Casatoria intre homelesi

Sfnta Biserica Ortodox Romn i-a cerut imperativ presedintelui statului roman ca s interzic cstoriile ntre homelesi, dupa ce IPS Preafericitul Daniel a tinut sa infiereze acest trist obicei care a intervenit in cultura romaneasca, ca si in obiceiurile enoriasilor romani care si-au intors fata de la Dumnezeu, prin obisuita predica sa duminicala.
Astfel de mariaje sunt sunt mpotriva firii, a spus IPS Patriarhul Daniel. La noi, in dreapta traditie ortodoxa, se considera ca un cuplu format din homelesi nu poate intemeia un camin. i inca din Vechiul Testament sta scris ca Dumnezeu s-a maniat pe homelesi si le-a sters orasele de pe fata pamantului, cu case, cu palate, cu tot.

Pe de alta parte, oamenii de stiinta neortodocsi nu sunt de acord cu afirmatiile Patriarhului i spun ca acestea nu au nicio baza stiintifica.
Ei spun ca din punct de vedere stiintific, un cuplu de homelesi are aceleasi sanse ca un cuplu normal, dacs nu chiar mai multe, ca sa se aseze la casa lui. Vedeti voi, iubiti berbecuti si iubite oitze, acestia vin contra lucrarii Domnului si spun ca ar trebui lasati si sa adopte copiii, deoarece s-a dovedit ca homelesii sunt parinti foarte buni - de pilda, nu-si lasa niciodata copiii afara cu cheia de gat, lucru care-l maniaza foarte pe Domnul, asa cum a tinut sa ne aminteasca la predica de Lasata Secului Staretul manastirii noastre, neuitandu-i pe pacatosi si indemnandu-i sa isi improspateze biblioteca cu sfanta revista lunara a manastirii, invelita in piele de capra argasita.

Mai mult, Biserica Ortodoxa crede ca daca esti homeles te poti vindeca, insa pentru a scapa de aceasta boala trebuiesc facute sfestanii si citite pomelnice cu numele tuturor sfintilor care ne-au lasat puzderie de sfinte indreptari, pentru a sti cum sa te feresti de acestia, precum si pentru a sti sa ii recunosti pe strada.
Insa daca un homeles ti-a calcat pragul casei, urgent este necesar sa mergi in cat mai scurt timp la preotul paroh si sa ii comanzi iute o sfiintire a casei, iar tu si familia ta (mai putin femeia, despre care oricum se stie este unealta lui Sarsaila pe pamant) sa puneti mana si sa beti apa sfiintita, pastrata in altarul sfintei biserici timp de o saptamana, pentru ca sa va curatati de atingerea lucrurilor pe care este posibil ca acesta sa le fi pangarit.
Amin +++
daniil_pravoslavnic
Postat pe 13 Noiembrie 2011 22:51
deci vorbim despre homeless-i, parinte?:P
:))
eu_geminy
Postat pe 13 Noiembrie 2011 22:58
Intocmai, enoriasule, vorbim despre homelei.
daniil_pravoslavnic
Postat pe 14 Noiembrie 2011 08:55
daniil ... cum de mi-a scapat postarea asta stralucita ?
cri_cat
Postat pe 20 Martie 2012 00:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
papucei.ro 27 De la: si_totusi 30 Ianuarie 2010 19:42
Barbatii sunt curvari si rai,,si dupa casatorie o femeie devine la fel ca ei? nu-i asa? 38 De la: ingerasulluptator 30 Octombrie 2011 21:39
tineretul din ziua de azi 40 De la: hypeople 17 Februarie 2010 17:36
Cine imi poate recomanda o croitoreasa buna? 20 De la: garbo_465557 2 Iunie 2019 21:58
De ce oamenii ateisti care sunt pocaiti au ganduri rele si nu sunt statornici in gandirea lor?Dar si credinciosii care asculta de preoti sunt rai...Pt ca preotii ii invata pe oameni sa tolereze rautatea,adica sa fie toleranti cu oamenii rai si fac si ei l 128 De la: ingerasulluptator 17 Ianuarie 2012 23:58
Setari Cookie-uri