Malabsorbtie

Buna ziua.
Sunt o mamica din Suceava si de curand am intrat in randul vostru, al parintilor cu copii celiaci. Fetita mea are 1 an si 6 luni. Inca nu stiu sigur daca are aceasta boala deoarece pe iesirea de la spitalul Sfanta Maria din Iasi scrie sindrom de malabsorbtie si Hipotrofie staturo-ponderala. Oare ce inseamna, ca medicul din Iasi domnul profesor Burlea nu ne-a dat foarte multe detalii. Doar regim glutenopriv, Kreon, Fier si sa revin la control peste 2 luni. Va rog foarte mult daca ma poate ajuta si pe mine cineva. depistarea nu s-a facut prin biopsie deoarece e prea mica si nu cred ca ar sta. Spun asta deoarece a trebuit sa stea vreo 3 zile in perfuzii si la inceput in prima zi nu a stat decat sedata. Si de anestezie generala imi este frica. Nu stiu ce sa mai fac. Sunt nervoasa si disperata. Nu stiu ce sa ii mai dau de mancare deoarece e foarte mofturoasa si pretentioasa la mancare. Nici nu mananca foarte mult si daca nu ii place nici atat scuipa tot. Am dat si eu o comanda la Bacau dar acolo nu au decat paine si dulciuri. Ce as putea sa ii mai dau de mancare?? Ce le dati voi copiilor. As vrea foarte mult sa schimbam impresii si pareri cu mame aflate in situatia mea. fetita mea are foarte mari dureri de burtica. Se tine mereu cu mana de burtica si duce orice obiect in acea zona apasand pe ea. Chiar si mana mea o apasa pe burtica ei. problema fetitei mele a aparut in jurul varstei de 1 an. Pana atunci ea racea foarte des si medicul meu de familie imi recomanda mereu antibiotice dar fara sa ma indrume sa ii dau biotix. Apoi au inceput durerile de burtica si le-am pus pe seama luarii antibioticelor fara o protectie. Dar ele au continuat, a inceput sa faca si diaree cu toate ca ea pana atunci era constipata. Medicii de la Suceava au spus ca are Enterocolita. Am urmat regim pe baza de lapte fara lactoza orez fiert si piure de morcovi etc. Scaunul s-a normalizat dar durerile de burtica nu. Am facut ecografe, analize si nimic i-a iasit ca ar fi alergica medicul alergolog a spus ca e predispusa la a face astm. Am continuat cu vizite pe la toti medicii din Suceava; Spanu, Longher si Ignatescu dar degeaba nimeni nu le dadea de capat acelor dureri de burtica. Pana am fost la recomandarea medicului de familie la Iasi la domnul profesor Burlea. Dumnealui mi-a recomandat sa ne internam o saptamana pentru investigatii si la prima impresie a spus ca are reflux. Am uitat sa mentionez ca a inceput si sa vomite. La analize a iesit prezenta amidonului. Acum nu stiu ce sa mai fac cu ea. Dureri de burta tot are cu toate ca de o saptamana tinem regim. Poate nu e bun regimul? Nu stiu nici ce sa ii mai dau. Orezul nu ii place. Ce ma sfatuiti?? Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Va multumesc si scuzati greselile nu prea ma lasa cea mica sa stau la calc. Elena din Suceava. Adresa mea de mess elly_sv@yahoo.com. Numai bine tuturor
elly_sv
Postat pe 16 Martie 2011 19:14
Draga Elena , nu stiu ce sa te sfatuiesc in legatura cu boala fetitei tale dar pot sa-ti spun ca stiu ce inseamna sa fii neputincios in fata bolii, si de asemenea stiu cum e sa-ti vezi copilul bolnav si sa nu stii ce sa-i mai faci sa fie bine si sa nu mai sufere .Draga mea, fii tare , nu abandona nici o secunda lupta , sa te informezi cat mi mult pt ca astfel ai sa-ti ajuti copilasul . I-ti doresc ca D-zeu sa-ti scoata in cale un medic bun care sa-ti ajute fetita ! Poate ar fi bine sa consulti si un homeopat cu experienta , cine stie poate ca rezolvarea e acolo. Te pup ! Mult succes si sanatate!
garbo_Nico
Postat pe 18 Martie 2011 10:03
Stimata Doamna si eu am patit cu baietelul meu cam la fel si l-am internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti unde va recomand sa ajungeti sunt cei mai profesionisti .
Cu baiatul meu s-a intmplat acum 13 ani si iau facut biopsie la varsta de 9 luni . Este adevarat ca nu seamana nici un caz unul cu vellalt dar la noi la Tulcea nu au stiut medici ce sa ii faca si asa ca am ajuns la Bucuresti , ceea ce va recomand si dumneavoastra .
Multa sanatate fetitei si dumneavoastra putere de a lupta pentru copilul dumneavoastra .
Apropo la spital la bucuresti nu m-a costat nimic nu a trebuit sa dau spaga sau ceva de genul asta .
mihaiionascu
Postat pe 18 Martie 2011 10:24
stimata doamna,

te sfatuiesc sa NU MAI INTARZII SI SA MERGI LA BUCURESTI, LA SPIALUL "GRIGORE ALEXANDRESCU", spital special de copii si unde poti sa rezolvi problema copilullui.
nu mai intarzia cu copilul
DU-TE URGENT.
sanatate
garbo179928
Postat pe 18 Martie 2011 13:34
Nicolae N. Miu
Medic primar - Pediatrie
Medic specialist - Gastroenterologie
Medic specialist - Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice>

Specializarea: Gastroenterologie
Competente: - Competente: Endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica


Loc de munca:

Cabinete asociate Prof. Dr. Miu Nicolae si Dr. Miu Aurora - " Ofta-ped "
Adresa: Strada Porumbeilor nr. 41 ,
Cluj-Napoca, judetul Cluj
Telefon: -

Spitalul Clinic de Copii
Adresa: Strada Motilor nr. 68 ,
Cluj-Napoca, judetul Cluj
Telefon: 597706 / 592815 Fax: 599463

U.M.F. "Iuliu Hateganu"
Adresa: Strada Emil Isac nr. 13 ,
Cluj-Napoca, judetul Cluj
Telefon: 597256


Draga Elena,
Am citit mesajul tau si, chiar daca nu sunt mama, am inteles disperarea ta in gasi solutii pentru a alina durerea micutei tale, cu atat mai mult cu cat, din 2008, ma confrunt cu acest diagnostic de "boala celiaca", dupa ce ani de zile am investigat la Iasi, la Institutul de Gastroenterologie, schimband 4 medici si afectiunea a cam facut ravagii pe tot tractul digestiv.
De curand am aflat de dr. MIU de la Cluj, specialist in pediatrie si mai ales de povestea unei familii din Pascani, a carei fetita fusese diagnostica de acelasi medic Burlea cu sindrom de malabsorbtie si dupa ani de chin cu regim alimentar, a facut investigatii complete si complexe la Cluj, diagnosticul fiind diferit.
Ti-am trecut datele gasite pe net despre acest medic, incearca sa iei legatura cu el si sa vezi cum te poate ajuta.
Si spitalul de copii din Bucuresti recomandat de cei de pe forum are specialisti buni, am discutat la un moment dat si eu cu un medic de acolo.
In concluzie, roaga-te la Dumnezeu sa te lumineze pe calea cea buna, inceraca cele doua variante- telefonic, discutand- si alege solutia cea mai buna pentru copilul tau, alta decat Iasul si o spun cu tristete desi locuiesc aici dar am fost foarte dezamagita de modul in care am fost tratata ca pacient si ca om.
Numai bine iti doresc!
garbo170756
Postat pe 20 Martie 2011 16:29
un medic hemeopat este ft indicat...
garbo160389
Postat pe 24 Martie 2011 16:37
Sunt mama si iti inteleg perfect durerea prin care treci .....nu mai sta pe ganduri consulta si alti specialisti , din pacate de cele mai multe ori diagnosticele puse aiurea au efecte dezastruoase...Iti doresc multa putere si Domnul Sa Va Ajute ...multa multa sanatate!
cory_emy
Postat pe 29 Martie 2011 18:39
va bateti joc?alerta e o reclama!
garbo195601
Postat pe 30 Martie 2011 17:19
va bateti joc?alerta e o reclama!
garbo195601
Postat pe 30 Martie 2011 17:19
[quote name='garbo160389' date='2011-03-24 16:37:42']un medic hemeopat este ft indicat...[/quote]
Homeopatia nu functioneaza. Mai bine mergi la un medic adevarat.
garbo_409166
Postat pe 22 Februarie 2018 09:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
camera copilului 1 De la: tannia81 2 Februarie 2010 15:16
vreau job bona Constanta 8 De la: garbo164563 5 August 2010 14:43
Salina artificiala 1 De la: salina_sag 24 Februarie 2010 08:51
copilul la doi ani 7 De la: garbo_Nico 6 Septembrie 2010 15:19
Animalele de companie 15 De la: garbo184616 30 Ianuarie 2011 16:10
Setari Cookie-uri