Muzeul Deseurilor- deshis de pe 23 noimebrie la Afi Palace

Ieri, pe 23 noimebrie, in prezenta Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, a avut loc inaugurarea primului Muzeu al Deseurilor din Europa. Localizat in Afi Palace Cotroceni, muzeul expune cele mai uzuale 13 categorii de deseuri urbane si fluxul de gestiune al acestora. In cadrul muzeului sunt prezentate de la deseurile cele mai des intalnite, cum sunt cele provenite din ambalaje de hartie si carton, plastic, metal si sticla, la DEEE si deseuri provenite din surse de lumina arse si baterii. De asemenea, vizitatorii pot vedea si care sunt deseurile biodegradabile dar si cele periculoase, ce presupune co-incinerare sau care sunt serviciile de colectare selectiva si se pot informa cu privire la ciclul de reciclare a fiecarui tip de resursa si mai ales cat de importanta este colectarea selectiva.

Printre atractiile Muzeului Deseurilor se regasesc: zona de colectare selectiva a ambalajelor, zona de colectare selectiva a DEEE-urilor ( inclusiv surse de lumina arse si baterii), zona speciala de curs pentru elevii claselor I VIII, zona de prezentare a portalului. Au fos prezenti si elevi care au fost incurajati de mai vecehea noastra cunostinta, Dl. Ministru Borbely sa adopte un comportament responsabil si sa acorde o mare importanta reciclarii. Ministrul a petrecut ceva timp alturi de noi si micuti, facand poze si raspunzand toate intrebarile audientei.

Fireste ca noi sustinem acest evenimente si indrumam mereu catre educarea publicului de toate varstele, dar mai ales a celor mici in a adopta un comportament responsabil fata de mediul care ne inconjoara. Invitam cadrele didactice, dar si parintii si bunici sa aduca copiii la Muzeul Deseurilor, pentru ca o conduita responsabila este usor de format la o varsta frageda, iar micutii vor afla despre importanta reciclarii si a reutilizarii resurselor inca din primii ani.

In plus de asta, Muzeul e la Mall, un loc in care se stie ca romanii isi petrec mare parte din timpul liber. Asa ca dragi parinti, cand mergeti la cumparaturi prin Afi, alocati si cateva momente pt acest Muzeu al Deseurilor.
OmuletiiVerzi
Postat pe 24 Noiembrie 2010 10:19

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
guvern mic8De la: karmenrosa 10 Octombrie 2009 12:27
EVALUAREA PERSONALULUI SI A PERFORMANTELOR: 14-16 DEC. 1De la: CLINICAAQUAMARIN 4 Octombrie 2012 10:53
scandalul datelor private interceptate de google se extinde!54De la: garbo177765 13 Decembrie 2010 11:08
1 decembrie-Romania isi serbeaza disperarea,foamea,saracia....!!!86De la: xenaluptatoareainimoasa 7 Decembrie 2010 23:32
HRISTOS SAU CRISTOS A INVIAT DRAGII MEI "VECINI" GARBO2De la: namyi 24 Aprilie 2011 03:03
Setari Cookie-uri