Asociatia "SOS Infertilitatea"

Salutare tuturor!

Ne pare rau ca si voi va confruntati cu probleme de fertilitate dar nu trebuie sa renuntam la visul nostru! Dimpotriva, trebuie sa actionam, individual si colectiv.

Poate unii dintre voi stiu, exista un grup de persoane afectate de infertilitate care s-au cunoscut in virtual si care au facut multe pentru mediatizarea cauzei. Acum ne-am costituit ca asociatie si continuam sa militam pentru ca si in Romania cuplurile afectate de infertilitate sa benefiecieze de sprijin din partea autoritatilor.

Puteti afla cine suntem aici: http://infertilitate.com/about-2/cine-suntem/

iar fotografii de la cateva din actiunile noastre puteti vedea aici: http://infertilitate.com/about-2/foto-actiuni/

Va invitam sa vizitati si celelte pagini ale blogului, sunt multe informatii interesante.

De asemenea, va asteptam alaturi de noi, sa va inscrieti in asociatie (sunt amanunte despre procedura pe blog) si sa militam impreuna. Unitatea face forta!

Va multumim si va uram sa aveti curand bebelusii pe care ii asteptati.


Cu cele mai bune ganduri,

Alice,
Asociatia "SOS Infertilitatea"
SOS_Infertilitatea
Postat pe 23 Noiembrie 2009 21:50
COMUNICAT DE PRESA

Ziua Nationala a Luptei cu Infertilitatea.
Infertilitatea un subiect care incepe sa nu mai fie tabu

30 noiembrie 2009

Pe data de 27 noiembrie au avut loc la nivel national actiuni in cadrul Zilei Nationale a Luptei cu Infertilitatea, in care medici, pacienti si presa s-au reunit pentru a aborda un subiect existent dintotdeauna dar care pana de curand nu era mediatizat in Romania: infertilitatea.

Manifestarea a fost organizata de catre Asociatia Embriologilor AER (presedinte dr. Diana Cocei, presedinte de onoare prof. dr. Bogdan Marinescu) in colaborare cu medici din orasele Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta si Craiova si cu participarea reprezentantilor Asociatiei SOS Infertilitatea.

Asociatia SOS Infertilitatea reuneste persoane cu probleme de fertilitate care, in regim de voluntariat, desfasoara campania Infertilitatea este o boala. A avea un copil nu trebuie sa fie un lux, in vederea responsabilizarii clasei politice romanesti asupra gravei si ignoratei probleme a infertilitatii. Campania noastra este mediatizata pe pagina web www.infertilitate.com, care a avut in primul an de existenta peste 110.000 de cititori si a fost recompensata cu numeroase premii.

Desi se estimeaza la nivel european ca cca. 15% din persoanele aflate la varsta reproductiva se confrunta cu dificultati in a obtine sau mentine o sarcina, in politicile publice de sanatate din Romania din urma cu un an infertilitatea pur si simplu nu exista: in urma solicitarilor noastre repetate, am constatat ca la Ministerul Sanatatii statisticile nationale erau inexistente, ca si studiile sau masurile in domeniu. In urma actiunilor ferme si intense ale Asociatiei SOS Infertilitatea, care a adresat sute de mesaje oficiale tuturor factorilor nationali si internationali reponsabili in domeniu, de curand Ministerul Sanatatii a admis existenta si gravitatea fenomenului infertilitatii in Romania si a decis demararea unui proiect-pilot. Astfel, incepand cu 2010, un prim lot de 250 de cupluri va beneficia de o tentativa de fertilizare in vitro suportata de bugetul asigurarilor sociale, unde acesti cetateni sunt contribuitori. Asociatia noastra considera ca acest numar este insuficient, departe de nevoile reale, dar, in acelasi timp, tinand cont de austeritatea bugetara cu care se confrunta Romania, admite ca este un inceput promitator. Criteriile pe baza carora vor fi alese aceste cupluri vor fi stabilite in curand, iar Asociatia SOS Infertilitatea va milita prin toate mijloacele ca aceasta sansa sa fie data prioritar cuplurilor eligibile cu venituri mici si medii, care altfel nu ar dispune de resurse financiare pentru a avea acces la o procedura de fertilizare in vitro si a avea astfel copilul multdorit.

De asemenea, mentionam ca a fost initiat un proiect de lege in domeniul reproducerii umane asistate medical, care trebuie ameliorat prin dezbatere publica si, pe termen mediu, supus procesului de adoptare si promulgare, intrucat Romania este una din putinele tari ale Uniunii Europene care nu dispune inca de o legislatie in domeniu.

Cu ocazia Zilei Nationale a Luptei cu Infertilitatea, reprezentantii Asociatiei SOS Infertilitatea au avut bucuria de a constata, in toate orasele unde au participat, ca medicii si embriologii din domeniul reproducerii umane asistate medical isi doresc o colaborare, o actiune comuna in vederea reglementarii legale, a ameliorarii transparentei, a imbunatatirii comunicarii cu institutiile statului responsabile in domeniu si cu pacientii.

Asociatia SOS Infertilitatea
Web: www.infertilitate.com
E-mail: contact@infertilitate.com

SOS_Infertilitatea
Postat pe 29 Noiembrie 2009 15:38
Asociatia 'SOS Infertilitatea' va doreste un Craciun fericit alaturi de cei dragi. Fie ca 2010 sa fie un an fertil si plin de impliniri, oricare va sunt proiectele!
Asociatia 'SOS Infertilitatea'
Web: www.infertilitate.com
SOS_Infertilitatea
Postat pe 26 Decembrie 2009 17:13
ntre timp, actiunile noastre continua! am lucrat pe multe planuri, ministerul sanatatii a initiat un program-pilot fiv (dar, ca la noi, acum o lalaie cu punerea in aplicare), suntem in negocieri avansate cu comisia de sanatate a camerei deputatilor sa facem finalmente o lege a reproducerii umane asistate, am facut o campanie de lobby la sediul parlamentului european, avem o premiera in online-ul romanesc, medici si embriologi raspund la intrebari pe un forum creat de pacienti etc. si toate astea fara un sfantz! in timpul liber, de catre niste femei care uneori nici nu se cunosc intre ele.

veniti alaturi de noi, implicati-va in actiunile Asocitiei "SOS Infertilitatea". doar impreuna ne putem face auziti!
SOS_Infertilitatea
Postat pe 27 Februarie 2010 11:54
puteti sustine actiunile Asociatiei directionand 2% din impozit catre aceasta. ajutati familiile care dorec un copil si nu il pot avea decat cu ajutor medical! amanunte aici: http://infertilitate.com/2/


acum ne puteti ajuta. fara sa dati bani din buzunarul vostru, ci doar directionand o particica din banii pe care ii platiti oricum la stat. si convingandu-i si pe altii sa o faca.

in albumul foto avem un fluturas cu datele asociatiei, pe care il puteti printa voi insiva la imprimanta si distribui cunoscutilor vostri.


va multumim si va asteptam alaturi de noi!
SOS_Infertilitatea
Postat pe 27 Februarie 2010 11:55
Fotografii de la ONGFest puteti vedea aici: http://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=86&start=20 Evenimentul a fost un succes, am avut peste 20 de voluntari la stand.

Va asteptam alaturi de noi si va reamintim ca mai puteti directiona 2% saptamana aceasta, ultima strigare. Daca nu mentionati nimic in declaratie (pe care oricum trebuie sa o depuneti pana pe 15 mai), cei 2% vor merge la bugetul de stat, deci oricum ii veti plati dar veti avea nici un control asupra destinatiei lor.

Ajutati-ne sa va ajutam.
SOS_Infertilitatea
Postat pe 11 Mai 2010 11:49
Fertility Europe, asociatia care regrupeaza organizatiile de fertilitate din Europa, organizeaza Special Families Campaign, cu ocazia Congresului ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) de la Roma. Asociatia SOS Infertilitatea, membru-candidat al Fertility Europe, se implica in acest proiect paneuropean, lansand in Romania Campania Familiile Sperantei, care isi doreste sa puna in evidenta importanta notiunii de familie, sa transmita un mesaj de speranta pentru ceilalti si sa reliefeze faptul ca exista multe moduri in care o familie se poate implini.

Fotografii ale familiilor care au luptat sau continua sa lupte cu infertilitatea din diverse tari europene, insotite de un scurt mesaj, vor fi publicate in format de carte postala si vor fi expuse si distribuite la Congresul ESHRE, care va avea loc la Roma la sfarsitul lui iunie 2010. La acest eveniment vor fi prezenti peste 8000 de participanti din toata Europa, este important ca si povestea familiilor sperantei din Romania sa fie spusa.

Daca doriti sa va implicati, va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj si o fotografie cu familia voastra. Familia poate fi un cuplu tu si el/ea, voi si copiii vostri (conceputi natural, cu ajutorul tehnicilor de reproducere asistata, adoptati, ) sau chiar voi si animaluele voastre. Pentru ca respectam confidentialitatea, puteti trimite o fotografie in care feele nu se disting (dar fotografia trebuie sa fie de buna calitate si sa transmita un mesaj, totusi) sau chiar o imagine reprezentand amprentele mainilor voastre.

Mesajul trebuie sa fie o scurta explicatie (maximum 300 de semne) care sa arate de ce familia voastra este speciala. Un exemplu de mesaj de la colegii nostri finlandezi:

Suntem o familie formata din doi membri. Eu si sotul meu am asteptat barza timp de opt ani. Nu a venit, insa ne-a fost daruita multa iubire. Anna & Juha from Finland.

Sau un alt mesaj din Olanda:

Am luptat sase ani pentru a obtine o sarcina. Fiica noastra are acum trei ani si este dovada ca a meritat sa nu ne pierdem speranta. Kate & Jonas & Grace.

Un alt exemplu de la colegii nostri bulgari:

Suntem un cuplu care incearca de doi ani sa aiba un copil. Continuam tratamentele si suntem convinsi ca in curand se va intampla minunea. Stela & Viktor, Bulgaria.

Dupa cum vedeti, mesajul este simplu iar ansamblul lor simbolic. Va rugam sa ne scrieti la contact@infertilitate.com, trimitandu-ne un scurt mesaj despre familia voastra, insotit de o fotografie (conform instructiunilor de mai sus poate fi o fotografie neexplicita). Va multumim!

SOS_Infertilitatea
Postat pe 1 Iunie 2010 13:23
v-am trimis un mesaj, imi putetio raspunde la el va rog?
pinicuta
Postat pe 1 Iunie 2010 14:26
Pinicuta, unde ne-ai trimis mesajul, pe forum sau pe mail? Noi raspundem tuturor mesajelor, foarte probabil ai primit deja raspuns. Despre ce era vorba?

Profitam sa va anuntam ca am lansat un nou proiect: http://infertilitate.com/2010/06/05/un-nou-proiect-cosul-cu-medicamente-sos-infertilitatea/ - donatii de medicamente pentru infertilitate.
SOS_Infertilitatea
Postat pe 7 Iunie 2010 10:43
pe kidz.ro, mesaj privat
era vorba despre cum anume poate un voluntar sa colaboreze cu dvs.
pinicuta
Postat pe 7 Iunie 2010 11:27
Pinicuta, am vazut finalmente mesajele tale private (iarta-ne, nu intram des pe acest forum), sigur ca suntem interesate de voluntariat, este foarte generoasa propunerea ta, mai ales ca intelegem ca tu nu esti afectata de infertilitate. Scrie-ne te rugam la infertilitatea@yahoo.com, intrucat nu iti putem raspunde la pm (cand apasam pe "raspunde", suntem directionate la index, cred ca ai tu o setare ca atare). Multumim mult pentru oferta de voluntariat!

Profitam de ocazie pentru a va anunta ca, asa cum puteti citi pe blogul nostru www.infertilitate.com , Asociatia SOS Infertilitatea a devenit membru cu drepturi depline in Fertility Europe si va continua sa lupte pentru drepturile cuplurilor infertile din Romania.

Numai bine tuturor!
SOS_Infertilitatea
Postat pe 5 Iulie 2010 00:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce sa fie? 12 De la: Lidiaolteanu 11 August 2011 13:54
mamica pentru a doua oara 3 De la: monaduca 4 Decembrie 2009 20:41
probleme cu scanul? 2 De la: alfheim 1 August 2011 15:28
i-mi este frica 2 De la: pinicuta 6 Decembrie 2009 17:50
buna 7 De la: garbo_10033 1 Ianuarie 2013 17:52
Setari Cookie-uri