Pastura esre polenul conservat de catre albinem dupa ce sufera o anumita transformare, care incepe imediat dupa depunerea sa in celulele fagurelui, cand a devenit o masa omogena aderenta pe peretii sai.

In primele saptamani dupa depozitare, polenul este supus unor procese biochimice fermentative, sub influenta unor substante secretate de albine, a unor microorganisme, a temperaturii ridicate din stup (peste 35 de grade Celsius) si umiditatii crescute din cuib.

Pastura este deci un produs natural mult mai valoros din punct de vedere terapeutic decat polenul, cu largi perspective de viitor, dupa parerea unanima a specialistilor

Citeste si:
Cura cu PĂSTURĂ: peste 15 beneficii sănătoase și cum o urmezi pas...
Cura cu PĂSTURĂ: peste 15...

Compozitie: proteine, lipide, glucide, vitamine, substante minerale

Contine insa o cantitate mai mare de zaharuri simple, mai multa vitamina K, avand si o aciditate mai crescuta in comparatie cu polenul.

Citeste si:
Mi-e DOR.
Mi-e DOR.

Mod de administrare: 10 – 15 grame pe zi, dupa mese, ca si polenul. Pentru consum, pastura trebuie pastrata in borcane de sticla care vor fi tinute la rece.

Proprietati: tonifiante, stimulante, antianemice, antibacteriene; accelereaza cresterea, echilibreaza sistemul nervos, regleaza functiile intestinelor etc.

Indicatii: aceleasi ca la polen, insa cu rezultate mai bune

Atunci cand este folositaa de persoanele sanatoase, pastura poate creste randamentul fizic si intelectual, fortifica organismul si sistemul imunitar (este foarte bine sa fie utilizata pe perioada epidemiilor de boli infecto-contagioase), suplineste eventualele lipsuri de vitamine sau de acizi aminati ori saruri minerale (in timpul sarcinii, alaptarii, convalescentei).

Pastura poate fi de asemenea folosita de persoanele ce sufera de afectiuni precum: astenie, anorexie, rahitism, intarzieri de crestere la copii, senescenta, constipatie, colite, diaree cronica, anemie, alcoolism, fragilitate vasculara, colibaciloza, adenom de prostata, hepatita cronica, ciroza hepatica, nevroze, artroza, boli de piele, caderea parului, migrene, tumori maligne si asa mai departe.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri