ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Rinichi cu dublu pielon

Voteaza
*****Scor: 2 din 2 voturi
 

este cumva vreun utilizator al acestui forum, urolog, nefrolog, medic specialist in sarcini macar daca nu? ma intereseaza ce inseamna rinichi cu dublu pielon si ce semnificatie are mai ales in contextul unei sarcini. cum poate afecta sarcina.
(in paralel, ma intereseaza ce impact are dublul pielon asupra organismului meu, indiferent de sdarcina)

multumesc mult.
  citeaza   raspunde

nimeni?????????
  citeaza   raspunde

din cate am citit de pe internet parese ca dublu pielon pare a fi un chist...in cazul tau chist pe rinichi...mai multe nu iti pot spune
  citeaza   raspunde

pai si unde ai gasit asta?ca eu nu am gasit nimic...

  citeaza   raspunde

oricum poza de la ecografie (a rinichiului) arata ca si cum ar fi strangulat rinichiul, deci nu ca un chist, ci ca si cum in loc de o boaba mare de fasole sunt 2 mici lipte, cam asa...
  citeaza   raspunde

pe google am cautat..
  citeaza   raspunde

pe google am cautat si eu ..si nimic, ba chiar am gasit un forum unde cineva era frustrat ca si el cautase si nu gasise nimic pe internet
  citeaza   raspunde

forum.romedic.ro/prod/rinichi_duplicitate_pielocaliceala_0332.html
  citeaza   raspunde

Fetitei mele de 2 ani i s-a descoperit aceasta malformatie dupa ce a facut infectii urinare repetate. A fost operata , extirpandu-i-se jumatatea superioara a rinichiului. Acum e bine, au trecut 4 luni de la operatie si zici ca nu are nimic!
  citeaza   raspunde

Buna , sunt poseoare unui rinichi cu dublu pielon, adica cu doua canale de scurgere, intre care se formeaza un golfulet in care se acumuleaza urina si cum nu sunt o consumatoare de lichide, nici macar 1 l pe zi, sunt predispusa la infectii urinare mai mereu.Cand consum lichide, urinez des si cu presiune, acel golfulet se goleste si totul ok. am nascut si asta nu a influentat cu nimic, totul e ok si spre bucuria mea, copilul bea lichide cat si pentru min. Sanatate multa!
  citeaza   raspunde

buna! Am 33 ani si in urma cu 4 ani, cand eram insarcinata, mi s-a descoperit aceasta malformatie (mie, nu copilului). Pe minie nu m-a afectat in niciun fel; medicul mi-a explicat k acest rinichi, e format din 2 rinichi uniti, practic, formarea lui a pornit din 2 puncte, s-au dezvoltat pana s-au unit, dar ca functioneaza k si unul singur. Singura diferenta este k are dimensiune mai mare decat celelalt rinichi kr e normal. Eu beau f multa apa (imi este mereu sete), si poate k din acest motiv urinez si des, dar atat. Candva, medicul ginecolog mi-a spus k am vezica urinara putin mai mica decat media si de aici sunt urinarile frecvente.
Nu stiu cat te-a ajutat raspunsul meu, eu te sfatuiesc sa nu te panichezi, cere sfatul unui medic pt a fi linistita (stiu cat de repede te alarmezi cd esti gravida) si iti doresc sanatate, sarcina usoara si nastere usoara! Numai bine tie si bebelusului!
  citeaza   raspunde

multumesc frumos pentru raspunsuri. eu in afara de o ecografie care a aratat rinchiul asta, nu pot face nimic pt ca sunt deja gravida (deci urografia pica), dar am deja un copilas cu malformatii urinare care in final au fost puse pe seama acestui rinichi al meu. om vedea, poate totusi al doilea copilas va fi bine . mi s-a spus ca daca e fetita nu poate avea aceeasi malformatie ca si baietelul (ceea ce e minunat, credem ca va fi fetita. totusi.. asta nu inseamna ca se exclud alte variante de malformatii. vedem ce o vrea cel de sus...)
  citeaza   raspunde

si da, cititele dese pe care le faceam in copilarie se pare ca tot din cauza acestui rinichi erau...
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: