Culori de Sarbatori - cum decoram casa

Se apropie cu pași repezi Noul An 2015, dar până atunci ne pregătim cu entuziasm pentru Crăciun. Cu mici, cu mari ne gândim la împodobirea bradului de Crăciun și la cadourile mult dorite.

Cu siguranță că aveți acasă cutii cu decorațiuni de Crăciun. Este adevărat că vă dă un sentiment de nedescris atunci când le deschideți? Asta nu înseamnă că trebuie să le folosiți pe toate în decorarea bradului. Trebuie să vă gândiți inainte de a începe decorarea, la tema pe care doriți să o abordați, dar și la ce culori vă încântă mai mult în acest sezon.

Tendințele în decorul de sărbători se schimbă de la an la an. Există chiar și variații sezoniere pentru ca decorul de acasă să nu devină plictisitor. Alegerea unei teme pentru Crăciun este o oportunitate atât pentru copii de a fi creativi, cât și pentru adulți de a deveni, pentru scurt timp, din nou copii. Așadar alegeți, împreună cu copiii sau familia, tema sau conceptul și incepeți să construiți noul decor de sărbători.

Desigur, vă puteți ajuta sau chiar reutiliza decorațiunile din anii trecuți. Dați frâu liber imaginației și gândiți-vă și la restul docorațiunilor, cum ar fi amenajarea mesei de Crăciun, ambalajele de cadouri, felicitări etc, care trebuie să fie în același ton.

Pentru a vă veni în ajutor în alegerea temei, vă oferim o perspectivă cu privire la noile tendințe, astfel încât să puteți începe planificarea decorului de Crăciun, iar alegerea accesoriilor să vi se pară distractivă!

Alegerea temei pentru Crăciunul 2014

Decor metalic și strălucitor

Una dintre tendințele de iarnă 2014 în home deco presupune includerea de accesorii metalice printre decorațiuni sau accesoriile din încăpere. Gândiți-vă la produse cum ar fi panglici, funde, plante ornamentale etc.

Tema înghețului

Un copac alb cu turcoaz, albastru pal, verde deschis sau de alte decorațiuni de culoare pastel este o modalitate trendy de a creea o atmosferă senină, veselă, de vacanță în casă, în timpul sărbătorilor.

Un Crăciun incitant și îndrăzneț

Dacă vreți să ieșiți în evidență, iar bradul să fie un light-motiv al casei voastre, îndrăzniți să alegeți culori strălucitoare precum roz purpuriu, turcoaz bogat și smarald. Acestea sunt culori ideale care se vor asorta cu auriu, argintiu dar și diverse alte culori bogate, profunde, cu un finisaj metalic, combinate frumos cu nuanțe închise de violet și turcoaz.

Crăciun vintage

Îmbinarea accesoriilor decorative vintage cu decoruri moderne și contemporane. Modificarea sau reutilizarea elementelor vechi este printre cele mai populare teme de decorare pentru Crăciunul 2014.

Decorarea bradului de Crăciun

Indiferent de tema aleasă, există câteva tehnici de bază în decorarea unui brad de Crăciun.

În primul rând se așează instalația cu luminițe, pornind de la baza copacului spre vârf și iar către bază. Pasul doi este împodobirea cu beteală. Este de preferat să renunțați la prea des utilizata beteală clasică, de culoare aurie, argintie, roșie sau albastră. Acum în tendințe este beteala din organza, saten sau dantelă și alte decorațiuni din texturi fine, iar pentru un plus de noblețe, adaugați șiraguri de perle și funde mari din același material ca cel al betelei.

Trebuie să știți că nu întotdeauna decorațiile scumpe fac un brad să arate mai frumos. Dacă vă veți folosi imaginația, puteți crea decorațiuni frumoase cu cele mai banale și simple lucruri: inele, clopotei, bomboane, ursuleti de plus, felicitari etc.

Cadourile de Crăciun

Cadourile din jurul bradului de Crăciun vor fi așezate după finalizarea împodobirii bradului. Pentru a fi în ton cu decorul ales, ambalajul și fundele trebuie sa fie în ton. Orice mic detaliu contează și va fi apreciat, cu siguranță. Pentru a creea o atmosfera elegantă, puteți aplica pe fiecare cadou elemente din brad.

Masa de Crăciun

După împodobirea bradului și decorarea casei în spiritual sărbătorilor, urmează pregatirea pentru masa de Crăciun. Masa în jurul căreia se vor aduna membrii familiei și prieteni dragi va trebui decorată în spiritul sărbătorilor și să facă parte din aceeași poveste cu decorul.

Fața de masă și decorațiunile trebuie să fie și ele în ton cu bradul de Crăciun. Puteți utiliza elemente din brad pe care să le așezați pe masă sau suspenda de lustră.

Decorați si pereții diningului în aceleași culori și cu materialele potrivite. Pentru imagini inspirationale vizitati http://blog.decoradesign.ro/culori-de-sarbatori/

Important este să nu lipsească din ambient colindele și urările de Crăciun, și totul va fi perfect – cu siguranță!

Vă urăm din suflet CRĂCIUN FERICIT!
garbo_407095
Postat pe 12 Decembrie 2014 11:49
da, sa vina odata ca di un an il astept!
Mai ghini, aruncati tati vechiturile si luati-va adio di la ele....
Vin io cu culorile! cini doreste?

...mai, nu si portofelele, numa' vechiturile
arco_iris
Postat pe 12 Decembrie 2014 13:11
am studiat prin reviste si m-am documentat, anul acesta se decoreaza casele, apartamentele, vilele, bojdeucile musai in culorile ROSU si VERDE.
caleidoscop
Postat pe 28 Decembrie 2014 17:01
Rosu nu-i prea enervant pentru case? pe mine m-ar enerva rosu
yoxyfoxy
Postat pe 28 Decembrie 2014 22:11
Incearca si vei vedea. ...pt.mine este o monotonie mobila de culoare maro.mahon.stejar.incerc sa o mai schimb sau macar sa o mai accesorizez cu alte nuante de rosu sau verde...de ex o patura rosie.verde sau pernute decor sau o planta artificiala decor.sunt multe crede-ma.eu personal am incercat si mi-a reusit.
caleidoscop
Postat pe 29 Decembrie 2014 19:44
Verdele merge bine cu maro_ul mobilei .
Buna Cally.
Rotty
Postat pe 29 Decembrie 2014 19:54
Sigur ca merge. Insa am vrut o schimbare si mi-a reusit.mai ales in bucatarie.rosul e mai tineresc si plin de viata. Maroul e mai sobru.pupici!
caleidoscop
Postat pe 29 Decembrie 2014 20:10
Cred ca arata bine. Eu am bucataria in caramiziu / portocaliu , crem si inox. Culori calde , blande. Inoxul sa doar o nota de eleganta.
Rotty
Postat pe 29 Decembrie 2014 20:12
De la: yoxyfoxy, la data 2014-12-28 22:11:36Rosu nu-i prea enervant pentru case? pe mine m-ar enerva rosu
.......sincer....ce floare superba.e cumva orhidee?...E superba culoarea ei.vezi ce nuanta ai ales.ce zici?
caleidoscop
Postat pe 29 Decembrie 2014 20:13
De la: yoxyfoxy, la data 2014-12-28 22:11:36Rosu nu-i prea enervant pentru case? pe mine m-ar enerva rosu
.......sincer....ce floare superba.e cumva orhidee?...E superba culoarea ei.vezi ce nuanta ai ales.ce zici?
caleidoscop
Postat pe 29 Decembrie 2014 20:14
De la: Rotty, la data 2014-12-29 20:12:45Cred ca arata bine. Eu am bucataria in caramiziu / portocaliu , crem si inox. Culori calde , blande. Inoxul sa doar o nota de eleganta.
.....ai trecut treptat de la maro la caramiziu?sau fara sa-ti dai seama...eu am trecut direct la rosu.de la maro la rosu.am fost ceva mai categorica......si la urma urmei fiecare cu ce-i place.c'est la vie!
caleidoscop
Postat pe 29 Decembrie 2014 20:19
De la: yoxyfoxy, la data 2014-12-28 22:11:36Rosu nu-i prea enervant pentru case? pe mine m-ar enerva rosu
......culoarea rosie merge si la tiglele de pe casa...este in trend.
caleidoscop
Postat pe 29 Decembrie 2014 20:23
Da este o orhidee si frate-meo ar fi vrut sa-mi vopsesc camera mea cu rosu (toti pereti) de acea am zis ca rosul este prea urat si mi se parea prea strident asa ca mi-am vopsit camera cu roz deschis mi se pare foarte frumoasa aceasta culoare plus ca ma linisteste cand sunt stresata.
yoxyfoxy
Postat pe 31 Decembrie 2014 21:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ganduri de femeie indragostita.... 51 De la: LILO 28 Martie 2011 18:21
formatie live pt. evenimentele dumneavoastra 5 De la: LILO 18 Iulie 2010 11:14
Pot fi însărcinată???? Mi-am pierdut virginitatea? 7 De la: 14 Iunie 2018 15:20
Divort 1 De la: vladina 26 August 2011 07:50
Vand masuat si scaunel din lemn 5 De la: iasomia 16 Iulie 2010 17:16
Setari Cookie-uri