Daca nu ati profitat inca de proprietatile nutritive si terapeutice ale mierii de albine, este timpul sa incepeti sa faceti acest lucru, deoarece mierea este un remediu remarcabil pentru tot felul de afectiuni.

Ofera un somn linistit

Mierea poate fi un ajutor pentru noptile fara somn. Mierea poate provoca o crestere si eliberare a serotoninei - un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit. Organismul transforma serotonina in melatonina, un compus chimic care regleaza durata si calitatea somnului. De asemenea mierea contine mai multi aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului.

Trateaza matreata

Un studiu din 2001 publicat in European Journal of Medical Research a constatat ca aplicarea de miere diluata cu apa calda pentru zonele cu probleme elimina mancarimea si problemele scalpului, cum ar fi matreata in doar o saptamana. Leziunile cutanate vindecate in termen de doua saptamani la pacientii cu probleme au prezentat chiar si o imbunatatire in pierderea parului. Datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice ale mierii, aceasta poate trata dermatita si matreata seboreica care sunt adesea cauzate de o suprainfectie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Trateaza ranile si arsurile

Mierea este efect cicatrizant care poate actiona atat pe plan intern, cat si extern. Aceasta poate fi utilizata ca tratament conventional pentru rani si arsuri prin dezinfectarea lor. Un studiu din 2005 publicat in British Journal of Surgery a descoperit ca unul dintre pacientii care au suferit de pe urma ranilor si ulcerelor de gamba au prezentat o ameliorare remarcabila, dupa aplicarea unei cantitati de miere de albine.

Intareste sistemul imunitar

Sistemul imunitar este foarte important pentru o sanatate buna. Intr-o lume a vitezei in care multi oameni se plang de stres cronic, sansa de a utiliza o substanta naturala pentru a stimula sistemul imunitar este o mana cereasca. In perioadele de imunitate scazuta veti fi mai expusi bolilor. Vestea buna este ca un consum regulat de miere poate oferi sistemului imunitar un impuls minunat deoarece are proprietati anti-bacteriene si antioxidante.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri