellada
Postat pe 11 Aprilie 2016 23:34
Bună Ellada!Sa facem un rezumat ..am spus ca mam căsătorit de la 17 ani .Fetita am făcut-o la 20.Acum am 33.Si ca sa îți răspund la întrebare sunt independenta nu de la 17 ci de la 14 ani.Cand provii dintr-o familie saraca te duci la munca de mic copil.Nu mai vreau sa intru în detalii despre viata mea la parintii mei...dar am început sa lucrez și sa am banii mei de mic copil,am muncit la muncile câmpului,la restaurante vara și încet am avansat și miam terminat studiile mai tarziu când am avut posibilități materiale mai mari.Apropo câți ani ai?
garbo_6129
Postat pe 12 Aprilie 2016 02:06
In momentul in care am plecat, am știut ca este cea mai buna alegere atat pentru mama, cât si pentru mine. Ce am simțit a fost doar milă pentru tata, mi-a părut rău că nu a înțeles nimic din toți anii aia. El nu era un om rău...doar că in momentul in care era beat, pur si simplu nu il mai recunoșteai. Se îmbăta zilnic, căuta ceartă și restul.
Noi nu am plecat când era el acasă, deci nu știu care a fost reacția lui cand a ajuns și a văzut ca nu mai suntem acolo.

In prezent nu regret absolut deloc că am plecat, ci poate doar faptul că n-am reușit sa o facem mai repede. N-aș fi reușit sa ajung unde sunt astăzi daca mai rămâneam acolo.

Ideea cu psihologul mi se pare foarte bună și chiar te îndemn sa o faci. Eu nu am avut parte de asta, dar mi-aș fi dorit sa am pentru ca m-ar fi ajutat sa trec peste situație mult mai ușor. Si cand zic sa trec peste, nu ma refer la faptul ca am plecat, ci la timpul in care am trăit in acel mediu toxic. Ajunsesem sa fiu foarte închisă in mine, sa n-am încredere in oameni etc.

Dacă mai ai întrebări, iti răspund cu drag.
l0r3
Postat pe 12 Aprilie 2016 10:56
Mă întreb oare cum poate vedea o mama ca fata ei suferă lângăun animal care o cchinuiește, și o încurajează sa stea cu el, sfaturi trebuie sa iti în dea mama, dar cum și mamele sau dat după barbati și urăscfemeile ca si ei, le place sa le vadă ca suferă sși se chinuie
ingerasulluptor1
Postat pe 19 Aprilie 2016 21:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vreau sa-l insel cu cel mai bun prieten 74 De la: madalynna06 13 Octombrie 2009 14:17
Red rose.....masajul erotic=infidelitate? 22 De la: tutankhamon 9 Iulie 2009 12:12
studiile sunt importante intr o relatie? 43 De la: LILO 27 Mai 2010 15:26
Barbati la andropauza... 234 De la: vivacedonna 19 Februarie 2010 21:28
Iubire in exil de Donna V 1 De la: vivacedonna 10 Decembrie 2011 11:02
Setari Cookie-uri