Foarte multi oameni se confrunta cu episoade de cadere a parului pe parcursul vietii lor. Multi isi doresc ca parul lor sa creasca mai repede si sa fie mai bogat. Pentru toti acestia, exista si alternativa tratamentelor naturiste, iar medicina traditionala indiana exceleaza in astfel de metode de imbunatatire a calitatii parului. Iar India este renumita pentru ca acolo traiesc femeile cu cel mai frumos si bogat par din lume.

Dupa racire, substanta poate fi folosita pentru spalatul parului. Pentru persoanele care au probleme cu matreata este recomandat sa adauge in aceasta compozitie si o lingura de pudra de neem.

Pudra de Amla

Pudra de amla, pe care am mentionat-o si mai sus, este foarte benefica parului. Ea este recunoscuta pentru efectul ei astringent si tonic pentru piele. Ea aduce beneficii atat pentru pielea scalpului, cat si pentru par, activand cresterea parului si mentinand caderea parului la minimum.

Protejeaza scalpul impotriva oricarei infectii si de asemenea previne albirea prematura a firului de par. Puteti folosi aceasta pudra dupa ce ati amestecat-o cu apa fierbinte, intr-un vas de metal. Dupa ce ati obtinut o pasta, lasati aceasta substanta pentru o noapte intreaga si spala-ti-va apoi parul, dimineata. Procedeul poate fi repetat la fiecare 3-4 zile. (Mai multe detalii despre acest produs gasiti si pe site-ul Sideris.ro - sursa foto dr.)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Boabe de mustar

Ceaiul facut din boabe de mustar este o alta reteta indiana care ajuta la cresterea parului, dar acesta este un remediu care se ia pe cale bucala. Reteta este foarte simpla. Adauga o lingurita de seminte de mustar la o ceasca de apa fiarta. Lasa compozitia la fiert pentru cinci minute. Strecoara semintele si lasa mixtura sa se raceasca inainte de a o consuma.

Seminte de Fenugreek

Un tonic pentru par obtinut din seminte de Fenugreek stimuleaza cresterea parului. Puneti la fiert o lingurita de seminte de fenugreek, pentru cateva minute. Apoi strecurati-le si lasati mixtura la racit. Masati viguros pielea scalpului cu aceasta substanta si apoi infasuarati-va capul intr-un prosop. Ramaneti asa pentru trei ore. Atunci cand acest tratament este folosit zilnic, caderea parului este stopata.

** Cateva magazine online unde pot fi gasite produsele necesare prepararii acestor retete:

Sideris Organic Shop

Naturissimo.ro

Be organic.ro

Cosmetica Bio

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri