fictiune, si totusi....



John avea in spatele curtii un castron de cincisprezece tone, indreptat spre cer. Din el iesea un singur cablu, ce trecea fara multe ocolisuri peste atelier si intra cuminte in camera de cercetari, acolo unde se termina intr-o cutie nu mai mare decat una de pantofi. Acea cutie avea un difuzor, un decodor si un reglator de frecventa. Atat. De jur imprejur stateau mormane de schite, harti facute numai din puncte si alte ciudatenii care ii displaceau cumplit Sarei. De cand cu acea cutie blestemata, ea nu mai stia ce loc ocupa in viata lui John. Oricum, primul in niciun caz. Primul era cerul...

I-au trebuit nouazeci si trei de zile sa gaseasca un semnal care, spunea el, reprezenta o stea pe care nici cel mai performant telescop optic nu o putea repera in veci, din pricina prafului stelar. Au trecut alte patruzeci de zile si, pe nepusa masa, al doilea semnal s-a ivit intr-o seara ploioasa de mai. Atunci, a sarutat cutia de bucurie. A iesit descult in ploaie si, chiar daca norii grei nu-i aratau niciun punct galben, a realizat ca uriasul castron este pentru el o minune. Nu trebuia sa vada nimic si totusi vedea stea dupa stea, pe calea undelor electromagnetice. In iarna aceluiasi an, John a bagat de seama ca Sara plecase si facuse asta cam de multisor. Biletul lasat pe masuta cu trei picioare sprijinea praful nesters de saptamani intregi si tinea pe el urmatoarele cuvinte: "Scumpul meu John, De cand ai conectat fieratania aia pentru care ne radeau toti vecinii si Andersen seniorul chiar a inaltat gardul cu inca doi metri, de cand ai pus in functiune nenorocita aia de cutie gri care boceste zilnic alte si alte sunete, eu nu am mai existat. Ce ai descoperit atat de extraordinar incat ai renuntat la orice altceva? Da, sunt miliarde de stele pe cer. Conteaza daca vezi tu inca una? John, toata atentia ta s-a indreptat asupra cutiei. Nu ma mai simt sotia ta, nici macar femeie. Stiu ca orice discutie sau cearta nu ar putea sa te desparta de punctele tale pe care nu dau nici doi bani. Asa ca am decis sa plec si stiu ca nici asta nu te mai intereseaza. Ai grija de cutie...Sara."

Citind randurile, John nu a schitat nici macar un gest de amaraciune. De lacrimi nici nu mai incape vorba. Si le pastra pentru undele magice care ii aratau o noua stea. Anii treceau atat de repede in camaruta cu hartii si pe o tabla stateau la loc de cinste noile stele, fiecare cu numele sau...Omul isi iubea sotia insa ea era una singura si el avea nevoie de mai mult. Ea nu era mai multi oameni, ea nu tinea loc de pasiuni, ea era doar ea. Pentru ca stransese deja vreo douazeci de ani ca inginer in radiotransmisii, nu i-a fost greu sa puna la punct toata smecheria din spatele curtii. Incet incet, stelele i-au adus ceea ce nu avea. Asa e omul, cand ii lipsesc anumite lucruri intr-o parte, incearca sa le compenseze din alta parte...

Cand zapada unui ianuarie nesuferit ii acoperise casa aproape in intregime, lui John nu-i venea sa credea ca fieratania cu fir nu mai transmitea nimic. Il dureau toate cele si nu-i era cu putinta sa mai repare ceva. A iesit usor usor din magia undelor fermecate si a realizat, la fel de usor, in acel ianuarie morocanos si din cale-afara de inzapezit, ca nu prea mai avea cu ce sa-si omoare timpul. Prin casa, sub praful de doua degete, inca mai zarea fotografii cu Sara. Rationalul lui pana atunci acaparat de stele a inceput sa paleasca in fata unei parti sentimentale care aproape l-a doborat la pamant. Dumnezeule, sotia lui nu mai era acolo...Cum dracu' s-a intamplat una ca asta? Zilele deveneau tot mai grele, zapada parca il apasa direct, cu o presiune insuportabila. Unde e Sara?

In camera din capatul holului aproape gol, o lumina strabatea si se reflecta difuz intr-un tablou vechi. John s-a dus sa vada ce e acolo. In colt, pe un pat lat de jumatate de metru, Sara dormea cu ochelarii pe ochi si o carte deschisa pe piept. Nu plecase niciodata, chiar daca a intentionat sa faca asta. Nu avusese puterea sa faca asta. Pe John nici macar nu l-a interesat si au trait fara sa se intersecteze atata amar de vreme. A ramas nemiscat in pragul usii si nu a trezit-o, chiar daca isi dorea asta mai mult decat oricand. Era timp acum, stia ca avea inca timp sa indrepte lucrurile, dar de maine...

Cand te scufunzi prea mult intr-o pasiune, se prea poate sa pierzi tot ce ai mai bun. John este, ce-i drept, un caz fericit, daca putem sa-l numim asa. L-a ajutat iarna. Altii, nu au acelasi noroc...
pinicuta
Postat pe 24 Aprilie 2010 19:43
Un profesor de filosofie sttea n faa clasei avnd pe catedr cteva lucruri
Cnd ora a nceput, fr s spun un cuvnt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a ntrebat pe studenti dac borcanul este plin si acestia au convenit c era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat n borcan, scuturndu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a ntrebat din nou pe studeni dac borcanul era plin, iar acestia au fost de acord c era.
Profesorul a luat dup aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat n borcan.Firesc,nisipul a umplut de tot borcanul. I-a ntrebat din nou pe studeni cum sttea treaba iar acestia au rspuns n cor "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedr dou ceti cu cafea pe care le-a turnat n borcan umplndu-l de aceast dat definitiv. Studentii au rs.
"Acum (a spus profesorul dup ce hohotele s-au domolit), a dori s nelegei c acest borcan reprezint viaa voastr.
Mingile de golf reprezint lucrurile importante pentru voi: familia,copiii, sntatea, prietenii si pasiunile voastre, i c dac totul ar fi pierdut n afar de acestea, viaa voastr ar fi tot plin.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaz pentru voi:serviciul,casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mrunte.
Dac veti ncepe cu nisipul ( a continuat el), nu vei mai avea unde s punei mingile de golf i pietricelele.
La fel i n via, dac i irosesti tot timpul i energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodat timp pentru lucrurile importante pentru tine.
Ai, n primul rnd grij de mingile de golf, ele conteaz cu adevrat.

Stabileste-i prioritile,restul e doar NISIP."
Unul dintre studeni a ridicat mna interesndu-se ce reprezentau cele dou cni de cafea.
Profesorul ia raspuns zmbit: "M bucur c ntrebi asta. Ele vor doar s arate
c, orict de plin ar prea viaa ta, e loc ntotdeauna pentru dou cni de cafea, mpreun cu un prieten."
yyoana_62
Postat pe 3 Mai 2010 10:32






-------------------------
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Mai 2010 16:29
SALINA SUSESI se afla in Timisoara, pe strada Motilor nr. 6 (intre P-ta
Sinaia si P-ta Maria)
TEL: 0725 217 077
office@salinasusesi.ro
www.salinasusesi.ro

Salina SUSESI din P-ta Maria (str. Motilor nr. 6) e cea mai moderna
din tara. E realizata in parteneriat cu concernul german KoenigsSalz, care
a mai construit saline in Germania, Austria, Italia si Spania ( Therme
Erding, Thermenhotel Bad Fussing, Therme Loipersdorf, Therme Bad Ischl,
Kinderhotel Serfaus etc etc). Salina SUSESI este o investitie realizata la
standarde germane, dupa un proiect german, principiul de functionare fiind
acelasi cu salinele europene enumerate mai sus.
Peretii si podeaua salinei sant realizati din sare naturala de la
salina Praid si din Muntii Himalaya.
O sedinta de terapie dureaza 50 minute. Pretul unei sedinte de terapie este 10 RON de persoana, iar pretul unui abonament de 12 sedinte de terapie este 100 RON (la 10 sedinte primesti gratuit 2 sedinte)
Este indicata repetarea terapiei de 12 sedinte dupa un
interval de circa 3-4 luni.

ORAR Luni-Sambata 10.00-20.00
Duminica doar cu
programare
Tel. 0725 217 077 (pt informatii si programari)
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Mai 2010 16:29
salina, asta e fictiune?
pinicuta
Postat pe 4 Mai 2010 16:56
Nu e fictiune, e realitate. Dar decorul din interiorul salinei, atmosfera, jocul de lumini, par desprinse dintr-un film science-fiction. Deci, un pic de fictiune, cu un pic de toleranta, gasim.....
O seara placuta.




-----------------------------
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Mai 2010 23:15
salina
aly_fab
Postat pe 4 Mai 2010 23:17











------------------------
office_salinasusesi_ro
Postat pe 6 Mai 2010 07:39
Nu mai supoooort!!! Peste tot e reclama la salina asta!!!
Nu se poate termin odata??!!!
Noemmytza
Postat pe 6 Mai 2010 17:00
Ne pare rau ca incercarea noastra de promovare a salinoterapiei in Romania va cauzeaza neplaceri. Parerea noastra este ca viata e plina de momente si lucruri mult mai neplacute decat un mesaj de promovare ca al nostru, si daca le suportati pe acestea, speram ca, cu un pic de toleranta, puteti sa suportati si mesajul nostru. Simplul fapt ca ati aflat de existenta salinelor artificiale in Romania e un lucru pozitiv, si daca in orasul d-voastra (sau in apropiere) exista vreo salina (naturala sau artificiala) va recomandam sa o frecventati. Pe langa ameliorarea sau tratarea diferitelor afectiuni respiratorii si dermatologice, pe langa intarirea imunitatii (mai ales la copii), salinoterapia mareste si rezistenta organismului la stress. Dupa ce veti efectua o terapie la salina ne veti multumi si veti fi mult mai linistita. In speranta ca ne-am facut intelesi, va uram o zi buna si linistita!
office_salinasusesi_ro
Postat pe 4 Iunie 2010 15:49
Salina Iarta
alinakatt
Postat pe 4 Iunie 2010 15:52
salina draga unde ai umblat pana acu' imi era dor de tine

pt noemmytza
salina este o chestie super buna pt toata lumea
tusi_Oli
Postat pe 4 Iunie 2010 15:54
m-am mirat ca am vazut atatea topicuri deschise la mesaje noi...apoi am realizat ca a revenit salina din concediu. Chiar ma gandeam unde ai disparut.....
bau
Postat pe 4 Iunie 2010 23:28
cred ca s-a tratat si ea putin la cate belele erau pe aici... vreau sa-i spun lui Noemmytza ca pe fiecare site de pe internetul asta sii de cand a aparut, sunt reclama cu duiumul, n-ai ce sa faci... si pe mine ma enerveaza reclamele de la tv de exemplu, alea ma dispera, dar... asa isi iau si cei de acolo banii
Laura_M
Postat pe 4 Iunie 2010 23:33
Fara reclama societatea nu s-ar dezvolta. Reclama enerveaza, dar totusi ea e motorul concurentei intre firme, motorul gasirii de solutii pt servicii mai bune si mai ieftine pt consumator. Ideal ar fi sa afli doar ce te intereseaza, dar asta e imposibil. In consecinta, pt a primi informatiile care sant necesare trebuie sa suportam si un balastru de informatii total nefolositoare.
office_salinasusesi_ro
Postat pe 7 Iunie 2010 21:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vand tricicleta 2 De la: Krisstall 23 Iulie 2009 13:49
dermatita atopica 1 De la: manuela_ela24 23 Iunie 2010 22:11
bb-ei nascuti in noembrie..la mai mult.... 45 De la: office_salinasusesi_ro 5 Iunie 2010 19:31
Concurs Castiga un Costum de Serbare 1 De la: alexandra 25 Mai 2009 22:42
vand balansoare, carucior si sterilizator cu aburi 1 De la: garbo190990 22 Februarie 2011 11:18
Setari Cookie-uri