Elevii fac spondiloza de la ghiozdane!

Sunt foarte necajita din cauza copilului meu de 9 ani. Are spondioza cervicala. Am fost cu el la medici, analize, tratamente. Face crize foarte dese. Il doare coloana, capul, vomita si simte ca ii ia foc partea stanga a capului. Cand nu-l doare capul imi spune ca simte cum ii coboara durerea in picioare. Cand il dor picioarele nu poate sa mearga nici pana la baie. De unde s-a ales cu aceasta boala? Majoritatae medicilor mi-au spus ,,de la ghiozdanul prea greu,, Si sunt de acord pentru ca ...sincera si pe mine ma rupe asa este de greu este. Uneori intreb daca are pietre in el? Am intrebat medicul daca va avansa boala, va ajunge copilul la operatie?
garbo193607
Postat pe 11 Aprilie 2011 14:20
nu stiu eu prea multe anatomie dar din putinul care il stiu Nu pot sa cred ca un medic a afirmat ca e de la ghiozdan. Poate era un dentist nu un medic.
Spondiloza e cauza ta de depuneri de calciu la nivelul discurilor sau al articulatiilor.

Mai bine schimba doctorul (daca ai fost la vreunul!!!!)
Ciresica
Postat pe 13 Aprilie 2011 23:17
De la: Ciresica, la data 2011-04-13 23:17:14nu stiu eu prea multe anatomie dar din putinul care il stiu Nu pot sa cred ca un medic a afirmat ca e de la ghiozdan. Poate era un dentist nu un medic.
Spondiloza e cauza ta de depuneri de calciu la nivelul discurilor sau al articulatiilor.

Mai bine schimba doctorul (daca ai fost la vreunul!!!!)


ciresico,ia zi si mie,daca se poate face spondiloza asa dintr-o data
eu am degenerare de disc gradul 2(spondiloza) si o scolioza nasoala...si dr. m-a intrebat de la ce am facut-o...

de parca eu stiu,dar ,a adaugat ca asa ceva as putea avea(la spondiloza se referea) numai in urma unui accident de masina...mai ales la 26 de ani(atat aveam pe-atunci ).accidente n-am avut,ci am facut o caruta de sport...
si-amu' ma-ntreb,de la ce mama naibii am facut-o atat de urat?
te-am pupat
namyi
Postat pe 13 Aprilie 2011 23:29
am o solutie, daca sunteti din capitala, pentru cifoze, lordoze, scolioze...interesati? contactati-ma...sunt destul de serios si nu e o gluma...se pot recupera astfel de afectiuni, si hernii si fel si fel de astfel de probleme la nivelul coloanei vertebrale...sanatate multa!
un_maseur
Postat pe 14 Aprilie 2011 10:31
pe mine nu ma mai trateaza nici toata canada...!!!
dar good try...very reliable!!!
namyi
Postat pe 14 Aprilie 2011 14:41
poate dr. a vrut sa spuna SCOLIOZA nu SPONDILOZA,asta se poate face de la caratul ghiozdanului sau a unei genti grele pe un singur umar
garbo197910
Postat pe 15 Aprilie 2011 23:13
910, mai conteaza?
Doamne iarta-ma!
dor72
Postat pe 15 Aprilie 2011 23:14
E SCOLIOZA !!Stiu ptr ca si fiica mea a avut! Si a fost in 2006 operata de dr prof. Jianu Mihai la Gr. Alexandrescu,a avut 2 ani,2 tije si 10 implanturi.In 2008 o noua operatie..i le-a scos.Acum ,multumita acestui chirurg minunat,o mana sigura,fiica mea e casatorita,dreapta co;oana,si v-a putea sa faca si copii,si chir sa-i nasca natural!!Dar..scolioza NU SE FACE de la ghiozdanul in spate..mii de copii duc in spate aceste supra-grele ghiozdane..dar NU TOTI fac scolioza!!Ce stiu eu de la d-ul prof. e ca scolioza e ereditara,ca o ruda de-a fam. din lant mai indrpartat-bunic{a} strabunic{a} a avut scolioza si a transmis-o ,involuntar la a nu se stie cata generatie dupa..depinde de cat de grava a fost si la aceasta ruda...!Cert este ca se v-a transmite in continuare mai departe ,mai tarziu!Nu copiilor,ci nepotilor,stranepotilor!Apare odata cu dezvoltareahormonilor!Si orice ai face:gimnastica,calciu ..eu numai icoana facatoare de minuni nu am folosit..tot la bisturiu ajungi!Daca nu taraganam cu tot felul de leacurl+gimnastica;alte si alte tratamente+gimnastica..si o operam de la inceput decand am descoperit scolioza..era mai usor..nu avea gr. ce curbura mai mare..Eu te sfatuiesc sa-l cauti la Spitalul Gr. Alexandrescu pe d-ul prof. JIANU MIHAI-specialist in scolioze,cu peste 700-800 de operatii la activ,cu reusite 95% asta ptr ca 5% din cazuri s-au dus prea tarziu..Sunt patita,stiu bine aceste lururi,dar cu incredere si optimism,se rezolva,dar actioneaza acum..nu mai amana..se agraveaza din ce in ce mai mult!Si o scolioza nu se indreapta decat cu bisturiul,cine iti spune altfel te amageste si te face sa amani inevitabilul!!Sfat sincer si nu ti-am ceryut olata!Sanatate copiluli tau!!
elisabeta_boia
Postat pe 16 Aprilie 2011 09:29
Si fetita mea a facut la 9 ani si.....tot de la ghiozdanul greu...prea greu pt niste copii mici si slabi !!!!

Trebuie ridicata aceasta problema grava a invatamantului in Romania!!!!

De ce nu luam metoda americanilor de a face dulapuri pt carti in scoala ?

Scolioza este si stramba coloana si da dureri de spate . Degeaba spun unii ca nu de la ghiozdan pt ca fetita mea a declansat boala cand a primit cartile pt urmatorul an scolar si ereau prea multe, grele , si in acea zi au inceput durerile..
Acum face gimnastica medicala
lorelei1962
Postat pe 30 Aprilie 2011 11:56
Despre spondiloza nu stiu prea multe, insa, pot sa va spun ca am si eu scolioza si lordoza si am facut mult timp gimnastica medicala. Mi s-a indreptat foarte mult coloana dar nu complet. In perioada cat se face gimnastica durerile se amelioreaza si chiar dispar. Cel putin, mie asa mi s-a intamplat.
Cauzele care mi s-au spus mie, au fost in primul rand ghiozdanul sau geanta de scoala pe care am purtat-o pe un singur umar si in al doilea rand pozitia incorecta a spatelui in momentul in care stateam la birou.
Acum am o fetita in clasa I si incerc sa o invat sa nu repete greselile mele ca sa nu i se strambe si ei coloana.
Dar, asa cum au scris si alte mamici sunt extrem de revoltata pe tonele de carti si caiete pe care trebuie sa le care si sincer sunt furioasa pe faptul ca copiii nu mai au timp sa se bucure de copilaria lor, numai teme, teme teme.
M-as bucura sa aud parerile celor care au copii de scoala. Nu credeti ca este mult prea mult? Cu totii recunoastem ca trebuie sa fie pregatiti, dar totusi, noi am avut o copilarie de care ne amintim cu drag. Ei nu au.
Dissi
Postat pe 13 Mai 2011 14:46
nu confuzionati scolioza cu spondiloza!

Si Lorelai, copiii mei (care merg la scoala in America) au niste ghiozdane pe care eu cu greu le ridic de la pamint. si merg la scoala cu ghizdanul/gemantan in spate calare pe bicicleta. Sunt drepti si sanatosi.
Cine are predispozitie la scolioza poate sa mearga toata viata cu o foaie de hirtie in mina ca tot coloana strimba vor avea la un moment dat.
Gimnastica si interventia chirurgicala sunt singurele optiuni.
Ciresica
Postat pe 13 Mai 2011 22:58
eventual sportul de performanta,eu asa m-am indreptat,si sunt ca bradu' acu'...

tulai Doamne! ce mica si rahitica eram..
a! imi ziceau ca am si cifoza,bre....
iasomia
Postat pe 13 Mai 2011 23:02
ati putea sa imi spuneti mai multe despre recuperarea medicala dupa operatia de scolioza?
multumesc
garbo208689
Postat pe 10 Iunie 2011 12:17
in situatia asta, prefer sa imi trimit copilu'cu un caiet universal la scoala, important e in fond ce are in cap, nu ce are in desaga....
Si da, sint perfect de acord ca au copilarie sa se bucure de ea. Nu sa care maculatura in spinare. Ca nu ii crestem sa devina animale de povara.
quasaria
Postat pe 10 Iunie 2011 14:32
De la: quasaria, la data 2011-06-10 14:32:12in situatia asta, prefer sa imi trimit copilu'cu un caiet universal la scoala, important e in fond ce are in cap, nu ce are in desaga....
Si da, sint perfect de acord ca au copilarie sa se bucure de ea. Nu sa care maculatura in spinare. Ca nu ii crestem sa devina animale de povara. [/quot
Ai perfecta dreptate. Si eu sunt foarte suparata din cauza ghiozdanului prea greu. Chiar nu inteleg...de fapt...traim in frumoasa tara. Oare fiica domnului ministru toat asa ghiozdan greu are in Franta, in clasa 2-a ? La noi nu este invatamantul bun pentru fiica domnului ministru?
garbo193607
Postat pe 10 Iunie 2011 17:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Buna 5 De la: garbo_422205 11 Mai 2016 21:56
MA SIMT SINGURA.- MI-AS DORI UN SFAT DIN PARTEA DVS. 76 De la: Iulia_Pop_1 13 Iulie 2013 01:13
Va rog sa ma ajuta-ti 4 De la: alex2007 25 Martie 2010 10:29
Cum sa fac sa fie totul in regula?! 49 De la: office_salinasusesi_ro 16 Septembrie 2010 00:24
clipa fericita 1 De la: allexanndrra 14 Iunie 2009 07:20
Setari Cookie-uri