sarcina joasa,col scurt si deschis la 32 sapt

buna! am 32 saptamani (fix) si sunt tare nelinistita. La eco de 31 sapt mi s-a spus ca am colul scurt, de 30 mm, cu OI deschis 4 mm. Cand am fost la dr. la control (la4 zile de la eco), mi s-a spus ca am colul intredeschis si la orificiul extern, iar sarcina e coborata foarte jos. Sunt disperata! Dr. mi-a spus ca ar trebui sa mai stea macar 2 sapt bebelusa pentru a nu mai fi probleme. A mai trecut cineva prin situatia asta? De cand am aflat, nu ma misc din pat, doar la toaleta si la masa sa mananc. O sa pot tine bebelusa inca 2 sapt macar?
cristina_voicu
Postat pe 19 August 2009 12:34
buna.eu am avut colul scurt de la 26 sapt de sarcina.am luat tratament dar tot se scurta.de la 28 de sapt am stat la pat,iar la un control la 35 de sapt am descoperit ca mi s-a sters colul( adica se micsorase atat de mult ca nu mai exista) si am stat internata cateva zile.in spital,intr-o seara au inceput contractiile acelea dureroase pe care le ai la nastere.mi-au pus o perfuzie cu ginypral si au trecut contractiile,dar colul in tot acest timp a fost inchis.la 37 de sapt m-am dus din nou la control,si pt ca nu mai simteam miscarile copilului,m-au internat pt a-mi face testul de nonstres(se monitorizeaza contractiile si miscarile copilului).copilul nu avea nimic,dar mi-a spus ca e deschis putin colul si ca in 2-3 zile o sa nasc.am intrerupt tratamentul care ma ajuta sa tin sarcina,nu am mai stat la pat ,m-am dus la cumparaturi,m-am plimbat,am facut tot ce nu am putut timp de 2 luni.nu am nascut in 2-3 zile ,ci dupa o sapt,la 38 de sapt.mi s-a spus ca mi s-a scurtat colul din cauza contractiilor nedureroase si a sarcinii joase.de la 28 de sapt copilul era cu capul in jos,dar cu mult timp in urma eu simteam ca ma apasa ceva jos,era copilul care apasa si in final a dus la scurtarea colului.o asistenta in spital mi-a spus ca pentru a duce sarcine la termen pe langa tratamentul medicamentos,cel mai important este statul la pat.eu avand si contractii nedureroase nu aveam voie sa pun mana pe burta pt ca le stimulam.de la 35 de sapt de cand am aflat ca mi s-a sters colul am stat doar intinsa,culcata,doar vasa ma uitam la televizor,mancam in pat,mergeam doar la toaleta si ma spalam,dar intr-o viteza,pt ca stiam ca statul in picioare,pe verticala,si chiar in fund,imi fac rau.daca mai ai intrebari,oricand cu mare drag iti pot raspunde.multa sanatate
mariana22
Postat pe 22 August 2009 12:00
multumesc pentru raspuns,mariana.dar nu am inteles,pana la urma, in ce saptamana ai nascut? pe mine ce ma sperie cel mai tare e presiunea pelviana. simt ca acuma iese (doamne fereste!). eu nu sunt la a doua sarcina. la prima nu am avut probleme deloc,am nascut la 40 sapt un baietel de 3900 g si 51,5 cm. am facut cezariana pentru ca nu aveam contractii deloc ,bebe nu voia sa coboare si era maricel.acum, la a doua sarcina, am stat foarte mult in picioare(asta imi e meseria) si bebelusa e cu capul in jos si apasa pe col.de cand stau in pat , ma simt mai binisor, dar daca ma ridic in picioare, simt presiune mare.iau tratament cu no-spa,ferro-folgamma,biomagneziu si buscopan la nevoie.eu nu am avut contractii decat vreo 2-3 zile, atunci cand simteam presiune pe col chiar si cand stateam in pat .tu ce tratament ai facut?ai avut si contractii dureroase si nedureroase?la cate saptamani ai nascut si ce greutate a avut bebe? vad ca ai o fetita, sa-ti traiasca, sa te bucuri de ea!
cristina_voicu
Postat pe 23 August 2009 11:11
scuza-ma , am vazut! la 38 de sapt. imi e teama ca o sa nasc mai devreme! sunt cu psihicul la pamant!
cristina_voicu
Postat pe 23 August 2009 11:29
scuze di nou! din poza de la avatar , am crezut ca e fetita, dar ti-am vazut profilul si... de fapt e baietel. sa-ti traiasca sanatos si sa te bucuri de el!
cristina_voicu
Postat pe 23 August 2009 11:46
am nascut la 38 de sapt un baiat de 3500 g si 50 cm.trat pe care l-am luat a fost no-spa,scobutil si ginypral.dar cel mai important este sa stai numai in pat si intinsa si ai sa duci sarcina la termen.eu asa am reusit.multa sanatate.din ce oras esti?
mariana22
Postat pe 24 August 2009 00:33
din videle, teleorman.azi am fost la eco si la dr. si mi s-a inchis colul, dar de la 30mm s-a scurtat la 26mm, desi am stat doar in pat. am 33 sapt si o zi. ii multumesc lui dumnezeu ca fetita e bine si colul e inchias, chiar daca e putin mai scurt.deci, cu repaus la pat, se poate. trebuie sa stau in continuare in pat,dar mai e putin pana sa facem 34 de saptamani. voi ce faceti? cresteti mari si frumosi?
cristina_voicu
Postat pe 27 August 2009 18:56
buna.noua ne este bine.daca stai in pat vei reusi sa duci sarcina la termen,ai incredere.eu am avut si colul sters si tot am nascut la 38 de sapt,se poate ai sa vezi.unde o sa nasti?
mariana22
Postat pe 28 August 2009 18:16
buna

sunt noua dar tot cu bebe. am sarcina de 21 sapt, joasa (ma apasa ca si cand as aveanevoie de a face pipi des, ceea ce oricum fac), colul se tot scurteaza. iau utrogestan, nospa. nu iau in greutate si greu cu "piscina"micutului, greu de marit. placenta din fericire s-a mai ridicat la 2.cm de col, de la 0mm de col dar se scurteaza colul. stiti ceva despre o pozitie de stat in pat, pe spate, cu perna sub bazin?

si sarcini usoare si bebei sanatosi!
melek_kidz
Postat pe 2 Septembrie 2009 23:06
buna! eu stau doar pe o parte de preferat pe stanga.
am citit ca daca stai pe spate , nu se mai iriga placenta suficient.eu stau de 3 sapt in pat si am reusit sa trec de 34 de saptamani. eu de la inceput am avut colul mai scurt(32 mm),dar am continuat sa lucrez pana la 31 sapt ,atunci cand am inceput sa simt si eu presiune pe col (mi se deschisese colul). am inceput sa stau numai in pat.primele zile nu mi-a fost tocmai bine,dar ulterior,am inceput sa ma simt bine.dar,repet,stateam numai in pat. si stateam pe o parte cu picioarele puse pe 2 perne. azi,la 34 sapt si 3 zile, am avut iar senzatia aia nasoala de presiune pe col si nu mi-a cedat la nimic. am stat doar lipita de pat si vad ca s-a mai diminuat. si la mine se tot scurteaza colul,dar macar mai trec saptamanile si mai creste bebelusa pa care mi-o doresc din tot sufletul sanatoasa. tu mai lucrezi? te rog, ai grija de tine si de bebe si nu te ridica din pat. e greu,stiu,dar doar asa putem duce sarcina cat mai aproape de termen. si asta e cel mai important.daca ai alte intrebari,te voi ajuta. iti voi spune din proprie experienta.pupici si ai gija de tine si de bebe!multa sanatate!
cristina_voicu
Postat pe 4 Septembrie 2009 17:43
Buna,si eu sunt in aceiasi situati,sunt internata la Municipal,nu mai am col deloc,stau la pat,sunt in 27 sapt,iau medicamentele date de dr(utrogestan,no-spa,tardyferon,magneB6)si acum in spiatl imi dau no-spa,scobutil injectabil si inca 2 fiole de Gynipral...copilul e jos,mai un unele intepaturi,spune-mi,tu ai stat linistita si nu au fost probleme?,adica daca astai linistita la pat fara nici un efort,duci sarcina pana la capat?
Asta vreau sa stiu...am ff mari emotzii....Multumesc frumos!
motila
Postat pe 11 Noiembrie 2009 00:36
deja raspunsul meu este tardiv,si cred ca ai nascut in conditii bune si bebe tau este sanatos tun.am avut sarcina exact ca a ta dar am avut problemele astea de la inceputul sarcinii si nici un specialist in domeniu nu ne dadeau nici 0 sansa ,ma sfatuiau sa fak intrerupere de sarcina,dar eu si sotul meu am zis fie ce-o fi mergem mai departe,dat fiind faptul ca aveam 31 de ani si nu aveam nici un copil,intr-adevar am dus o sarcina f grea , am facut si amneocenteza la iasi,ptr mai multa siguranta 'am nascut-o pe fetita noastra la 34 de sapt,si am mai stat cu ea in spital 1 luna,ca am nascut-o cu complicatii,am stat fara apa 36 de ore,dar acum cand ma uit la ea ,e lumina okilor nostri, si e sanatoasa tun , asa caci cu credinta in dumnezeu am ajuns sa fim f fericiti .sper ca si u esti la fel acum
kidz007159
Postat pe 5 Martie 2010 12:58
Si eu am avut o sarcina f grea cu dureri mari si cu colul intredeschis de la 12 saptamani.O trebuit sa stau mai mult la pat,am facut cerclaj la 21 de saptamani ,la 24 de saptamani era deja intors cu capu in jos.Ma bucuram pt fiecare zi care trecea.Am fost internata de vreo 2 ori in spital cu injctii si perfuzii . la 30 de saptamani doctorul mi-o spus sa stau nemiscata la pat,doar la baie si atat,sa mananc in pat ,sa stau numai in pat caci copilul e f f jos si nush cat o sa mai stea pt ca dintr-un moment in altu se poate declansa nasterea.
Din fericire am reusit pana la 36 de saptamani sa duc sarcina.Noapte pe la ora 5 mi s-a rupt apa si peste 9 ore a venit pe lume baietzelul meu.
Aveti grija de voi si stati cat mai mult posibil la pat,nu faceti efort,ganditi-va numai la copil cand sunteti intr-o situatie de acest gen.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 13:07
Cand iti doresti TARE MULT, poti sta la pat si cu LUNILE.
Eu, de exemplu, am stat 7 luni in pat cu exceptia zilelor cand trebuia sa merg la doctor mai ales spre ultimele luni de sarcina - la comisia medicala - spre a-mi prelungi concediul medical.
Pierdusem trei sarcini, avorturi spontane in luna a treia, si a fost un miracol ca am tinut aceasta noua sarcina dupa 5 ani de la ultima ce o pierdusem (o mola hidatiforma).
GANDUL nostru este esential in timpul sarcinii!
Cand eram acasa, linistita la pat si fericita ca am avut sansa sa tin aceasta sarcina (trecusem de luna a treia, nu? :) ) in cele 7 luni de stat la pat colindul de sarbatorile nasterii lui Iisus, Silent Night (Stille Nacht),

http://cdn.optmd.com/V2/75809/157511/index.html?g=AQAiKNs=&r=www.carols.org.uk/silent_night.htm

imi colinda permanent mintea!
Ori de fiecare data cand ieseam din casa, si spre ultimele luni drumul pana la Policlinica, asteptarea dinaintea usii cabinetului, care era de ordinul orelor, erau un stress infiorator. Mi se intarea burta, o simteam ca un bolovan. Apoi mergeam lunar la controlul la care merge orice mamica - verificarea tensiunii, ecografii, etc. Toate aceste iesiri imi provocau o intarire dureroasa a burtii, se impietrea pur si simplu.
Si uite asa ajungeam apoi sa ma internez in spital, luna de luna.
Pe undeva pe la inceputul sarcinii nu mai stiu in a cata luna mi se spusese ca am o sarcina cu placenta previa (partiala), de aceea si sangerarea de la inceput, in luna a doua. Dar, cu toate acestea NU a fost nevoie de serclaj, caci colul nu a fost nicio data deschis.
Dar, repet, cred ca datorita GANDULUI, respectiv a temerii mele de a nu pierde si aceasta sarcina, in afara de acele contractii cu intarirea intregului abdomen, copilul NU a coborat, NU s-a intors cu capul in jos si, mai mult, cand au inceput contractiile nasterii si s-a rupt apa, copilul urcase! Era sus, lipit de diafragma si transversal. De abia mai puteam sa respir. Parca vroia sa iasa prin gat - se tot impingea in sus!

Acuma ingerasul meu a implinit 11 ani :)
Dumnezeu sa va ajute si voua, asa cum mi-a ajutat si mie! Aveti incredere si ganditi pozitiv!
Simply_i
Postat pe 21 Martie 2010 12:10
Si - MARE ATENTIE - sa NU permiteti sa vi se faca injectii de AMESTEC LITIC pentru linistirea contractiilor daca au in compozitie DIAZEPAN -

Este o mare porcarie acest diazepan! Mai nou, cred ca amestecul litic nu mai contine si acest ''ingredient'' - FITI ATENTE si intrebati CE ANUME vi se administreaza si CE CONTINE - totdeauna!

Am constata la a doua sarcina cand in ultima luna (doar) nu am mai simtit copilul miscandu-se si mi se intarise burta - cu vre-o doua saptamani inainte de termenul de a naste - caci facandu-mi-se acele injectii de amestec litic, din nou, de care nu mai avusesem nevoie la aceasta sarcina caci nici probleme nu avusesem, reactia organismului a fost ZERO. Burta a ramas bine contractata pentru inca cateva zile, ori cate injectii mi-au facut, insa copilul era acela care NU MAI DADEA NICI UN SEMN - dar nici un semn DORMEA PROFUND INCONTINUU ?!?

Sa dai in sarcina DIAZEPAN (injectii) este aproape o CRIMA.
Ca si oricare alte chimicale care sunt prescrise/administrate pacientilor cu probleme psihologice! Aflati CAUZA! Tratamentul unui pacient trebuie sa rezolve CAUZA/motivul ce a dus la acel efect (durere, simptom, etc.) si NU sa inlature EFECTUL. Asa cum inlaturarea cresterii temperaturii NU inlatura focarul de infectie ce a provocat-o, de exemplu, ci dimpotriva, mai rau face daca aceasta temperatura nu are o valoare foarte mare, ea este chiar buna pentru ca este modul prin care organismul isi anunta acele resurse proprii de necesitatea de a intra in actiune si a isi rezolva problemele.

Asa ca NU mai dati copiilor dvs. (tone de Nurofen / Eferalgan / Paracetamol / Ibuprofen etc.) Mai sanatoase sunt compresele racoroase, sau chiar cearsaful umezit cu apa la temperatura camerei (nu foarte rece deci). Munciti mai mult, dormiti mai putin, dar veti avea un copil MAI REZISTENT prin creearea propriilor anticorpi, si printr-un FICAT sanatos. Noi, copii fiind, nu am inghitit decat FOARTE PUTIN sau aproape de loc PARACETAMOL sau alte medicamente ce AFECTEAZA FICATUL.
Simply_i
Postat pe 21 Martie 2010 12:33
buna,
eu am stat cu colul deschis de la 15 saptamani de sarcina si am reusit sa duc sarcina pana la 37 sapt si 5 zile
din experienta mea pot sa-ti spun urmatoarele:
sa stai la pat cat mai mult iar picioarele sa-ti fie putin ridicate(o perna sub),am luat gynipral pastile 3/zi combinat 1/2 diazepan(din cauza gynipralului iti cresc bataile inimii deaceea mi s-a recomnadat sa iau 1/2 diazepan),no spa2/zi
acuma vezi ce-ti recomnada doctorul fara acordul lui sa nu iei
sarcina usoara
kidz007534
Postat pe 8 Aprilie 2010 12:17
Buna Cristina. Te rog mult sa-mi spui si mie cum a decurs sarcina ta pana la urma? Eu am axact aceeasi problema acum, sunt in sapt 32 si trebuie sa stau in pat ca sa nu vina beba prea devreme. Tu la cate saptamani ai nascut si cate kg a avut bebe? mie mi-a spus dr ca macar inca 2 saptamani sa mai tina, de 1 saptamana stau doar in pat. multumesc multa sanatate voua!!
Elena_cretu
Postat pe 26 Martie 2014 01:16
Buna burtici! Burtica noastra are exact 34 de saptamani, prima sarcina, si de doua zile pierdem din dop.. sunt nelinistita! Am facut 2 monitorizari la o zi distanta, la prima monitorizare aveam ceva contractii, dar nesimnificative; la a doua monitorizare nici o contractie, fatul e bine, nu are nici o suferinta, colul e lung, inchis, moale si fara solicitari. Avem 2300 gr. Din pacate m-am pricopsit cu un streptococ agalactiae si suntem in tratament de o zi cu ospen, poligynax, no spa si utrogestan. Sper sa ne ajute Bunul Dumnezeu macar sa ajungem la 36 saptamani. De acum am sa stau cumintica in pat, sper sa ne ajute sa ne mai "coacem" si sa scapam de streptococ. Oare va da roade repausul la pat? cu dopul in pierdere?
roxana_t
Postat pe 20 Septembrie 2014 13:09
Buna elena_cretu! Ne impartasesti din experienta ta, te rog? Banuiesc ca ai nascut pana acum. Ai reusit sa ajungi la termen cu repausul la pat?
roxana_t
Postat pe 20 Septembrie 2014 13:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
lapte praf 9 De la: garbo_379627 8 Aprilie 2014 13:33
meniu la 10-11 luni 7 De la: monica_sofia 4 Iulie 2011 12:32
baiatul meu tresare din orice 7 De la: kidz007774 26 Aprilie 2010 15:25
SALUT 11 De la: sunsset 6 Septembrie 2011 23:50
prea putin in greutate 28 De la: garbo229018 9 Octombrie 2011 13:23
Setari Cookie-uri