Vitaminele sunt adeseori neglijate in tratamentul diverselor afectiuni. Preferam sa incercam medicamente cu efecte secundare neplacute, decat sa ajutam organismul sa revina la starea de echilibru initiala. Chiar si depresia – boala secolului nostru – poate fi prevenita si ameliorata prin alimentatie si suplimente de vitamine si minerale.
Minerale


Manganul este necesar pentru asimilarea corecta a vitaminelor B si a viteminei C. Avand in vedere ca joaca un rol important in formarea aminoacizilor, deficitul de mangan poate provoca stari de depresie prin scaderea nivelului de serotonina si noradrenalina.

Deficienta de magneziu poate conduce la depresie, confuzie, agitatie si halucinatii.
Deficienta de calciu afecteaza sistemul nervos central cauzand nervozitate, iritabilitate si chiar si sentimente de teama.
Lipsa zincului in organism conduce la apatie, letargie si anorexie.
Seleniul afecteaza neurotransmitatorii, asa ca o deficienta poate avea efect imediat asupra starii de sanatate. O dieta bogata in seleniu – sau un supliment zilnic de 100 miligrame de seleniu – va diminua starile de depresie, neliniste si oboseala.

Iti recomandam sa iti faci analizele pentru a stabili care sunt deficientele de vitamine si minerale. Medicul tau te poate ajuta sa stabilesti corect dozele necesare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Organismul nostru are capacitatea de a lupta singur impotriva afectiunilor. Cu toate acestea, datorita stilului nostru de viata si alimentatiei defectuoase, organismul este privat de elementele care il ajuta sa functioneze normal. Noi am stricat… noi trebuie sa il ajutam sa isi revina daca dorim sa ne bucuram cu adevarat de fiecare clipa a vietii noastre.

Recomandam combinarea dietei echilibrate in vitamine si minerale impreuna cu activitatile fizice zilnice. Exista nenumarate studii care au demonstrat ca depresia usoara poate fi tratata prin intermediul sportului. Daca nu ai timp, incearca macar sa te plimbi in aer liber 15-30 de minute pe zi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri