Răul de mișcare sau kinetoza afectează un sfert din populația lumii. Răul de mișcare este acea stare de disconfort care apare în timpul călătoriei cu un autovehicul, tren, avion sau o ambarcațiune.”

Iată câteva remedii prescrise mai frecvent:

1. Cocculus Indicus cel mai “popular” remediu.

Un simptom important care indică acest remediu este greața apărută de la mirosul de mâncare. Persoana simte slăbiciune și amețeala, chiar gol în stomac și trebuie să se întindă în poziție culcată. Problemele se agravează de la rece, mișcare și lipsa somnului. Starea de rău e agravată de privitul obiectelor în mișcare.

2. Tabacum este util dacă persoana simte greața, leșin, cu paloare excesivă (cu tentă verzuie) și senzație de slăbiciune în stomac. La aceste simptome se adaugă transpirație rece, vărsături gălbui și senzația de banda strânsă în jurul capului. Deși îi este frig, aerul rece și ochii inchiși ameliorează starea de rău.

3. Ipecca, își manifestă acțiunea în situația în care vărsăturile sunt multe, repetate, iar senzația de greață este aproape continuă. Uneori starea de rău se însoțește de sângerare nazală (epistaxis) și este agravată de mișcare, miros de mâncare, înghețată, dulciuri, tuse. Un semn important pentru Ipecca este greața cu imposibilitatea producerii vărsăturii.

4. Petroleum, dacă problemele apar dupa intoxicație cu hidrocarburi sau pentru persoane ipohondre sau persoane cu un apetit mare (se scoală noaptea să mănânce). O altă situație particulară caracteristică este starea de greață cu senzație de gol în stomac, ameliorate de căldură și mâncare. Putem întâlni și salivație abundentă, durere de stomac, redoarea cefei și a spatelui. Persoana se simte mai rău de la lumină, zgomot sau când încearcă să se ridice.

5. Borax, prescris mai ales la copiii care fac și afte. Excelent la persoanele care au frică de mișcare descendentă (aterizare, toboggan, etc)

6. Nux Vomica, este un remediu pentru starea de greață intensă, profundă, însoțită de durere de cap puternică, uneori pulsatilă, localizată la spate (occipitală) sau deasupra ochilor. Pacientul caută căldura și evită mâncarea, cafeaua și tutunul. Indicat persoanelor ambițioase, stresate, friguroase și care se odihnesc insuficient.

7. Argentum Nitricum este util celor anxioși, cu excitabilitate nervoasă crescută, claustrofobi, grăbiți.
 

Dr homeopat, Dragoș Peteu.

Foto homepage: By kudla / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri