Celulita este o suferinta care preocupa majoritatea femeilor mai mult din considerente estetice decat de sanatate. Iata cateva idei pentru a o combate si a avea o piele neteda, frumoasa si sanatoasa.

In cazul celulitei, depunerea de grasime se face la nivelul bazinului, coapselor, genunchilor etc. sub forma unor umflaturi, la inceput de consistenta crescuta, cu micronoduli sensibili si chiar durerosi la pipait.

Cauzele celulitei sunt: alimentatia excesiva, abuzul de medicamente diuretice sau laxative, constipatia, dezechilibrele hormonale, tabagismul, alcoolismul, tulburarile de statica vertebrala etc.

Dietoterapie

Este nevoie sa aveti o alimentatie echilibrata din care sa nu lipseasca spanacul, salata, patrunjelul, patlagelele rosii, castravetii si fasolea verde.

Alimentele medicament sunt ciresele, telina, ceapa, prazul, mararul, patrunjelul (cate o zi pe saptamana exclusiv). Este necesar sa va abtineti de la mancare complet o zi pe saptamana.

Fitoterapie

Uz extern:

• comprese locale (foarte fierbinti) cu decoct de iedera, de cateva ori pe zi (100 de grame de frunze proaspete la 1 litru de apa); decoct de frunze de vita de vie (fierbinti)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

• cataplasme locale cu frunze de iedera taiate marunt si macerate in alcool timp de 8 – 10 zile (20 de grame de frunze la 100 de mililitri de alcool); frunze de iedera fierbinti (200 de grame la 1 litru de apa, fierbere timp de 2 ore), acoperite cu o panza impermeabila (pentru pastrarea caldurii locale)

• bai calde, partiale sau generale cu decoct de frunze de iedera proaspete (500 de grame la 3 litri de apa, fierbere 2 ore); esenta de pin (15 picaturi la o cada de 100 de litri de apa)

• masaj energic in regiunea respectiva, uscat sau cu frunze de iedera

Uz intern:

• infuzie de papadie (30 de grame la 1 litru de apa), 2 cani pe zi; anghinare (10 grame de frunze uscate la 1 litru de apa, infuzat 5 minute), 3 cani pe zi, intre mese; radacina de marar (10 grame la ¼ litru de apa), 3 cani pe zi, timp de 45 de zile

• decoct de frunze de vita (50 de grame de frunze uscate la 1 litru de apa), 3 cani pe zi, intre mese

Kinetoterapie

Mers pe jos, jogging, sporturi adecvate varstei, insa numai cu avizul medicului.
Masaj si automasaj energic al regiunilor cu celulita.

Talasoterapie

Bai de mare, bai de soare (moderat) si bai de nisip.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri