Am ţncercat mama mea naturalŃ

Am 18 ani, numele meu este Mihaela Roman (sau așa mi sa spus!)
M-am nŃscut 15 februarie 1994 ţn Baia Mare și ei spun documentele mele de adopție, am fost ţn orfelinat de la Sighet pentru cÔteva luni ţnainte de a mŃ adopte.
Acum locuiesc ţn Italia și nu știu trecutul meu este acum un cosmar. Cu toate legile pe care le avem pentru a gŃsi mama naturalŃ ţntr-un mod legal va trebui sŃ meargŃ un an, poate cineva ajuta?
╬mi cer scuze pentru limbaj, știu puține..

Niki_Roman_1
Postat pe 23 Octombrie 2012 02:09
Delicat subiectul. Eu nu cunosc calea legala din Romania. In Italia de exemplu, o mama care isi lasa copilasul (din motive si motive, uneori e spre binele copilului daca mama se afla in dificultatea de a-l creste) deci o mama care isi lasa copilasul poate sa NU isi dea numele si deci a o cauta peste ani e de-a dreptul foarte greu daca nu imposibil. Fara nume, cum faci?
Apoi, pentru tine cautarea mamei naturale e o nevoie sufleteasca? Simti ca nu poti trai mai departe daca nu o cunosti?
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Octombrie 2012 08:56
PS. Sunt in Italia si eu-de 7-8 ani-daca ai dificultati de comunicare pe forum in limba romana, te ajut eu. Volentieri! :) Important e sa se adune pareri si informatii ...Parintii care te-au adoptat nu stiu nimic despre mama ta naturala? Probabil ca trebuie mers pe fir la orfelinat, cautat prin registre, vorbit cu personalul de atunci. 18 ani nu sunt o eternitate, poate ca cineva care a lucrat atunci isi aminteste...
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Octombrie 2012 09:02
ai dreptul sa soliciti sa vezi actele care au stat la baza certificatului tau de nastere.
quasaria
Postat pe 23 Octombrie 2012 09:05
Ciao, Q! Tutto bene?

E adevarat ca numele mamei nu este scris? Tu cum stii?
Pup, zi buna!
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Octombrie 2012 10:14
Luna, eu am avut dubiile mele si am verificat. Dar eu nu m-am nascut in RO. Asta e alta poveste.
Ideea e ca daca ai peste 18 ani ai dreptul sa te duci la oficiul de stare civila si sa soliciti actele pe baza carora ai fost luat in evidenta in Romania - cele de nastere, din maternitate, sau primele actele de constatare a existentei tale. Si nu dureaza un an.
quasaria
Postat pe 23 Octombrie 2012 10:28
Q, mi se pare logic sa fie asa, sa existe deci niste informatii undeva pe baza carora ai identitate...ca sa zic asa...sociala, deci. Sunt curioasa sa stiu daca apare numele mamei. In italia ai dreptul sa nu-l mentionezi DAR odata cu asta iti pierzi definitiv rolul social de mama-nu stiu cum se cheama in termeni juridici. Eu vad aici multe povesti de tipul asta, oamenii-de diferite varste-isi cauta mama naturala. Generatiile nascute dupa razboi, foame, copii multi etc dar si istorii de viata complicata (el insurat, ea tanara, neprimita in casa etc etc, situatii de viata diverse) multi copii de atunci au fost lasati pe la biserici, orfelinate...Acum sunt oameni in toata firea si-si cauta mamele naturale dar nu prea le gasesc...pentru ca nu exista scrise numele lor.
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Octombrie 2012 10:49
Deci fata a fost la Sighet (poate) nascuta si nu la Baia Mare...sau cine stie unde in alta parte si dusa la Sighet. Mi-as dori sa o putem ajuta...nu stiu cum...dar mi-ar placea...
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Octombrie 2012 10:52
Buna dimineata.Daca erai nascuta la Baia-Mare, atunci te duceau din spital daca acolo ai fost lasata la Casele de Copii din BaiaMare, nu la Sighet, pt. ca aici la mine in oras sunt mai multe case de copii.Se pare ca te au mintit. Poate sa te fi nascut la Baia-Mare si mama adevarata sa fi fost de prin zona Sighet si asa te a dus la casa de copii de acolo. Tu trebuie sa faci o cerere la Casa de Copii , sa ti spuna adevarul asta se poate face doar personal.Unde ti au facut certificatul de nastere?? La BaiaMare sau Sighet??Si numele care il ai este a parintilor adoptivi??
Jojolin
Postat pe 26 Octombrie 2012 07:33
poti incepe la Serviciul de Stare Civila sau Evidenta Populatiei, sau cum s-o fi numind in Italia ,care ti-a eliberat ultimul certificat de nastere. ei trebuie sa aiba documentele necesare, pe baza carorara este stabilit ultimul nume: respectiv, primul certificat de nastere (cu numele parintilor naturali) si hotararea judecatoreasca care a incuviintat adoptia.
daca iti stii numele, data nasterii si localitatea in care te-ai nascut, respectiv Baia Mare, mai poti incerca si in arhiva maternitatii din localitate.

mult noroc!

dar inainte de a te apuca de treaba asta, esti foarte sigura de ce iti doresti?
Eugenia_
Postat pe 26 Octombrie 2012 16:51
Of, of of, imi pare rau pentru situatzia ta, dar dac parintii actuali iti dau atentie, nu cred ca are rost sa-ti cunosti mama naturala ca ai pupea fi dezamagita. Daca parintii adoptivi iti permit. Hey Wake Up. exista emisiuni de genul asta pe Kanal D , "Gaseste-mi familia "sau ori mai fi si altele dar eu de asta stiu. Deci ia numarul frumusel dupa net. Suna acolo si zile si lor cum ne-ai spus noua si va exista o speranta. Bafta!...poate e si in italia vreo emisiune de genul asta nu are cum sa nu fie daca nu incearca la "Gaseste-mi familia",pe Kanal D cum am scris anterior.
RonnaGarbo117309
Postat pe 31 Octombrie 2012 09:51
MIhaela, nu stiu cine ti-a spus ca dureaza un an, orice institutie publica trebuie sa-ti dea raspunsul in maximum 30 de zile.
Ai dreptul sa soliciti actele cu care ai fost inregistrata la starea civila.

Iti este atat de rau acolo in Italia? NU s-au purtat frumos cu tine parintii adoptivi? Ce-ti trebuie trecutul?
Daca mama ta te-a dat in urma cu 18 ani, acum crezi ca te vrea inapoi?
Caut-o daca esti curioasa dar nu-ti pune mari sperante!
adeline
Postat pe 7 Noiembrie 2012 19:13
eu ii inteleg curiozitatea.... pe de alta parte, in locul ei nu i-as spune cine sint. Probabil as avea grija sa ne "ciocnim" pe strada la un moment dat, asa, din intimplare... cit sa ii zimbesc o data si sa ma uit in ochii ei. Dar mai mult nu cred ca m-ar interesa sa stiu, la urma urmei faptele sint adevarul: nu motivele lor....
quasaria
Postat pe 8 Noiembrie 2012 08:41
Pentru cea care a deschis topicul : LA MULTI ANI ! de ziua numelui
Rotty
Postat pe 8 Noiembrie 2012 08:45
http://www.youtube.com/watch?v=xJb7YtXVo1I
Rotty
Postat pe 8 Noiembrie 2012 09:03
Ceau Mihaela!! Multi ani fericiti!!
Jojolin
Postat pe 10 Noiembrie 2012 09:40
Buna seara!Ai gasit ceva Mihaela???
Jojolin
Postat pe 11 Noiembrie 2012 19:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce parere aveti despre meniul vegetarian la sugari? 16 De la: Ciresica 25 Iunie 2010 05:14
calatoria cu minori in strainatate 53 De la: garbo248001 14 Septembrie 2015 17:57
Am ţncercat mama mea naturalŃ 17 De la: Niki_Roman_1 11 Noiembrie 2012 19:36
Mamica in Belgia Hasselt 1 De la: Laura_Gabriela_1 4 August 2012 23:33
verisoara mea dorme foarte putin 15 De la: garbo_397910 2 Aprilie 2014 13:21
Setari Cookie-uri