Muzeul Deseurilor- deshis de pe 23 noimebrie la Afi Palace

Ieri, pe 23 noimebrie, in prezenta Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a avut loc inaugurarea primului Muzeu al Deseurilor din Europa. Localizat in Afi Palace Cotroceni, muzeul expune cele mai uzuale 13 categorii de deseuri urbane si fluxul de gestiune al acestora. In cadrul muzeului sunt prezentate de la deseurile cele mai des intalnite, cum sunt cele provenite din ambalaje de hartie si carton, plastic, metal si sticla, la DEEE si deseuri provenite din surse de lumina arse si baterii. De asemenea, vizitatorii pot vedea si care sunt deseurile biodegradabile dar si cele periculoase, ce presupune co-incinerare sau care sunt serviciile de colectare selectiva si se pot informa cu privire la ciclul de reciclare a fiecarui tip de resursa si mai ales cat de importanta este colectarea selectiva.

Printre atractiile Muzeului Deseurilor se regasesc: zona de colectare selectiva a ambalajelor, zona de colectare selectiva a DEEE-urilor ( inclusiv surse de lumina arse si baterii), zona speciala de curs pentru elevii claselor I VIII, zona de prezentare a portalului. Au fos prezenti si elevi care au fost incurajati de mai vecehea noastra cunostinta, Dl. Ministru Borbely sa adopte un comportament responsabil si sa acorde o mare importanta reciclarii. Ministrul a petrecut ceva timp alturi de noi si micuti, facand poze si raspunzand toate intrebarile audientei.

Fireste ca noi sustinem acest evenimente si indrumam mereu catre educarea publicului de toate varstele, dar mai ales a celor mici in a adopta un comportament responsabil fata de mediul care ne inconjoara. Invitam cadrele didactice, dar si parintii si bunici sa aduca copiii la Muzeul Deseurilor, pentru ca o conduita responsabila este usor de format la o varsta frageda, iar micutii vor afla despre importanta reciclarii si a reutilizarii resurselor inca din primii ani.

In plus de asta, Muzeul e la Mall, un loc in care se stie ca romanii isi petrec mare parte din timpul liber. Asa ca dragi parinti, cand mergeti la cumparaturi prin Afi, alocati si cateva momente pt acest Muzeu al Deseurilor.
OmuletiiVerzi
Postat pe 24 Noiembrie 2010 10:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
21 decembrie 2012 23 De la: iulius_cezar 2 Ianuarie 2010 00:29
Înțelepciunea Shamanică cu Alexander Northern Deer la EzotericFest Timișoara 3-6 Nov 2016 1 De la: Marcel_D 13 Octombrie 2016 00:20
DIAGNOSTIC SI EVALUARE CLINICA: 28-30 SEPT. 2012 1 De la: barboneli 6 Iulie 2012 12:57
Wild City Party 1 De la: lemmonade 29 Septembrie 2011 12:04
Colectia de palarii din epoca, la Fotocabinet 3 De la: ileana_damian 23 Februarie 2011 17:55
Setari Cookie-uri